Borjanov "sufler" otkrio, kako je Zvezda "čitala" penale u Kopenhagenu!

Autor: Ivan Cvetković
petak 16.08.2019.
17:59
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Iza svega je tekla ozbiljna priprema.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Milan Borjan bio je najveći heroj Crvene zvezde u Kopenhagenu kada je odbranio čak tri penala, a veliku zaslugu za to ima i trener "crveno-belih" Dušan Gašić.

On je u intervjuu za Sportski žurnal otkrio kako je tekla priprema pred odlučujuće momente.

"Za svaku utakmicu se pripremamo na sličan način što se tiče analize. Imamo određene segmente oko njihove ofanzive, a tu je briga i o penalima ako do njih dođe. Imali smo jasnu pretpostavku kako bi ko mogao da izvede, interesantno je da smo pogodili prvih pet šutera", rekao je Gašić, a onda se okrenuo Nddojeu:

"Uvek šutira u golmanovu desnu, Tako je bilo i sada. Pomogla nam je analiza. Golman je pri penalima uvek u prednosti. Ako odbrani je heroj, ako ne nikom ništa", otkrio je Zvezdin trener golmana.

"Postoje analize. Lopta ide u proseku 80 kilometara na sat, a golmanu je potrebna sekunda da se informacija gde je krenula lopta preko mozga pretvori u reakciju preko mišića i pružanje do stative. Dakle, lopta je za manje od sekunde u mreži, ukoliko je penal izveden idealno. Zato mora ranije da se izabere strana", rekao je Gašić.

Gašić otkriva da je sa mladim Vindom bio problem u Beogradu, jer pre toga nije šutirao penale.

"Interesantno je da za njega nismo ni mogli da imamo detaljnije podatke, jer je pre penala u Beogradu šutirao samo jednom. Glavni izvođači su im bili Skov koji je otišao i Sotiru. Neočekivana je bila 'panenka' u Beogradu, jer je klinac, a stadion je pun. Izveo je vrhunski", naveo je Gašić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 16.08.2019
21:56

Борјан је сигурно најбољи голман у Европи.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 17.08.2019
00:14

U plivanju ne postoji golman, a ni u skokovima u bazen.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 16.08.2019
20:44

Ključno je što je sudija primenio nova pravila da mora golman da stoji na gol liniji dok jedanaesterac ne bude izveden u slučaju golmana Kopenhagena, dok je Borjanu dozvoljavao da napusta liniju pre šuteva, te je Borjan po par metara bio u terenu i skraćivao ugao igračima Kopenhagena, tako je sudija znatno uticao na penal seriju u zvezdinu korist.

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 16.08.2019
21:57

Стварно је велика штета што на овом спортском порталу пуштају твоје коментаре пуне лажи и мржње.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 16.08.2019
18:05

Mi se bavimo samo nama i nasim sledecim protivnikom za razliku od nekih koji su svoje zivote posvetili nasoj Zvezdi, a to daje rezultate.