Bravo, crno-beli! Partizan muški do pobede i prednosti pred revanš!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 22.08.2019.
22:53
Izvor: Sportske.net

Partizan odigrao muški, slavio protiv odlične ekipe Moldea.

EPA-EFE/SRDJAN SUKI
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Dobar rezultat nosi Partizan u Norvešku. Ekipa Sava Miloševića je uspela da savlada Molde večeras pred preko 5000 gledalaca (dece iz omladinskih škola Partizana) rezultatom 2:1 (1:1).

Molde je počeo prilično dobro i danas u Beogradu, na samom startu videli smo par opasnih napada gostiju koji su dokazali da danas nisu došli da se brane u Humskoj.

Ipak, Partizan je prvi pripretio i to preko mladog Stevanovića koji je prvo sam sebi izgradio poziciju za udarac, potom i šutirao, ali u golmana gostiju.

Onda sledi dominacija Moldea, nekoliko dobrih akcija i prilika, prvo je Vladimir Stojković uspeo da krajnjim naporom sačuva svoju mrežu od udarca Ejkrema koji je šutirao svojom slabijom, desnom nogom, a gosti su mogli do gola i u 25. minutu kada se Džejms okliznuo u odsudnom trenutku.

U 43. minutu 1:0 za Molde. Lopta je stigla do Golija koji je dva puta driblao Miletića, izborio sebi dobru poziciju za udarac i na kraju je pogodio na zanimljiv način, lopta je pogodila obe stative pre nego što je zatresla mrežu.

Ipak, usledio je brz odgovor Partizana, već do kraja prvog poluvremena Suma je uspeo da izjednači. Zdjelar je uputio fantastičan pas na desnu stranu gde je bio Tošić, nekadašnji reprezentativac Srbije je uputio loptu ka Sumi u sredini, ovaj se okrenuo i pogodio mrežu za 1:1.

Nastavak nam je doneo nešto drugačiju igru Partizana, igrali su izabranici Sava Miloševića u jednom trenutku presing, ali bez rezultata.

Molde je imao jednu polupriliku preko Džejmsa kada mu je udarac iskosa sa desne strane odbranio Stojković, dok je Partizan imao muku da stigne do kaznenog prostora protivnika čak i sa Asanom i Ožegovićem koji su ušli u igru umesto Sadika i Stevanovića.

Imao je Partizan dobru akciju levoj strani kada je Asano prošao kao šilo, uposlio Ožegovića koji nije dobro reagovao, a samo minut kasnije neverovatna šansa za Asana. Urošević je pokušao po levoj strani, odbijenu loptu je prihvatio Asano koji je promašio prazan gol sa par metara...

I onda zaslužen gol za Partizan. Fantastična akcija, prevarena je odbrana Moldea, Tošić je dodao do Asana, ovaj do sjajnog Uroševića koji beleži asistenciju Tošiću za lagan gol - 2:1!

Dok je Vujačić ležao na terenu, Molde je na neprimeren način stigao do dobre akcije i šanse za gol, Džejms je bio u velikoj šansi, ali je Vladimir Stojković sprečio gol i izjednačenje.

Do kraja bez bitnih dešavanja, bitna pobeda Partizana i zbog koeficijenta, a sve će se rešavati u Norveškoj.


PARTIZAN: Stojković - Miletić, Vujačić, Pavlović, Urošević - Stevanović (od 60. Asano), Šćekić, Zdjelar, Tošić - Suma (od 73' Natho) - Sadik (od 46' Ožegović).

MOLDE: Kraninks - Haraldseid, Bjernbak, Gabrijelsen, Foren - Husein, Aursnes, Helštad, Volf Ejkrem (od 69' Elingsen), Knudson (od 33. Goli) - Džejms.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

39 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Friday, 23.08.2019
08:46

Odusevile su me dvije stvari: gol Moldea i publika. Odavno nisam vidio gol od dvije stative, ne moze preciznije. A djecica, cim krene opasniji napad Partizana cujes iskrenu djeciju viku i navijanje, kao na skolskom turniru. Da se ranije znalo za tu odluku, vjerujem da bi bez problema doslo 20-30 hiljada djece sirom Srbije i Republike Srpske, kakav bi to prizor bio, a vjerujem da je igracima mnogo draze igrati pred takvom podrskom nego pred raznim likovima koji im psuju sve po redu.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
17:30

A zašto te majstorski gol Sume nije oduševio ili akcija kod drugog gola Partizana :D

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 26.08.2019
08:40

Postoje neki subjektivno-objektivni razlozi :D, ali priznaces da se tako nesto ipak vidja na fudbalskim terenima, ne bas cesto ali... ova dva detalja su ipak ostavila jaci utisak.

avatar
Real/Partizan
Friday, 23.08.2019
00:45

Scekica izbaciti nije mi jasno koja njegova uloga tacno, umesto njega Natko, umesto Sadika da igra Ozegovic, sve u svemu nije lose, bolje drugo nego prvo poluvreme, nadam se da ce se uskoro Ostojic oporaviti sigurniji smo mnogo kad je on sa Mileticem, napred Partizan!

avatar
paok
Friday, 23.08.2019
05:54

Nije odigrao jedan mec i odmah napolje. Da te pitam jel Zdjelar bio bolji, Miletic takodje. Uostalom Natho i Scekic nisu ista pozicija.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 24.08.2019
01:42

Ne može natko barem ne dok nije bolje spreman, možda za 7 dana. I mene Ščekić jako nervira, pogotovo njegov pas koji je potpuno neshvatljiv za nekog profesionalca da ima ovako divlji pas, ali jedini je koji može skok da dobije (iako napravi barem 3 faula na isti način svaki utakmicu). On je samo jeftina verzija Rače Petrovića ali na žalost trenutno naše najbolje rešenje na ovoj poziciji.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
17:37

U pravu si, ali Natko i Šćekić igraju na istoj poziciji samo su totalno različiti tipovi igrača, a ekipi su potrebni i jedan i drugi profil igrača, a u ovom trenutku prednost opravdano ima spremniji Šćekić koji može duže da iznese svoje zadatke u odnosu na nedovoljno spremnog Natka koji će verovatno kada poboljša svoju fizičku spremu da se spusti sa pozicije ofanzivnog veznog na poziciju centralnog gde je veći rizik igrati sa igračem nespremnim da odgovori svih defanzivnim zadacima. Inače uloga Šćekića je da dobije sve vazdušne duele što i radi, da prekine što više protivničkih napada i da s loptom igra sa što manje rizika jer su to negove mogućnosti. Ljudi, morate da gledate i pozitivne stvari, taj Šćekić je uhvatio volej u Velsu i doneo evropske bodove Partizanu i dobio je vazdušni duel i loptu poslao Asanu koji je izborio penal za 3:1 protiv Malatije što je uticalo i na plasman u plej-ofu.

avatar
Real/Partizan
Friday, 23.08.2019
12:39

Scekica sam gledao i pre on je dobar samo kao rezerva bar za klub kakav je Partizan, Zdjelar je za njega klasa :)

avatar
United_forever
Friday, 23.08.2019
00:38

Grobar sam, da li je realno kakav fudbal igra Partizan? Pa ovo veze s vezom nema, za Molde necu ni da komentarisem, ako ikako uspemo da udjemo u le, sluzicemo za gol razliku i to je to, zadnja linija, momci zalutali u Partizan, Miletic je klasican panj koji samo puca napred loptu, svetla tacka je mladi Stevanovic, ali znajuci nasu(srpsku) transfer politiku, on je takoreci prodat za neku sicu, samo sto se to jos ne zna.

avatar
Emperador(2018)
Friday, 23.08.2019
00:21

Vidi navijača državnog kluba iz ljutice bogdana kako teško podneli pobedu .

avatar
ViniciusJR
Friday, 23.08.2019
00:11

Sadik los, Scekic prilicno los bas kao i Miletic. A ne shvatam zaista toliku kritiku Vujacica, lavovski je odigrao, istina kod gola lako ispao ali igrac u naletu, ispali bi mnogi...plus, igrao je do Miletica, pa jedno 5-6 puta je spasio veliku frku nakon lose reakcije Miletica. Ali vidim vecina povrsno prate fudbal.

avatar
Dragan Nikolic
Friday, 23.08.2019
02:48

То и ка видим,мислим на површно гледање фудбала! Нпр.пуцају по Шћекићу због нешто лошије партије а дечко је одличан у свим утакмицама,борбен зна да квари игру и стиже свуда,стварно ми нису јасни људи

avatar
ViniciusJR
Friday, 23.08.2019
11:12

Rekao sam da je Scekic sinoc imao prilicno los mec, daleko od toga da mislim da nije potreban Partizanu.

avatar
REVØLT
Thursday, 22.08.2019
23:42

Fali(o) nam (je) Manuel Fernandes.

avatar
Brajkoo
Thursday, 22.08.2019
23:23

Bravo crno beli ! Hrabro, borbeno,napadacki,cvrsto protiv jedne zaista dobre , organizovane i spremne ekipe. Bravo !!!

avatar
Milos Kosta Kostic
Thursday, 22.08.2019
23:20

Cestitke komsijama. Samo hrabro

avatar
costadeen
Thursday, 22.08.2019
23:13

Pokusati nekako "upariti" Natha i Sumu, stvarno je steta da jedan od njih bude na klupi, a da istovremeno igraju Zdjelar i Scekic. Takodje, Urosevic jedan od najkonstantnijih ove sezone i pravo "otkrovenje" , ali zato Cela bleda senka igraca od prosle sezone. Vujacic, kalibar igraca za Mogren iz Budve. Napadaci, no comment.

Mozda nesto ovako: Stojkovic - Urosevic, Pavlovic, Ostojic, ? - Natho, Zdjelar - Stevanovic (Asano), Suma, Tosic - ?

Dakle, resiti situaciju na desnom beku i u napadu pod hitno. Bilo bi tu jos mnogo posla, tipa Tosic koji ima jednu i po fintu ceo zivot, a pri tom je sada istrosen jako, ali hajde, ono sto je goruce po mom misljenju su ove dve pozicije.

Partizan sampion!

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 23.08.2019
00:40

Bivši špic CSKA Moskve Sejdu Dumbija (slobodan igrač) ponuđen Partizanu od njegovog menadžera. Natho i Tošić glavni aduti dakle moguće je!

avatar
paok
Friday, 23.08.2019
06:01

Glavni adut je lova. Ako bude zadovoljan time mozda i dodje.

avatar
Djole
Thursday, 22.08.2019
23:12

Prvo da pohvalim ovu decu za navijanje, fenomenalni su bili. A drugo pokazalo se da je najslabija karika Partizana upravo navijači. Teraju upravu, a prvo trebaju da oteraju sami sebe. Sva sreća pa se ništa ne pitam inače bih stavio katanac za sve navijačke grupe, jer iskreni Partizanovci bi napravili atnosferu kao večeras ova deca, a to je pravo navijanje.
Što se tiče utakmice, Sadik i Šćekić na klupu, svi ostali su bili na solidnom nivou ukupna ocena tima 6,5. Izraelac opasno pojačanje, Suma najjača karika uz Miletića. Pozdrav Grobarima

avatar
Dragan Nikolic
Friday, 23.08.2019
02:52

Не слажем се само за Шћекића,вечерас је подбацио као и већина сли све остале утакмице је био са Здјеларом одлилан, Врати филм па ћеш видети да је тако

avatar
paok
Friday, 23.08.2019
06:04

Svaka cast sto si decu pohvalio, tako i treba. Ako je Scekic bio najslabija karika kako kazes, kakav je bio Zdjelar. Miletic nije bio dobar, krivac za gol je on a ne Vujacic kojeg zbog greske ostavio da ga dribla napadac u punom naletu.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 22.08.2019
23:08

Rekao sam da ne smemo da izgubimo loptu za kontru protiv Moldea koji je Arisu sva 4 gola dao iz kontranapada i u mesto kontre za nas gde je Miletić sam po desnoj strani Šćekić daje loptu njima u nogama i sevnula je kontra za 0:1. Samo zahvaljujući individualnom kvalitetu Sume koji je odličnim leđnim driblingom izbacio čuvara i iz okreta pogodio malu mrežu i odličnoj akciji Tošića-Asana-Uroševića i na kraju opet Tošića smo pobedili, a inače je igra bila katastrofalna jer je Sadik bio očajan, Suma podbacio u oba prvca igre, Tošić je totalno neodgovorno ostavljao levog beka da pravi višak po našoj desnoj strani, pa je Miletić morao da pliva između beka i krila, a Vujačić se borio kao lav i spašavao situaciju, Šćekić nije mogao precizan pas da doda, Zdjelar takođe grešio u predaji, a prelaznu ocenu iz startne postave su jedino zaslužili odlični Urošević koji je stvorio još jednu šansu Tošiću, ali mu je Ožegović skinuo loptu, Pavlović, pomenuti Vujačić i mali Stevanović koji sa 16 godina objašnjava Sadiku, Sumi i Tošiću šta znači odgovornost u igri i profesionalizam. Asano i Natko su za malo vremena na terenu napravili razliku. Ovaka neodgovorna igra ne sme više da se ponovi ni na treningu, a ne u plej-ofu kvalfikacija za LE.

avatar
Zeljko Trisic
Thursday, 22.08.2019
23:07

Ovog Sadika su Vucelic i Vazura ulovili u Africi dok su bili na safariju i obukli mu dres, coveku samo nedostaju liske oko struka i koplje. Lik je visok a nezna da skoci, ima duge noge a nezna da trci, o igri sa loptom je bezveze i komentarisati, jedino ako ga slucajno pogodi i odbije se na pravu stranu. Mozda bi bio dobar ako bi mu centrirao David Bekam a i to je veliko mozda

avatar
svetski prvaci 1991
Thursday, 22.08.2019
23:03

Partizan će tamo imati vliki problem sa Moldeom.Brži su i tehnički bolji,stiče se utisak da su zadovoljni i da mogu tamo dati gol kad hoće.

avatar
Dragan Nikolic
Friday, 23.08.2019
02:55

Па играли су у другом полувремену бункер,тамо ће морати да играју отвореније па ћемо видети. Пошто неће бити оних дебилних навијача тамо бар не велика већина убеђен сам да ће мо их тамо добити! Живи били па видели

avatar
paok
Friday, 23.08.2019
06:06

Da ce biti problema to je tacno. Fizicki su jaci ali nisu tehnicki bolji, mi smo bili dosta losi a ipak smo dobili.

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 22.08.2019
23:03
avatar
Amar Zornic
Thursday, 22.08.2019
22:57

Iz mog ugla nakon svega vidjenog odlican rezultat za PFC . Molde uigraniji tim al msm da partizan ide u LE

avatar
Wizard08
Thursday, 22.08.2019
22:54

Moze li neko da mi objasni ulogu scekica na ovoj utakmi,odnosno ulogu na svakoj utakmici?

avatar
Dragan Nikolic
Friday, 23.08.2019
02:57

Могао бих да ти причам данима сли ти то не бих схватио! Дечко је само вечерас одиграо лошије али си ти оревише глуп да би дхватио штс он игра

avatar
Wizard08
Friday, 23.08.2019
12:02

ne bih se slozio da ne razumem,decko je ofanzivno osakacen,jedino sto moze jeste da skoci i to ne zato sto ima skok nego zato sto ima visinu,pozicioniranje nula,defanzivno sto se od njega ocekuje nula.jedan jedini duel nije dobio,oduzetih lopti daj boze dve,kriv za prvi gol.pre bih rekao da ti ne razumes nista ,to sto je defanzivni vezni ne znaci da ne treba loptu da pipne.i ja bih svhvatio, ali ti " ne bih " pise se ne bi !! ali to nije bitno .

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
08:36

Najbolje može da ti objasni Marin. Protiv Moldea je slabo odigrao, a opet dobio mnogo vazdušnih duela.