Božović: "Nisu mi jasni zvižduci..."

Autor: Beta Beta
petak 03.07.2015.
00:13
Izvor: Beta

Strateg Crvene zvezde Miodrag Božović poručio je da bi bilo iznenađenje kada bi njegov tim eliminisao Kairat i istakao da mu nisu jasni zvižduci koji su se nakon poraza mogli čuti na zapadnoj tribini.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je večeras da je rano dobijeni crveni karton Save Pavićevića odredio tok utakmice protiv Kairata u kvalfikacijama za Ligu Evrope i dodao da je zadovoljan zalaganjem svojih igrača.

"Crveni karton je odredio tok utakmice. Vrlo je teško reći šta bi bilo kada bi bilo da smo bili brojčano jednaki. Kajrat je zasluženo pobedio. Mi smo realno izbegli ubedljiviji poraz odbranama Predraga Rajkovića u drugom poluvremenu", rekao je Božović posle utakmice u Beogradu.

Crvena zvezda poražena je na stadionu "Rajko Mitić" sa 0:2 od kazahstanskog Kairata u prvom kolu kvalfikacija za Ligu Evrope.

"Treba biti svestan da je ova ekipa prvi put igrala zajedno, neki igrači su odigrali prve minute u crveno-belom dresu. Takođe, tim nije u potpunosti spreman, neki su bili za 70 minuta, a neki čak i manje. Dodajte na to da smo od početka imali igrača manje i da nam je dodatno bilo teško", kazao je Božović.

Trener crveno-belih je kazao da publika od Crvene zvzede ne treba da očekuje mnogo u Evropi, jer kako je rekao, tim za to nije spreman.

"Pobeda nad Kairatom bi bila iznenađenje. Možda ne na 'Marakani', ovde možemo i jače ekipe da pobedimo, ali u ukupnom rezultatu svakako. Ovaj tim ima budućnost i mnogo dobrih igrača. Nisu mi jasni zvižduci sa zapadne tribine. Momcima svaka čast, vrlo sam zadovoljan igrom i zalaganjem i borbom za crveno-beli dres", kazao je on.

Božović nije želeo da komentariše suđenje na utakmici.

Trener Kajrata Vladimir Vajs kazao je da je za njega veliko iznenađenje to što je njegova ekipa pobedila u Beogradu Crvenu zvezdu sa 2:0.

"Na rezultat je uticao rano dobijeni crveni karton, ali da mi je neko rekao da ćemo pobediti sa 2:0, mislio bih da je taj lud. Ovo je dobar rezultat za nas, iako smo propustili nekoliko dobrih prilika. Posle ovog meča ništa nije rešeno, šanse su i dalje 50-50", kazao je Vajs.

Revanš utakmica prvog kola kvalfikacija za Ligu Evropa igraće se sledećeg četvrta u Almatiju od 16.00 po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

48 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezda 91
Friday, 03.07.2015
18:30

Zamerka Bozovicu ide iz tri razloga: 1. Glavni i najbolji igrac prosle sezone Ristic nije imao mesta u prvom sastavu. 2. Orlandic nema mesta ni na klupi Zvezde, ne bi sad da gubim vreme i pricam o njegovim nekvalitetima. 3 Posle crvenog krtona Pavicevica trebalo je da se pojaca sredina terena. To je svima jasno ko prati fudbal. Zamenuti u tom momentu Orlandica i ubaciti Ristica a ne Jovanovica za koga smatram takodje da nije igrac za Zvezdu. Sa pojacanom sredinom terena gde bI Kovacevic ostao da kvari igru izvukli bi sigurno povolniji rezultat.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Friday, 03.07.2015
16:09

Pitanje za Zvezdine navijace, po kom smo mi to parametru iznad Kairata i zasto se ocekuje da pobedimo Kairat sa igracem manje?

