Božović: "Nema opuštanja"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 18.07.2016.
14:20
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde izjavio danas da njegovi fudbaleri neće smeti da se opuste protiv Valete jer im rezultat iz prve utakmice to ne dozvoljava, a da će za ulazak u Ligu šampiona biti potrebna "luda sreća".

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Zvezda će sutra na svom stadionu protiv Valete sa Malte igrati revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Crveno-beli posle prvog susreta imaju prednost 2:1.

"Igrači se neće opustiti jer još ne igramo sa Ludogorecom. Nismo završili posao iz drugog kola. Ne mogu ništa da očekujem osim pobede. Ako smo mogli da pobedimo na Malti, možemo i ovde. Ne treba ih potceniti, niko nije za potcenjivanje danas, pa ni oni. Imamo tu neku crtu da potcenjujemo i zemlje i ljude i ekipe, ali ovo je takmičenje u kom nemate pravo nikoga da potcenjujete. Podignuta je velika euforija oko ulaska u Ligu šampiona", rekao je Božović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Govoreći o ekipi Valete, 'Grof' je ponovio da ta ekipa nije za potcenjivanje.

"U Srbiji nema igrača kvaliteta Federika Falkonea. Valeta ima iskusan tim. Sve ove godine su trčkarali za nekom loptom, pa su verovatno nešto i naučili. Nisu bili baš mačiji kašalj kao što se očekivalo", dodao je.

Božović je naveo da će protiv Valete na raspolaganju imati sve igrače, osim napadača Petra Orlandića, koji je na pripremama ozbiljnije povredio zadnju ložu. Najavio je da će biti promena u timu u odnosu na prvu utakmicu, iako je ocenio da igra na Malti "nije bila toliko loša kao što se posmatra".

On je kazao da još ne zna da li su se igrači prilagodili i navikli jedni na druge.

"Nismo svi zajedno počeli pripreme, imali smo mesec dana da se spremimo. Mora da prodje neko vreme da se igrači naviknu. Kvalitetni su i pokazaće to. A, šta i koliko može ova ekipa, videćemo u narednim utakmicama"
, dodao je trener crveno-belih.

Upitan koliko je Pablo Mouče spreman, trener Zvezde je odgovorio uz osmeh da je argentinski fudbaler spreman "da ruča".

"Mouče će najverovatnije početi utakmicu. Ima dobar karakter. Inače mi se dopadaju igrači iz Argentine. Čak i ako nije fizički spreman, to će nadoknaditi željom, upornošću i kvalitetom"
, rekao je Božović.

Na pitanje da li će Aleksandar Luković ostati na klupi u revanšu, odnosno da li će ga zameniti Zoran Rendulić, Božović je odgovorio: "Ne znam odakle vam to, da ne lete dronovi?".

Grof je rekao da će biti veoma teško ući u Ligu šampiona
.

"Situacija je takva da niko ne treba da očekuje da neko kaže 'ajmo da udjemo'. Minimum tri godine rada treba da se to desi. Možda može da se desi nekom ludom srećom. U današnjem fudbalu, novac je nažalost sve. Vlasnik Ludogoreca ulaže 40-50 miliona evra godišnje, a mi smo toliko dužni. Zvezda je, uz sponzore, finansirala samu sebe, prodajom Marka Grujića, Predraga Rajkovića i Vukašina Jovanovića", rekao je Božović.

Prema njegovim rečima, ekipi će ako uđe u grupnu fazu evropskog takmičenja biti potrebno 25 igrača, plus golmani
.

"Biće nam potrebno 25 igrača bez golmana, ako budemo igrali na tri fronta. To je neki broj koji bi trebalo da izdrži. Mi smo ekipa koja će imati mnogo utakmica. Svaki igrač nam je potreban u određenom momentu. Ja procenjujem ko će da igra. Možda pogrešim, ali ko radi taj i greši"
, kazao je Božović i dodao da postoji mogućnost da se dovede još pojačanja.

Utakmica će se igrati sutra od 20:30h na stadionu "Rajko Mitić". Miodrag Božović je rekao da se nada da će tribine biti pune i da će njegova ekipa napraviti praznik svojim navijačima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 18.07.2016
18:36

Грофе само гази.

avatar
sale555
Monday, 18.07.2016
16:45

Tacno da treba luda sreca,jer ti igraci jedino kod nas u ligi mogu da igraju,a evropa nije njihov nivo,dosta bre laganja vise,i zvezda i partizan,a i vojvodina i cukaricki,bruka i jad.