''Božigol'' brani saigrače: ''Pa, ne mogu da budu kao Mesi!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.10.2016.
18:54
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Junak Partizanove pobede nad Žarkovom ne želi sebe da stavlja u prvi plan i pored dva postignuta gola.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Partizan danas nije blistao, pogotovo u prvom poluvremenu, ali je na kraju ostvario cilj i pobedom nad Žarkovom od 2:0 izborio plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Oba gola za crno-bele postigao je Valeri Božinov, drugi je posebno bio efektan, a posle meča je u razgovoru sa portparolkom Partizana Biljom Obradović otkrio da je današnji rival kvalitetniji nego što mnogi misle.

''Meč sa Radničkim iz Niša i rezultat 1:1 su nam bili opomena da više nema opuštanja. Istina je da smo mi Partizan i da smo favoriti, ali to je uvek samo na papiru.

Mi moramo da se dokazujemo u svakom meču, a posebno kada je reč o Kup utakmicama, gde se igra na ispadanje. Svi su pomalo potcenili Žarkovo, ali to su zapravo klinci Rada, njih četiri-pet u standardnoj postavi, koji su tu na kaljenju i koji su igrali Ligu šampiona sa svojom generacijom prošle godine.

Njih par će biti regrutovano za prvi tim. Ovo ne govorim kao izgovor, već samo da se protivnik nikada ne potcenjuje ko god bio…

Svi danas igraju fudbal i ima dosta talenata. Mnogo mladih je došlo iz naše Omladinske škole u prvi tim Partizana i to su generacije koje stasavaju brže nego mi''
, objašnjava Božinov.

Iako se, naravno, raduje svakom postignutom golu, Božinov u prvi plan stavlja kolektiv i nesebičnu igru celog tima.

''Drago mi je da sam to ja, jer to i jeste moj posao kao centarfora, ali kao što šef ističe, nije važno ko je dao gol, jer pojedinci nisu tim, već svi moramo da igramo kao kolektiv.

Ako smo sebični i želimo samo solo akcije, to nam se obija o glavu. Zahvalio bih se i Đurđiću za asistenciju i drago mi je da je i on prekinuo neki loš niz'',
ističe Božinov.

Partizanov sastav danas je bio prilično izmenjen. Neki igrači su tek protiv Žarkova odigrali prvi takmičarski meč ove sezone, pa Božinov ima razumevanja i ako oni danas nisu bili na nekom impresivnom nivou.

''Za fudbal je bitno da se imaju utakmice u nogama, jer treninzi i utakmice nisu isto. Neki od njih nisu igrali pet meseci i ne možemo očekivati da budu kao Mesi na terenu posle tolike pauze.

Važno je da se vidi njihovo zalaganje i želja da grizu za klub. Šef vidi ko se koliko trudi. Samo da nas zaobiđu povrede.

Želim Eviju i Vuletu da se što brže oporave i vrate na teren, jer nam mnogo znače svojim znanjem i iskustvom'',
zaključio je bugarski napadač.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke