Božović sumirao utiske sa Kipra i otkrio ko počinje duel sa Pazarom!

Autor: Beta Beta
nedelja 12.02.2017.
17:51
Izvor: Beta

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da će najbolji uvek imati prednost u prvom timu u nastavku sezone i dodao da se nada boljoj realizaciji nego jesenas.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Zvezda će narednog vikenda utakmicom protiv Novog Pazara nastaviti takmičenje u Super ligi, u kom posle prvog dela ima šest bodova više od drugoplasiranog Partizana.

"Prednost će imati oni koji igraju dobro. Nadam se da ćemo poboljšati realizaciju i dati što više golova, zato i vežbamo, ali s obzirom na to koliko vežbamo, mislim da nismo preterano precizni", rekao je Božović novinarima.

Božović je najavio da u nastavku "neće biti previše rotacija".

"Jesenas je bilo zbog šest utakmica u Evropi, možda ne bismo bili prvi u prvenstvu da nismo rotirali. Ekipa koja je ispala od Ludogoreca je bila u psihološkom šoku, kao što sam bio i ja, tako da je lakše bilo da u prvenstvu igraju oni koji nisu igrali tu utakmicu", dodao je.

Trener crveno-belih je najavio da će prvu utakmicu u Superligi protiv Novog Pazara igrati isti tim koji je nastupio u generalnoj probi sa ukrajinskom Zirkom, ako svi budu zdravi.

On je naveo da bi Nemanja Milić verovatno bio u sastavu za taj duel, da nema suspenziju zbog žutih kartona, tako da bi utakmicu trebalo da počne Srđan Plavšić, za koga je rekao da se dobro pokazao u generalnoj probi.

To znači da bi prvi prvenstveni duel u prolećnom delu sezone Crvena zvezda trebalo da počne u sastavu: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Donald, Le Talek, Kanga, Plavšić, Ruiz, Boaći;

Božović je istakao da uopšte ne razmišlja o evropskim takmičenjima jer o tome treba da se misli i govori tek kada se završi sezona.

"Uvek sam optimista, čovek mora da se bori i radi sve što je do njega da napravi dobar rezultat. Ali, ne treba ljudima da dajemo lažna obećanja. To smo radili prošle godine, pa su ljudi bili strašno razočarani posle Ludogoreca. Svi su pomislili, čak i mi, da imamo nešto, a u stvari je ispalo ništa", kazao je Božović.

Kada je reč o timu, Božović je kazao da nije lako uigrati ekipu, posebno zbog činjenice da su najefikasniji sa početka sezone, oni koji su učestvovali kod skoro svih golova Aleksandar Katai, Luis Ibanjes i Ugo Vieira, napustili klub.

"Prošle godine su sa nama bili igrači koji su postigli skoro sve golove za Zvezdu. Videćemo, daj Bože da budemo bolji nego što smo bili. Rezultati će sve pokazati. Igračima je sada lakše da razumeju jedan drugoga i znaju ko šta može i kako ko s kim treba da se postavlja i odnosi, tako da je sa te strane meni mnogo lakše", rekao je Božović.

On je naveo da ne zna kada će Nenad Milijaš biti fizički potpuno spreman. Rekao je da je on doveden zbog kvaliteta koje ima, pas, pregled igre i prekid.

"To nam je malo nedostajalo. Milijaš je iskusan i sam će najiskrenije reći kada bude bio spreman jer nema razloga da zavarava ni samog sebe, ni nas. Pokazao je da, ko zna - zna", dodao je Božović.

Božović je bio pun reči hvale za novog napadača crveno-belih Ričmonda Boaćija, koji je dao šest golova na tri pripremne utakmice, ali je trener ipak istakao da treba da se sačeka sa konačnom ocenom.

"Boaći razume igru, dobro se kreće, uvek može da mu se doda lopta. Ima dobar pregled igre, odlično sarađuje i nagovestio je da ima veliki potencijal. Ipak, sačekaćemo jer smo se mnogo puta zaletali i dolazili u situaciju da pljujemo onoga koga smo hvalili", rekao je Božović.

Za Boaćijevog sunarodnika iz Gane, štopera Abrahama Frimponga je kazao da "poseduje kvalitet".

"Izvanredno je brz, što nama posebno treba u poslednjoj liniji. Nadam se da će svojim igrama dokazati da smo doveli dobrog igrača", kazao je trener crveno-belih.

Kada je reč o napadačima, posebno Milanu Pavkovu, Božović je naveo da će igrati najbolji, a da doskorašnjem fudbaleru Radničkog treba posebno vreme da se prilagodi sistemu rada.

"Pavkovu treba vreme da se prilagodi. Umoran je, teške su mu noge jer je naišao na drugačiji rad. Krupniji igrači teže dolaze do forme", rekao je Božović.

