Borjanu stigla podrška iz SD-a: ''Ovo se nikada nije dešavalo!''

  • Autor: Darko Mitrović

  • 20. oktobar 2020.

  • 14:13

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Apel upućen i Pravnom fakultetu...

Borjanu stigla podrška iz SD-a: ''Ovo se nikada nije dešavalo!''
Foto: Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Posle teških reči u polemici na društvenim mrežama posle derbija, Sportsko društvo Crvena zvezda oglasilo se danas porukom podrške Zvezdinom kapitenu i golmanu Milanu Borjanu i njegovoj porodici.

Šta je sve rečeno u toj mučnoj polemici možete da pročitate OVDE, a saopštenje SD Crvena zvezda tim povodom prenosimo u nastavku.

''Sportsko društvo Crvena zvezda želi da stane u odbranu kapitena svog fudbalskog kluba Milana Borjana. Crveno-bela sportska porodica je zgrožena načinom na koji pojedinci iz FK Partizan koriste derbi za najprizemnije i vulgarnije lične obračune u kojima ne prezaju od zloupotrebe dece.

Takve situacije ne treba da prećuti niko, a naročito javnost i mediji. Mi u SD Crvena zvezda to svakako ne želimo i nećemo, jer se takvim stvarima mora odmah stati na put i ne dozvoliti da postanu legitimni. To su vrednosti našeg društva i svaki pojedinac, ma za koga on navijao treba da ih brani.

Naše rivalstvo sa Partizanom je uvek bilo sportsko. Sve razmirice koje se dese ili dešavaju trudili smo se da rešimo na terenu. Ako to nije bilo moguće onda u granicama sporta. Ovo što sada radi potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić se nikada nije dešavalo u 75 godina dugoj istoriji našeg rivalstva.

Nikada deca nisu služila za rešavanje razmirica i moramo ih sačuvati da se to ubuduće ne ponavlja. Partizan je uvek bio klub koji je držao do osnovnih principa, od čega u fudbalskom klubu očigledno žele da odustanu i naprave presedan posle kog nema povratka.

Zbog toga pozivamo večitog rivala da ne dozvoli sebi takvu degradaciju koja je prvenstveno pogrešna sa stanovišta moralnih vrednosti društva već može potencijalno da uništi sport i fudbal u našoj zemlji. Vratimo se zdravom rivalstvu, osudimo i odstranimo takve ljude iz naših sportskih društava i ne treba da dozvolimo da se to ikada ponovi.

Ovaj apel se posebno odnosi i na Pravni fakultet koji je ovakvim istupima degradiran do krajnjih granica.

Upućujemo poruke podrške Milanu Borjanu i njegovoj porodici od svih članova Sportskog društva i nadamo se da će uspeti da prevaziđu ovu tešku situaciju'', navodi se u saopštenju SD Crvena zvezda.
-
Baner
-
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari