BRAVO, VUJADINE! Veliki Delija, ali Srbin pre svega! Ovoj izjavi aplaudiraće i ''Grobari''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.11.2017.
12:04
Izvor: Sportske.net, blic.rs

OBJASNIO kako se ponaša pravi Zvezdaš!

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Mnogi su letos bili sumnjičavi kada je Crvena zvezda posle nekoliko godina vratila Vujadina Savića u svoje redove.

Stigao je u vreme kada je u Zvezdi vladala loša atmosfera zbog izgubljene titule i Kupa, ali je za veoma kratko vreme i on, baš kao i mnogi drugi, pre svih treener Vladan Milojević, uspeo da vrati osmehe i optimizam na lica Zvezdinih navijača, i to ne samo kada je u pitanju borba sa Partizanom za domaće trofeje.

Zvezda ove sezone oduševljava i u Evropi, igra bez oscilacija, kao da su svi ovi igrači godinama zajedno u crveno-belom dresu.

Vujadin Savić je izrastao u jednog od predvodnika ove Zvezdine generacije, a njegova ogromna ljubav prema klubu prenela se kao virus i na ostale saigrače.

Ipak, to ne znači da gaji mržnju prema najvećem rivalu, Partizanu. Naprotiv, u intervjuu za današnji ''Blic'' otkrio je da navija za crno-bele na evropskoj sceni i drago mu je zbog pobede Đukićevog tima nad Skenderbegom.

''Najiskrenije, veoma mi je drago što je i Partizan učesnik Lige Evrope, jer je to odlična stvar za srpski fudbal. Voleo bih da se crno-beli, kao i mi, plasiraju u narednu rundu. Moram da čestitam večitom rivalu na pobedi nad Skenderbegom.

Pravi zvezdaši uvek poštuju Partizan i navijaju za srpske klubove protiv bilo kojih inostranih. Tako i ja, naročito sam bio uz Partizan u okršaju sa Albancima'', izjavio je Savić, a ove njegove reči treba da budu lekcija svima koji raspiruju tenziju i mržnjumeđu našim najboljim klubovima.

Kada je u pitanju minula utakmica sa Arsenalom, žali zbog propuštene prilike da zatrese mrežu ''Tobdžija'' i ponovi ono što je njegov otac uradio 1978. godine, ali i dalje veruje da tako nešto može da se ponovi.

''Kad već ja nisam uspeo da postignem gol, neka to učini neki od mojih sinova. Pre svega, verujem da će Andrej i Mihajlo izrasti u dobre ljude, a ukoliko se odluče da se bave ovim sportom, nadam se da će biti odlični fudbaleri.

U tom slučaju, sudbina će ih sigurno odvesti u London na megdan Arsenalu, pa neka oni ponove ono što je njihov deda uradio. Srećnijeg čoveka od mene neće biti'', istakao je Savić.

Posle meča trener Arsenala Arsen Venger ga je pohvalio i rekao da njegov otac Dušan može da bude ponosan. Usledilo je logiučno pitanje da li će jednog dana možda dobiti ponudu za ugovor sa Arsenalom.

''Ne bih ga odbio'', istakao je Savić, a kompletan intervju možete čitati OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Che NS
Sunday, 05.11.2017
21:42

Ja navijam za partizan,ali sam uvek i uvek cu navijati za svaki nas klub u evro takmicenjima!!! Strasno je sto se od neke najnormalnije stvari pravi senzacija!!!

avatar
neme
Sunday, 05.11.2017
21:13

Dobar decko,solidan igrac kakav je bio pre par godina izjava na mestu,a da ce mu klinci igrati u Zvezdi ne sumnjam sva bolja radna mesta u Srbiji su nasledna.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Sunday, 05.11.2017
16:51

Na danasnji dan Zvezda je u 10. derbiju na stadionu JNA pobedila partizan sa 2:0 i osvojila svoju prvu sampionsku titulu.

avatar
DR DRE
Monday, 06.11.2017
12:33

Netacno, to je bilo u subotu.

avatar
Sunday, 05.11.2017
14:36

Svaki normalan covek ovako razmislja.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 05.11.2017
14:34

