Božović: "Derbi je utakmica zbog koje se živi!"

Autor: Beta Beta
petak 11.09.2015.
13:48
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde najavljuje pobedu svog tima.

BETA/BETAPHOTO/FK CRVENA ZVEZDA/Nikola MiticDS
BETA/BETAPHOTO/FK CRVENA ZVEZDA/Nikola MiticDS

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je "večiti" derbi utakmica za koju se živi i istakao da bi bio nezadovoljan remijem sa Partizanom u sutrašnjoj utakmici.

"Večiti derbi je utakmica zbog koje se živi, koja daje nove heroje, nažalost i nove tragične junake. Posmatra je cela Srbija i veliki deo Evrope. Igramo protiv velikog protivnika, da nema Partizana, ni Zvezda ne bi bila kakva je", rekao je Božović novinarima na stadionu "Rajko Mitić" u Boegradu.

Zvezda će sutra u 18.00 dočekati Partizan u devetom kolu Super lige Srbije. Crveno-beli su prvi na tabeli sa 20 bodova, pet više, ali i utakmicom više od "večitog" rivala, koji je treći.

"Igramo na svom terenu i ne bih bio zadovoljan bodom, bez obzira na to što igramo protiv kvalitetne ekipe. Utakmica neće ništa da reši što se tiče prvenstva, ali biće kao i do sada što se tiče prestiža. Veliko je interesovanje i nadam se da će sve proteći u fer i korektnom ponašanju. Nema razloga da se utakmica pretvara u neke skandale", kazao je Božović.

"Ovo je najveća utakmica u Srbiji, jedan od najvećih derbija u Evropi. I dok sam radio u drugim klubovima, govorio sam da mi je životna želja da osetim adrenalin još jedan put na derbiju", dodao je trener crveno-belih.

Božović je istakao da nema favorita u derbiju i da utakmicu može da odluči inspiracija, odnosno "ko kako ustane sutra ujutro".

On će moći da računa na sve igrače, osim napadača Petra Orlandića.

"Staviću u tim one za koje mislim da su u ovom trenutku najbolji. Ima raznih varijanti, ali se u 90 odsto slučajeva se odlučujem za igrače koji su najaspremniji. I kada sam vodio manje klubove nisam se podređivao protivniku", rekao je Božović i dodao da zna koja će ekipa početi susret.

"Igrači su već u utorak saznali ko će da igra", dodao je.

Božović je kazao da mu se u Partizanu najviše sviđa Andrija Živković, za koga je rekao da je jedan od najboljih fudbalera u Srbiji.

Upitan da li bi voleo da ne igraju Valerij Božinov i Fabrisio Dornelas, koji se oporavljaju od povrede, Božović se našalio: "Kada bih znao da će da pogreše sutra, više bih voleo da igraju".

"Prvenstveno moramo da gledamo sebe", naveo je on.

Božović je kazao da ne želi da komentariše izjave Partizanovih čelnika vezano za suđenje u prvenstvu, rekavši da se u svakoj utakmici mogu naći greške i da bi svi bili nezadovoljni ako bi se sve analiziralo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Saturday, 12.09.2015
11:55

Nadam se samo da OPET nece biti huligani u centru paznje vec fudbal, kakav takav.

avatar
Srbija voli Zvezdu
Friday, 11.09.2015
18:55

Grofe dobro ih utabaj da te nikad ne zaborave.

avatar
MarkoSi
Friday, 11.09.2015
14:49

Posle mnogo vremena, u Zvezdinoj igri se vidi koncepcija što me raduje. Na početku sezone su u ekipi bili igrači koji ne zaslužuju da ih neko naziva fudbalerima (Parker, Anđelković), ali je Božović uspeo polako da ih se oslobodi i da napravi sasvim pristojnu igru. Ono što Zvezdi nedostaje je golgeter, pošto vidim da Vieira ima ozbiljnih problema sa realizacijom, a i statistika tokom karijere mu je takva (mada nije loš igrač u globalu).

avatar
Дадоредстар
Friday, 11.09.2015
14:09

Korektno od Grofa??!!Nadamo se da će i Milnković istim tonom da dadne izjavu ???!!!