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 03.07.2015
13:43

Prvo da iskritikujem Bozovica, odavno sam pisao da igraci poput Pavicevica, Cvetkovica i Andjelkovica, Parkera nisu ne za Zvezdu nego ni za jedan superligaski klub, mozda druga liga... drugo, greska Bozovica je sto je onu gromadu Gerarda cuvao Jovanovic umesto da je to bio Rendulic koji je em iskusniji em jaci fizicki a Jovanovic svojom brzinom da je pokrivao prostor a ne obrnuto pa je tako primljen i prvi i drugi gol jer Rendulic prostor ne ume i ne moze da pokriva, o ostalima iz odbrane i da ne pricam... trece, izbacujes zadnjeg veznog i ostavljas dva ofanzivna i nema ko da cisti na sredini, Savicevic koliko god se trudio on ne moze da kvari igru protivnika jer nema snagu za to, on treba da je blizi golu a isto vazi i za Katai, dakle Kovacevic je trebao ostati a jos bolje bi bilo da je poceo mali Grujic koji bi i skokom doprineo, cetrvto ili peto, u spic Orlandic pored visokih stopera ne moze nista, znaci trebao je neko brzi i lopte slati u prazan prostor izmedju beka i stopera a igrati na kontre i polukontre a ne ofanzivno sa igracem manje, dakle taktika totalno bez rezona i sa podcenjivanjem protivnika sto je na kraju rezultat i potvrdio...

avatar
Никола Нововић
Friday, 03.07.2015
15:34

Ako ćemo iskreno: Ni Zvezda ni Partizab nisu za Super ligu. Kakva nam goveda vode klub, da smo srecni sa ovim sto imamo... Bastiju izbcise iz Lige 1 zbog smijesnog duga, naspram dugova Zvezde i Partizana, a ovi nasi na vrhu tabele sa 40 miliona duga... Koliko god volio taj klub, bolna istina je da nam klub i ligu vode lopovi...

avatar
Stevie G LFC
Friday, 03.07.2015
16:04

Mozda ima djelimicno istine u tome sto ti pricas, ali Bozovic nije neko ko se juce poceo baviti fudbalom i ko je prije Zvezde vodio neki nizerazredni klub, covjek ima znanje i sigurno da je imao neke zamisli... A ova izjava o Pavicevicu govori koliko ti znas o fudbalu, a Gerard nije glupan, napadac moze slobodno da se krece i naravno da ce ici na onog stopera koji mu vise odgovara, ne moze Rendulic trcati za njim po terenu...

avatar
MarkoSi
Friday, 03.07.2015
13:21

Božoviću, evo ja sam prvi zviždao. Ako ti nije jasno zbog čega, da ti objasnim: 1) Anđelković je prošle sezone bio ubedljivo najlošiji fudbaler Zvezde. U retkim trenucima kada ostane u odbrani, ispada. Veoma često se priključuje napadu potpuno nerezonski, otvara prostor pozadi i veoma često svojom greškom (pogrešan pas, predug for ili loš centaršut) otvara kontru protivniku. Siguran sam da u omladinskom pogonu imamo fudbalera koji je značajno bolji on Anđelkovića na toj poziciji, ali bi bilo porazno za Zvezdu da u kadetima nema nekog boljeg od levog beka kome je zacementirano mesto u timu, 2) Parker je čovek (namerno ga ne zovem fudbalerom) koji je prošle sezone isključivo smetao svom timu (svojim kretanjem presecao linije kretanja saigračima, ulazio vrlo često u ofsajd zamke...). Iz aviona se vidi da nema nikakav kvalitet . Nije brz i probojan, centrira napamet, nema dribling, nema završnicu. Inače, ovo nije moje usamljeno mišljenje, koliko sam mogao da čujem, ceo zapad misli isto (dodatno i za Cvetkovića koji jeste loš, ali ipak nije nivo ove dvojice). Došao si sa pričom da će igrati samo najbolji, pa ove zvižduke shvati ili kao da mislimo da nisu igrali najbolji (jer svaki fudbalski kolektiv, pa i amaterski ima sigurno dva fudbalera koja su bolja od Anđelkovića i parkera) ili kao da nismo zadovoljni kvalitetom ekipe ako nema boljih od Anđelkovića i Parkera. Nije dakle problem da Zvezda posle isključenja Pavićevića igra sa igračem manje, već što igra sa tri igrača manje.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Friday, 03.07.2015
16:00