Božović je rekao da još nije odlučeno šta će biti sa omladincima koji su prošli pripreme sa prvim timom.

"Bilo bi mnogo važno da omladinci budu prvi zbog Lige šampiona mladih, koja služi za sticanje iskustva i afirmaciju. Videćemo šta je najbolje, ko će ići tamo, ko će ostati, a ko će ići na pozajmicu", rekao je Božović.

On je naveo da ne želi da sluša kritike što ne forsira više mladih igrača.

"Velika većina igrača je pri kraju karijere, a dolazi nova grupa mladih. Ta smena generacija mora da se polako napravi. Ima mnogo kritika što ne forsiram mlade igrače, ali oni najbolje uče i stasaju uz starije", kazao je on.

Božović je rekao da je zadovoljan uslovima koje je klub imao na Kipru, a istakao je da je "senku na sve bacila" povreda Mihaila Ristića. Dodao je da se nada da će Ristić, kome se predvidja još oko dve nedelje pauze, dobro da se oporavi.

Govoreći o samim pripremama, trener Zvezde je kazao da je "teško reći" u kakvom je stanju ekipa, ali da je očigledno da ima "više mogućnosti za kombinovanje" sastava, bar što se tiče napadačkog dela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 13.02.2017
11:18

Titulu cemo uzeti glatko jer smo ipak prejaki za ove iz lavora ali u Evropi se opet nazalost nema sta traziti. Sad se sprema tim za Evropu a mislim da ga mi opet nismo poceli formirati, posebno pojacanja u odbrani. Ali dobro, najbolji smo u Srbiji pa idemo dalje

avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 13.02.2017
17:55

Са Грофом са пола гаса.

avatar
TIŠINA TAMO
Sunday, 12.02.2017
22:50

Prognoziram 2;0 za Zvezdu , prvi gol Milijaša iz slobodnog udarca iz 12-og pokušaja i drugi gol iz penala ponovo Milijaš iz trćeg pokušaja

avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 13.02.2017
10:05

Ово је твој најновији налог ах? Сад опет можеш са ботујеш и провоцираш на вестима о Звезди све док ти не блокирају и тај као и многе пре а онда ћеш као и увек направити нови па Јово наново.

avatar
SvetskiSampion
Monday, 13.02.2017
12:01

Aj da neko drugi kaze da razumem a ovako ne znam kako imate obraza. Pokrali ste n.pazar kao niko. Smesniju utakmicu nisam gledao....

avatar
Sunday, 12.02.2017
22:40

Najveci fiks na planeti.

avatar
Paul Dokic
Sunday, 12.02.2017
21:45

Jel imamo otkupnu klauzulu za Richmonda i ako je imamo, koliko bi kostao?

avatar
ipak smo mi PRVI
Monday, 13.02.2017
06:48

Ja mislim da je 1 m evra.Barem su tako pisali na pozajmici je 1 godinu sa pravom otkupa.

avatar
Delije Sever 021
Sunday, 12.02.2017
21:43

Jeste, stasaju mladi uz starce,pa odu u Cuku, Vosu,Ofk,pa ih posle 6 meseci do gosinu dana platimo jedno 300 k eura da bi ih vratili nazad

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Monday, 13.02.2017
14:05

Od kad je on tu koga smo oterali pa vratili?

avatar
Delije Sever 021
Wednesday, 15.02.2017
00:34

Čekaj,ima vremena,treba prvo sami da odu,kada shvate da ruizi i gomezi imaju veće šanse da zaigraju i da oni neće dobiti šansu...pokušaj pravljenja instant rezultata,deca se ne forsiraju,sad će i kredit od banke da se uzme...a realno,ako nastave da igraju kako su igrali u prvom delu,da poklonimo odmah titulu partizanima,da se ne cimamo

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Sunday, 12.02.2017
19:54

U nedelju pobeda protiv Novog Pazara nam vrata ka novoj tituli otvara.

avatar
Povratak kralja
Sunday, 12.02.2017
19:27

Pusti to nego ko vam igra na pozicijama sudija u protiv Novog Pazara?

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 12.02.2017
20:45

Шта ћеш кад нас сви у Србији воле. Прави српски клуб и треба да се воли.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 12.02.2017
21:49

Само се брукаш са својим троловањем на вестима о Звезди. Какав вам је клуб такви су вам и навијачи.

avatar
Donald Duck
Sunday, 12.02.2017
19:02

6 stranaca počinje, 5 domaćih? Šta to znači?

avatar
ZubA
Sunday, 12.02.2017
21:36

To znaci da pocinje 6 stranaca i 5 domacih.

avatar
Povratak kralja
Monday, 13.02.2017
08:17

To znači da imaju dva domaća igrača više u timu jer su 5+3>6.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 12.02.2017
19:00

За почетак победа против Новиг Пазара.