Bravo, crno-beli! Partizanovi igrači podsetili na prave vrednosti!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 10.01.2017.
18:33
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana posetili su u utorak dečije odeljenje Onkologije u Tiršovoj ulici i podelili paketiće mališanima koji najlepši deo svog života provode boreći se sa teškom bolešću.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Dan nakon što je trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izvršio prozivku u sportskom centru "Partizan-Teleoptik" u Zemunu, trojica igrača zaputila su se u Tiršovu ulicu kako bi pokušali da ulepšaju dan mališanima koji borave na dečijem Onkološkom odeljenju poznate klinike.

U društvu Biljane Obradović u Tiršovu su stigli Marko Janković, Bojan Ostojić i Nikola Milenković, a sa sobom su poneli i prigodne poklone za dečicu.

"Za svakog sportistu je zdravlje najvažnije, kao i hrabrost i borbenost koju moramo da pokažemo u svakom trenutku. Mislim da nema hrabrije dece i tinejdžera od naših drugara sa onkološkog odeljenja. Oni su često nasmejaniji i motivisaniji od nas i cene svaki trenutak što mi često znamo da zaboravimo usled svakodnevnice" kazao je Marko Janković.

Služba za hematologiju i onkologiju se bavi lečenjem dece obolele od bolesti krvi, različitih oblika raka (uključujući leukemije), kao i širokog spektra retkih bolesti iz ovih oblasti.

Pružaju usluge laboratorijske dijagnostike u domenu hematologije i imunologije drugim službama Univerzitetske dečje klinike, kao i drugim ustanovama širom Srbije.

"Mi se svi vraćamo našim svakodnevnim obavezama, školi, fakultetu, treningu, zaboravljajući da se kancer može desiti svakome bez izuzetka. Uvek pomislimo, ma neće mene, ali nije tako. Zato moramo da podižemo svest o preventivi, ranoj dijagnostici i učinimo sve da zdravim načinom života donekle umanjimo mogućnost njegovog pojavljivanja. Nažalost, sve drugo nije u našoj moći, osim da mi kao Partizan ukažemo na važnost preventive" rekao je Nikola Milenković.

Drugari sa onkološkog odeljenja dobili su na poklon dukserice i rančeve sa znakom Partizana, šolje i bojanke, ali i crno-bele tempere, Čoveče, ne ljuti se , kao i LEGO kocke i druge društvene igre, koje mogu koristiti samostalno ili dok su u sobi za igru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke