Božović: "Titula prioritet šta god da se desi u kvalifikacijama"

Autor: Beta Beta
četvrtak 21.07.2016.
14:44
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da se nada da će njegova ekipa savladati Napredak i napraviti dobru seriju na početku Superlige, kao i to da će osvajanje titule biti prioritet ove sezone, bez obzira na rezultate u Evropi.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Crvena zvezda će u petak od 20.00 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu utakmicom protiv Napretka početi odbranu titule u Superligi Srbije.

"Nadam se seriji pobeda na početku prvenstva. Mnogo je bitno da pobeđujemo jer pobedama dolazi samopouzdanje. Isto tako, mnogo je bitan dobar početak, ali neće biti lako. Odbrana titule je sigurno prioritet. Šta god da se desi u kvalifikacijama (za Evropu), bilo bi veoma loše ako ne osvojimo titulu", rekao je Božović na konferenciji za novinare.

Crveno-beli su se u utorak plasirali u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, trijumfom u dvomeču sa Valetom sa Malte, a Božović je kazao da su neophodne pobede u svim takmičenjima.

"Zvezda dugo nije igrala kvalifikacije, nemamo neki rejting i treba da pobeđujemo, osvajamo titule i pokušamo da što dalje prođemo u Evropi da bi sledeće godine bilo lakše. Sve se boduje, što manje igrate, manje su i šanse da prođete jer nailazite na protivnike koji su nepremostiva prepreka", kazao je Božović.

Trener beogradskog kluba je naveo da će u predstojećem susretu sa Napretkom biti veoma teško jer su ekipe koje dođu iz nižeg ranga veoma motivisane.

"Biće nam potrebno mnogo snage da pobedimo taj njihov motiv. Dobro ćemo se spremiti. Ali, Napredak nije naivan, ima iskusnu ekipu, nekoliko igrača koji su se vratili iz inostranstva. Napredak nije za potcenjivanje. Ako mislimo da napravimo nešto, moramo da ih pobedimo, ali u fudbalu ne treba govoriti unapred", dodao je on.

Miodrag Božović je najavio promene u odnosu na tim koji je igrao protiv Valete. On je naveo da će desni bek Marko Petković biti u timu, a da će za sastav konkurisati i krilni fudbaler Srđan Plavšić, koji nije bio u ekipi u prve dve utakmice protiv Valete.

"Neke ćemo verovatno odmoriti, a neki će igrati. Sve zavisi kako će se osećati", dodao je trener crveno-belih.

Božović je na konferenciji analizirao revanš utakmicu sa Valetom odigranu pre dva dana u Beogradu, dok je istakao da mu je "mnogo drago" što su se u Ludogorecu, narednom protivniku Zvezde u Evropi, obradovali i što vide olakšanje što će igrati protiv njegovog tima.

Trener je stao u odbranu štopera Tomasa Fibela i Zorana Rendulića, koji su bili kritikovani u javnosti zbog brojnih grešaka na duelu sa malteškim klubom.

"Dopustili smo greške koje smo stalno pravili. Ali, svi gledaju samo dva centralna igrača u odbrani, a ima tu malo preterivanja što se tiče njihove krivice. Ekipa se kolektivno brani i napada. Ako ima pritiska na odbranu, to je zbog toga što vezni i napadači nisu uradili kako treba. Imamo dva beka koja često zaboravljaju ulogu i idu napred. Dva čoveka ostanu na vetrometini i uopšte nisu u dobrom položaju", rekao je Božović.

Zvezda će sutra dočekati Napredak u srpskom prvenstvu, a potom će u utorak gostovati Ludogorecu u Razgradu u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Revanš sa bugarskim klubom igraće se 2. avgusta u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Lazović
Friday, 22.07.2016
17:18

Meni sve to ne bi smetalo da mi igramo neki fudbal ba gol vise, al mi ne mozemo da se povezemo, ali videcemo jos je rano

avatar
GlasRazuma
Thursday, 21.07.2016
20:20

Nije mi jasno sta čovek priča. Prema svim informacijama dovedeni su igraci koji su mu bili potrebni za napad na LŠ ili LE......sad kada see to primaklo,pocinje se sa pricom da on nije nista obecao,da je bitna titula i ostale fore... Nemas ti rodjače sta nama da obecavas,ulozeno je u ekipu poprilicno ,cak sta vise,enormno u odnosu na zadnje godine...tvoj posao je da nas uvedes u LE ili razlaz. Mani price o tituli....pa sa ovom ekipom u JSL titulu ce da uzmemi Stole ekonom. Nikad mi se nije svidjala igra od kada je Grof dosao,pobedjivaki smo samo zato sto smo bili daleko kvalitetniji od ostalih,ni zbog cega drugog. Utakmice protiv Vallete su cist pokazatelj da nemamo igru....a razlog tome je to sto veoma lose stojimo na terenu....to su pokazale i sanse koje je Valeta imala. Imao bi mnogo da pisem o tome kako izgleda ekipa na terenu ali cu to ostaviti za neki drugi put.

avatar
Moemilo
Friday, 22.07.2016
10:55

...I kad se sad Grof uplasi od tebe...??

avatar
GlasRazuma
Friday, 22.07.2016
16:58

Nema potrebe da se plasi, ne brini. :)

avatar
marko bgd
Thursday, 21.07.2016
15:50

Ne mog da verujem sta ovaj Grof prica, pa covece samo Evropa donosi novac, status, transfere, a ne igranje po Surdulici, Ivanjici, itd o cemu ti pricas. Prioritet je Evropa, prvenstvo se podrazumeva, zbog cega imas uostalom 25 igraca na raspolaganju. Jel ovo pokusaj alibija pred Ludogorec, strasno.

avatar
Patrick Bateman
Thursday, 21.07.2016
16:24

On kaze da je prvenstvo prioritet jer nam to donosi borbu za LS i stavlja nas u bolju poziciju od drugoplasiranog. Evropa donosi novac ali je cinjenica da nemamo kvalitet potreban za LS. Treba da budemo presrecni ako se plasiramo u ligu evrope.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 21.07.2016
16:34

Tako je, Evropa donosi novac ali do te Evrope treba ići upravo preko Surdulice, Ivanjice i drugih.

avatar
svojnasvome
Thursday, 21.07.2016
15:18

Mnogo si pametan

avatar
Red Star
Thursday, 21.07.2016
17:10

Ti kao i obicno, nisi.

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 21.07.2016
15:08

Dva beka idu napred... Pa onaj Cvetković ide napred kad ne treba, a kad treba da istrči nema ga nigde. Operisan od fudbala.

avatar
mbczv
Friday, 22.07.2016
10:43

Apsolutno, taj Cvetkovic ce za 20 godina pricati covece pa kako sam ja uopste igrao u Zvezdi?!?

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 21.07.2016
14:54

Tako je Grofe, dominacija u Srbiji mora još dugo da traje, svi za jednog, jedan za sve, Zvezda ne sme da posustaje.

avatar
Casus Luciferi 60:12
Thursday, 21.07.2016
17:27

a sta bi sa ono ona ona i ls haha!?

avatar
Casus Luciferi 60:12
Thursday, 21.07.2016
18:27

cujem da si poceo da igras pokemona preko sinovog moba ako ako

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 21.07.2016
17:45

U matematici sad se mnogi služe metodom Singamat.