Bravo, Džejsone! Debi za Srbiju ukrašen golom!

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.11.2016.
13:30
Izvor: Sportske.net, fss.rs, Novosti.rs

Vest da je Srbija dobila prvog tamnoputog reprezentativca izazvala je veliku pažnju u ovdašnjoj javnosti. Interesovanje je postalo još veće posle njegovog debitantskog nastupa za ''Orliće''.

Screenshot: YouTube/FSSrbije
Screenshot: YouTube/FSSrbije

Povezane vesti

O Džejsonu Prodanoviću imali ste priliku da čitate na ovim stranicama pre nekoliko dana, povodom okupljanja naše mlađe kadetske reprezentacije.

On je jedan od četvorice momaka (Sava Čestić - Šalke, Jovan Đermanović - Štutgart, David Trivunić - Karlsrue i Džejson Prodanović - Esen) koji su na sebe skrenuli pažnju igrama u Nemačkoj, gde su i rođeni.

Usledio je poziv u reprezentaciju Srbije, a najveću pažnju je ipak privukao Prodanović koji je postao naš prvi tamnoputi reprezentativac.

Svoj debitantski nastup imali su juče u Staroj Pazovi, u utakmici protiv selekcije Beograda i taj meč su ubedljivo dobili, rezultatom 6:1.

Golove za reprezentaciju Srbije postigli su Tejić, Đermanović, dva puta Novaković, Jočić i - Džejson Prodanović.

U izjavi za ''Novosti'' posle meča, on je govorio o svojim prvim utiscima o nastupu za Srbiju, otkrivši pritom i svoj nadimak, ali i koji su mu fudbalski uzori''.

''Lepo mi je ovde. Osećam se zaista ponosno što nosim dres države u kojoj je rođena moja majka. Ona je iz Crvenke, nosim sa mnogo ljubavi njeno prezime. Saigrači su mi odmah dali nadimak Džej.

Još nekoliko dana ću biti u Srbiji i odavde nosim prelepe uspomene. Drago mi je da sam na debiju za Srbiju postigao i gol. Idoli su mi Nejmar i Marsial'',
izjavio je Prodanović, a mi mu želimo da u budućoj karijeri dostigne visine svojih idola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 30.11.2016
16:15

Српски фудбалер и дефанзивац Челзија Бранислав Ивановић нашао се у идеалном тиму икада на Европским првенствима за играче до 21 године према избору УЕФАnn nБранислав Ивановић је са државним тимом учествовао на чак три континентална шампионата и два пута стизао до финала, али је оба пута изгубио, од Италије (3:0, 2004) и Холандије (4:1, 2007).nnКакво је признање добио садашњи капитен А репрезентације Србије најбоље одсликавају врхунска имена у екипи у којој је на голу Мануел Нојер, у одбрани су, поред Ивановића, Алесандро Неста, Матс Хумелс и Ђорђо Кјелини, везни ред чине Ћави Ернандез, Андреа Пирло, Франк Лампард, Месут Озил и Франческо Тоти, док је у нападу Раул Гонзалес Бланко.