Opet to nase. Ajde bolje je kupiti od naseg covek iz Cacka ajvar iako je losiji i skuplji,nego od Rumuna,ciji je bolji i jeftiniji,jer je ovo nas covek. Neka mi samo neko kaze zasto je prihvatljivo/normalno navijati za klub za koji inace NE navijas,samo jer je eto iz zemlje u kojoj zivis i usput nemas apsolutno nikakvu korist od toga? Cak ni za buducnost reprezentacije ta pobede u ovom slucaju Zvezde ili Partizana nije ni najmanje bitna,jer ko je dobar fudbaler taj ce se probiti,sto je i pokazatelj da nasi najbolji i najcenjeniji igraci,Tadic,Matic i SMS nisu prosli pored Beograda.

avatar
Mad Tiger
Sunday, 05.11.2017
15:10

nije tebi lako.

avatar
kocka2015
Sunday, 05.11.2017
18:03

Evo ja ću ti kao Grobar reći, jedna stvar je patriotizam, jer normalan čovek ne može navijati za Arsenal protiv Zvezde, ili za Šipce protiv Partizana. Kako ja kao Grobar da navijam za Engleze koji se trude da nas ponize kad god mogu, ili za bilo koji strani tim. Voleti svoj tim ne znači da treba da mrzim tuđi, tako su me učili moji roditelji, isto tako ja učim mog klinca, čak šta više, bio je na utakmicama Zvezde sa mojim tastom koji je veliki Zvezdaš, ali kad je derbi navija za Partizan. Ako ti je ovo teško da shvatiš onda si u velikom problemu. Pozdrav svim normalnim navijačima kojima je Srbija na prvom mestu.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 05.11.2017
16:22

Bas mudar komentar

avatar
Hagiano
Sunday, 05.11.2017
14:28

Vujadin igra zaista na jednom nivou na kom ga nismo očekivali. Pored toga uopšte mu igra ne spada, pa neka bude tako i narednih meseci. Ovo sad može da ispadne kao da Vujadin nije dobijao baš pravu šansu u svojim bivšim klubovima pa nas sad iznenadjuje... Ima tu jos bivsih igraca koje bismo mogli da vratimo, pravi zvezdasi igraju požrtvovanije za klub, ili meni barem tako deluje. Za srpski fudbal svakako bi značilo da Zvezda i Paetizan prezime u EL. Bilo bi dobro koeficijent da popravimo da nam klubovi ne kreću od prve runde takmičenja.

avatar
Sunday, 05.11.2017
13:59

Свака част за ове речи Вујадине ! :)

avatar
Milan Capkunovic
Sunday, 05.11.2017
13:47

Tako razmislja covek zdravog razuma i tako treba svi da razmisljamo, ne sme da postoji mrznja izmedju Zvezde i Partizana!!!

avatar
Meepo
Sunday, 05.11.2017
13:44

To bi trebalo normalno da bude.

avatar
Stefan Išizaki
Sunday, 05.11.2017
13:23

Partizan i Crvena Zvezda da ostvare pobede u narednom kolu i prvi put da imamo dva predstavnika u nokaut fazi u istoj sezoni. Ajde p...a mu m......a da se ostvari to.

avatar
Barca4ever
Sunday, 05.11.2017
13:13

Pa svaki normalan covek iz Srbije tako razmislja. Vazno je da oba kluba sto dalje doguraju.

avatar
Sunday, 05.11.2017
13:24

ima onih koji navijaju za Zvezdu pa kazu da je bolje kada ispadnu u sezoni kupanja nego da igraju grupnu fazu ... svasta ima da se procita ovde , veliki strucnjaci ...

avatar
Markо Đorđević
Sunday, 05.11.2017
18:50

Sreca tvoja pa glupost ne boli, inace ne bi bio ziv. :)

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Sunday, 05.11.2017
16:54

partizan je u Evropi daleko ispred Zvezde jer u svojim vitrinama ima loptu Lige Sampiona, a Zvezda samo trofeje evropskog i svetskog sampiona. Od tebe kao i uvek samo izmisljotine Mitre.

avatar
Sunday, 05.11.2017
14:34

slobodno mi iskopiraj i posalji komentar koji sam ja napisao u tom kontekstu ... ja sam pisao mozda sarkasticno ali uvek i stalno pisem da je to jako bitno i da je Partizan po tom pitanju daleko ispred Zvezde (sto se moze proveriti na UEFA rang listi) ... da nije Partizana ne bi ni imali predstavnika u LS , bili bi kao Andora ... zato dzabe ti je da lazes , sam sebe srozavas

avatar
Toto Salvatore Riina
Sunday, 05.11.2017
13:59

Prvi si ti bio samo za Partizan, zato cuti.