Borjan proslavio veliku jubilej protiv Javora, evo šta kaže o Žanderu!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 21.07.2019.
16:14
Izvor: Sportske.net, FK Crvena zvezda

Golman Zvezde napravio veliki podvig.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su startovali u Superligi Srbije pobedom nad Javorom 2:0.

Čuvar mreže "crveno-belih" Milan Borjan zabeležio je još 90 minuta bez primljenog gola, što je ukupno njegov 50. meč bez primljenog gola.

Borjan je u crveno-belom dresu odigrao 95 takmičarskih utakmica, što znači da je na više od pola mečeva sačuvao mrežu.

"Izuzetno lep podatak, ogromna čast za mene. Znamo da su među stativama crveno-belih stajala ogromna fudbalska imena, a sada sam i ja na svojevrstan način ušao u istoriju našeg kluba. Mnogo puta sam do sada rekao da braniti u Crvenoj zvezdi ima posebnu težinu. Golman mora da bude koncentrisan 90 minuta, nekada protivnici imaju samo po jedan šut na gol i tada ja pravovremena reakcija najvažnija. Drago mi je što je iza mene 50 utakmica bez primljenog gola, a uveren sam da će ih biti još više u budućnosti. Nije to samo moja zasluga, već cele ekipe. Igramo odlično kao tim, kompaktno i, kako često ističemo, napadamo i branimo se svi kao jedan", rekao je Borjan za klupski sajt.

Čuvar mreže "crveno-belih" osvrnuo se na susret sa Javorom.

"Raduje me što iz utakmice u utakmicu izgledamo sve bolje. Vidim da su još uvek teške noge nekim igračima, ali polako ulazimo u ritam i napredujemo iz meča u meč. Igrali smo u nešto izmenjenoj formaciji, sa trojicom igrača pozadi. To su novi zahtevi šefa, uigravali smo se. Pokušali smo nešto novo, pokazalo se dobro. Imali smo dosta šansi, a uveren sam da ćemo već u narednoj utakmici iskoristiti prilike koje nismo u prvim utakmicama."

Na meču sa Javorom debi za Crvenu zvezdu upisao je Žander, a naš golman se osvrnuo na njegovu partiju.

"Brz je, ima dobar centaršut. Prva utakmica mu je, treba još da se navikne na ekipu, ali očekujem da će izuzetno brzo da se prilagodi. Radi se o izuzetnom igraču, tako da ima našu podršku od svih nas u svlačionici, samo treba da pruža što bolje partije i biće sve kako treba. Pričam sa njim na španskom i pomažem mu najviše što mogu."

Naredni rival Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona biće ekipa Helsinkija.

"Svaka utakmica koja se igra u Evropi je teška. Bili smo maksimalno fokusirani na susret sa Javorom, želeli smo da krenemo prvenstvo na najbolji način, a danas smo se okrenuli pripremi susreta sa Helsinkijem. Lično ih nisam gledao mnogo, video sam samo gol koji su postigli u njihovom šampionatu. Naš stručni štab detaljno analizira svakog protivnika, tako da nam to mnogo znači. Daćemo sve od sebe da pobedimo na domaćem terenu i da odemo mirne glave na gostovanj", rekao je Borjan i zaključio:

"Uvežbavamo sve što trener traži od nas, protiv svake ekipe se igra drugačije, a mi smo spremni da se prilagodimo. Zvezda nije mnogo menjala tim i to je velika snaga crveno-belih. Ista ekipa je tu, nekoliko igrača se promenilo, naše veliko srce se vidi na terenu. Imamo odličnu atmosferu u ekipi, samo treba da nastavimo ovako."

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 21.07.2019
16:24

Borjan srpski Bufon.

avatar
RašaNoviSad
Sunday, 21.07.2019
17:33

ŠPANCI ŽESTOKO OPLELI PO SRBINU! Luka Jović razočarao na premijeri: Bio je kao SENKA, HLADAN, IZOLOVAN, JEDVA JE PIPNUO LOPTU!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 22.07.2019
03:06

Ti ne pratis samo Zvezdu, nego i sve Zvezdine bivse igrace u klubovima sirom sveta. Svaka cast.

avatar
gorango
Sunday, 21.07.2019
21:49

Promasio si vest drugar.