U principu si u pravu ali kad pogledas sa druge strane Bozovic ceo prelazni rok trazi pojacanje na krilu i na levom beku dok na poziciji desnog beka Petkovic, koji je po meni dobar igrac, izlazi iz povrede. Tvrdim da su umesto Cvetkovica i Andjelkovica igrali klinci da bi losije igrali ali uostalom to bi u najboljem slucaju bila realna mogucnost, sa druge strane Parkeru je alternativa Gavric koji je losiji od Parkera, a sto se Parkera tice ja kod njega vidim odredjeni kvalitet ali cini mi se da je previse sebican i da ima losu kretnju bez lopte. Jedino sto je po meni mogao da uradi je da ubaci Zivkovica umesto Parkera ali ipak mislim da on kao trener zna bolje od mene ili tebe...

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 03.07.2015
16:47

tako je, neko napokon da shvati gde je rupa i greska od sinoc... pored ekstra talenta Zivkovica on daje sansu coveku koji nestane pa se vrati ko duh iz lampe, umesto klinca Mijailovica on daje sansu nekom Cvetkovicu koga svako dribla kako stigne, umesto Ahcinu ili nekom klincu sa jos defanzivnijim izrazajima po levom boku on daje sansu Andjelkovicu propalitetu i zalutalom coveku, i na kraju, rupi bez mozga sa 35 godina cije ime nije vredno pomena, dati sansu pre Jovanovica koga onda ubacis bez zagrevanja i koji je 90% ocekivao da nece ni igrati e pa dobro je sto sinoc nije bilo 7:0 za Kazahstance...

avatar
bijela
Friday, 03.07.2015
12:39

Ovo je limit ove ekipe i od ovih igraca tako da nisam uopste iznenadjen porazom,mislim da je ovo najgora ekipa u zadnjih 15 god,moj BOZOVICU sto ti bi da dodjes da se brukas..ako postoji dno ja mislim da je ovo kraj toga..

avatar
NoLifer
Friday, 03.07.2015
13:29

Ne slazem se.Moje misljenje je da je ova ekipa upravo najbolja u zadnjih par godina.Na poraz je najvise uticao karton,ali nadam se da ce biti mnogo bolje u revansu.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Friday, 03.07.2015
16:04

Ajde mi molim te reci kako si dosao do tog zakljucka? 4 nova igraca nisu ni igrala a ti vec kazes da su jako losi, kako mozes da ocenis limit jedne ekipe u kojoj 4 igraca nisu igrala, koja nije u potpunosti spremna, koja igra 90 i kusur minuta sa igracem manje i koja je primila jedan gol iz ofsajda. Ja znam da sve to mozda zvuci kao neki alibi ali nije jer je to istina i jer je za nas Kairat ozbiljna ekipa a to sto pola Zvezdasa misli da je samo pitanje trenutka kad ce Zvezda da jurisa na svetsku titulu to je drugi problem...

avatar
Skauzelija 86
Friday, 03.07.2015
11:51

Od drugog minuta se igra sa deset igrača, plus se igrači tek okupili, tako da realno, nemamo materijala da ocenjujemo Božovića.

avatar
ACACHELSEA
Friday, 03.07.2015
11:43

Normalno da je trebalo da im se zvizdi,kod nas uvek neki izgovor,kada trener i igraci sami budu rekli da su krivci onda ce nam biti bolje,ovako igraci koji nemaju kvalitet i ne zalazu se uvek nadju izgovor u sudenju,travi,ne spremnosti.Kakak god tim da ima Kairat,to je ekipa koja se morala izbaciti.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Friday, 03.07.2015
16:07

Zasto je to ekipa koja se mora izbaciti? Po kom parametru smo mi iznad njih? Mi smo uzeli ligu sampiona ali pre 25 godina, sada ne mozemo da uzmemo ni JSL i Kairat je nasa realnost, nasa realnost je da sve to nisu izgovori nego stvari koje su nas sprecile da napravimo bolji rezultat prtiv nama slicne ekipe...

avatar
MARKO GNS
Friday, 03.07.2015
08:16

ahaha koja prevara od trenera !!! Dobro kaze Tole , Ispadate svake godine u sezoni kupanja pa posle pisete obavestenja za javnost :)

avatar
mibo$$$.
Friday, 03.07.2015
08:16

Nije mi jasno dali ce i jedan trener zvezde da prizna svoju takticku gresku..u ovom slucaju grofe kazes iznendjene pobeda,a izvlacis zadnjeg veznog i ostavljas Orlandica koji je spor i nicemu nesluzi ni da bi igrao nazad i bezao stoperima napred..Realno sam ocekivao Orlndic napolje Parker u sredinu a Savicevic ili Katai levo ..A sto se tice ovog sastava zvezde sem Lazovica svi ostali su igrali prosle sezone..

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 03.07.2015
13:44

slazem se sa tvojim stavom, ako vec Jovic nije bio spreman mogao je i tako da pokusa, ne bi duvalo toliko u odbrani jer sredina je bila suplja, mada GFrujic je trebao da zapocne utakmicu....

avatar
mibo$$$.
Friday, 03.07.2015
17:20

Normalno da je trebao Grujic ,jer Vukan nije nista u odbrani..

avatar
Vanja Grubač
Friday, 03.07.2015
16:58

Konačno neko ko se razume u fudbal...

avatar
mrv84
Friday, 03.07.2015
08:08

izgubis u prvom kolu kvalifikacija od kazakstanaca i pitas se sto ti neko zvizdi?!

avatar
Serie A Fan
Friday, 03.07.2015
07:43

Nisu mu jasni zvižduci sa zapadne tribine? Pa sever je potplaćen, a ostatak stadiona je prazan. Ako mu je lakše, zviždali su ljudi i po kućama.

avatar
Igor Tambur
Friday, 03.07.2015
05:39

Kako ovog da zovemo sad grof bozovic miodrag pa gde ste zvezdasi nema vas nešto što cutite

avatar
pancevac13
Friday, 03.07.2015
05:25

Zasto ti nisu jasni,eto koliko se nas narod razume u ovu igru...da su u ovom trenutku primili pet kom.od nekog naseg peto ligasa,nebi bilo iznenadjenje...

avatar
pancevac13
Friday, 03.07.2015
05:22

Grofe,posto ti nisu jasni zvizduci,da znas da dobijas nogu i u koliko sa takvim timom u toku priprema ne dodjes do...pa mrco nenormalan narod...suvisno je bilo sta komentarisati

avatar
Урош ДС Стефановић
Friday, 03.07.2015
03:24

Kako to bre druze bisu jasni? Izgubio si na Mari 0:2...

avatar
Zeljko Trisic
Friday, 03.07.2015
02:14

u Bozovicu usta ti se pozlatila, sledece godine izjavi da bi pobeda nad ekipom sa Farskih ostrva bila iznenadjenje. Ko vama vodi klub nije ni cudo sto ste izgubili

avatar
Amar Zo
Friday, 03.07.2015
02:07

Grofe razocarao si me postavom , cak i da nismo dobili crveni msm da bi lose prosli

avatar
ANDY_COLE#18
Friday, 03.07.2015
02:06

Ni meni nije bilo jasno kako Cvetkovic,Andjelkovic,Parker,Savicevic i Orlandic mogu da pocnu??!nIzgubimo od tima za koji iskreno prvi put cujem.Toliko o tome da se liga ne namesta,evropa je pokazatelj koliko smo dno.Nego,kad bi ikako moglo ja bi volio da se terza pokupi i ode.Dalje,sve igrace za koje mozemo dobiti kakvu takvu sumu prodati i na njihova mesta uvesti decu iz omladinske skole a sav novac koji bi dobili od evenutalne prodaje iskoristiti za vracanje dugova prema igracima,trenerima,bankama.nNa celo kluba dovesti nekog tipa Jugovic,Mladenovic,Deki.Tako 4-5-6 pa i 10 godina raditi i za to vreme dobili bi zdrav klub koji bi verujem uz dobar sistem svake godine igrao u evropi.Od ovog nema nista,na kraju kad ovaj ode dug ce biti bar 70 mil a onda nam bankrot i beton liga ne gine. :)nZnam da nema bas neke veze sa 'temom' ali bih molio sn. da mi objave komentar.Hvala unapred :)

avatar
Povratak kraljaBAN23
Friday, 03.07.2015
02:05

Koja demagogija! Tačno je da ovaj tim prvi put igra zajedno ali čoveče, imaš samo dva nova igrača u timu (Rendulić i Vered) dok su ostali bili tu i prošle sezone. Kako možeš da kažeš da bi bilo iznenađenje ako prođete kada ste vi došli iz povlašćenog šešira, a najtragičnije je što je klub za dobijanje licence i pojačanja ekspresno potrošio 12-13M €, a može da se desi da ostane(te) bez Evrope posle samo dve utakmice.

avatar
Gorann
Friday, 03.07.2015
15:25

Koja demagogija! Igras sa igracem manje od samog pocetka utakmice; prva utakmica posle najkracih priprema ikad; najtezi moguci rival u ovom kolu kojem je sezon davno pocela; 100-200k potroseno na pojacanja; tih 12-13m se moralo vratiti kad tad.

avatar
piramida
Friday, 03.07.2015
01:53

to su ljudi koji zive od danas do sutra, ne obracaj paznju

avatar
Branislav
Friday, 03.07.2015
01:53

Nisu ti jasni?!?!?!?! joj, ne mogu da pisem sve propuste....trebace mi bar 5 min. pisanja.

avatar
Sukica9
Friday, 03.07.2015
01:51

Budi srecan sto su samo zvizdali

avatar
Mr Tixma
Friday, 03.07.2015
01:24

Kao prvo, doveli trenera mesec dana pred mec i hoce rezultat? Drugo, crveni karton u 2min, sve je jasno. Uz sve to ovima prvenstvo u poodmakloj fazi. Oni koji su zviždali nisu navijaci, uz svoj klub treba da budes i kad gubi. Na kraju krajeva CZV odavno nije ozbiljan klub. Najgore od svega, prozivke upućene Bozovicu i tek pridošlim igračima, pa ne može ništa preko noći. Ozbiljan klub bar pola godine priprema tim za Evropu

avatar
mibo$$$.
Friday, 03.07.2015
17:25

Ma ne za onakvu igru trebao je aplauz da dobije,daj bre igras kuci pred delijama i onako da duva tokom celog meca,,,sto nije izvuko spica kad je znao da necemo da ih dobijemo kako sam kaze grof..

avatar
Friday, 03.07.2015
01:14
avatar
Reus
Friday, 03.07.2015
01:03

Mi u timu imamo dva igraca,Rajkovica i Kataija,ostali su poluigraci i veciti talenti...od ovoga izgleda nema nista,jedino nam ostaje nada da su pogodili sa pojacanjima za nastavak sezone i da ce Grof da ih skocka.

avatar
bora majstor
Friday, 03.07.2015
01:02

pa sta treba da dobijete ovacije za ovakav rezultat.

avatar
D.Green4 Black&White
Friday, 03.07.2015
00:16

Dobro vam nisu skidali dresove i razbijali automobile ....niko nema navijace kao zvezda ...to je timov 12. igrac :D

avatar
Nikola Nikola
Friday, 03.07.2015
00:16

Al' Vajs iskusno radi.

avatar
Pera Zambula opet
Friday, 03.07.2015
00:15

Nisu mu jasni zvizduci.....ahahahahahahah koja legenda od trenera :) Jos je izjavio da su momci izginuli na terenu i svaka im cast....Da li je moguce da je ovo izjavio Bozovic :)

avatar
Gorann
Friday, 03.07.2015
15:33

Da li si ti gledao utakmicu?

avatar
pfc
Friday, 03.07.2015
20:58

Pero nemoj biti na kraj srca. Trudili su se momci.

avatar
Gorann
Friday, 03.07.2015
19:37

Ne mozes onda reci da nisu ginuli na terenu. Od pocetka smo igrali sa igracem manje i to se osetilo u igri ali igraci su se maksimalno trudili da pokriju taj manjak.

avatar
Pera Zambula opet
Friday, 03.07.2015
17:50

Gledao sam, sto? Video sam sijaset sansi Kairata, koje pukom srecom nisu zavrsile kao golovi. Zvezdini igraci nisu znali gde se nalaze u nekim momentima.