Borjan otkrio zašto brani za Kanadu, a ne za Srbiju! I zašto je izabrao Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.04.2018.
13:26
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Odlični golman dao je ogroman doprinos velikim Zvezdinim uspesima ove sezone. Nažalost, poziv iz reprezentacije Srbije nije mu na vreme stigao...

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Dolaskom Milana Borjana, Zvezda je letos bukvalno ''zaključala'' svoju mrežu, pa je odmah po dolasku u redove crveno-belih iskusni golman ušao u seriju od čak pet mečeva bez primljenog gola.

To je bila najava onoga što smo gledali u nastavku šampionske sezone crveno-belih, a Borjan i njegovi saigrači mogu da se ponose i sa samo dva primljena gola u šest mečeva grupne faze Lige Evrope, protiv Arsenala, Kelna i BATE Borisova.

Golman njegovih kvaliteta svakako bi imao mesta i u reprezentaciji Srbije, ali nažalost, Kanađani su bili brži i ranije prepoznali njegove kvalitete.

Mnogi se pitaju kako je došlo do toga da Borjan brani za Kanadu umesto za Srbiju, a on je sve objasnio u intervjuu za ''Alo''.

''Sada sam na oku svima, jer sam u Zvezdi, ranije nije bilo tako. A da ima žala što ne branim za Srbiju, pa ima, naravno. I uvek će postojati. Kad sam bio u Radu, početkom 2011, bilo je priča da će me Pižon zvati.

Međutim, poziv nije stigao, ali jeste od Kanade. Prihvatio sam, jer sam video budućnost u toj reprezentaciji. A želeo sam da i na taj način zahvalim državi što je mojima omogućila bolji život posle preživljenih patnji'',
istakao je Borjan.

Podsetimo, Borjan je rodom iz Knina, ali je njegova porodica morala da napusti svoj dom zbog ratnih strahota devedesetih.

''Kao izbeglice iz Krajine, živeli smo u Beogradu i aplicirali za emigraciju. To su bile ponuđene države. Za Ameriku i Australiju su nas odbili, za ostale dve nam odobre, ali nismo želeli u Zimbabve.

Meni se, doduše, nije išlo ni u Kanadu, jer sam trenirao u novobeogradskom Radničkom. Ali, šta ću, morao sam, i ispalo je dobro''
, objašnjava Borjan.

Otkrio je takođe i da je letos imao primamljivu ponudu iz Turske, ali je da je odlučio da prihvati poziv iz Crvene zvezde. Evo i zbog čega.

''Izabrao sam Zvezdu jer sam video kakva je ekipa i, pre svih, trener. To mi je bilo bitno. A posle utakmice sa Spartom, kad sam došao kući, sam sebi sam rekao:

'Kakvu ekipu imamo, to je neverovatno'! Ta hemija u svlačionici dovela nas je i do titule i uspeha u Evropi'',
poručio je Borjan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G0L iz kornera
Tuesday, 01.05.2018
13:44

Niko Zvezdo nema sto imas ti Srbija i srpska dijaspora te voli.

avatar
NOVAKOVIC ZORAN
Monday, 30.04.2018
21:02

Odgovor ZLURADOJ KUKAVICI...nije rec o tome kako je navijacki opredeljen covek..Nego da uvek izmisljate da su svi prvo odbijeni u partizanu..A na drugo pisanje..STA RECI..SAMO OPRAVDAVAS SVOJ NIK...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Tuesday, 01.05.2018
23:37

Nista ja nisam izmislio, (a) sad vec postajes i blago bezobrazan. Veze nemate.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 30.04.2018
16:06

pre 16 minutanTaj u sredini i dalje navija HahahannNije u skladu sa uslovima korišćenja

avatar
Al(a)din
Monday, 30.04.2018
13:34

Tooo Borjane munjo nebeska

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 30.04.2018
13:30

Izabrao si zvezdu jer te je Nikolic odbio, a (po)nudio si nam se isto kao i Krsticic. Pesic je bio kod nas kao klinac i donedavno navijao za Partizan (mozda i sad navija, ko zna), a greska je sto nismo doveli njega i Jovicica, cak i Vosin Jovancic je bolji od mnogih nasih veznih, da na kazem vecine.

avatar
Al(a)din
Monday, 30.04.2018
14:09

Pa i Stojkovic, Ozegovic i Djurdjevic su do skoro navijali za Zvezdu, a sada kao okoreli Partizanovci

avatar
Bianconeri Belgrado
Monday, 30.04.2018
18:37

Tako to ide u fudbalu,a i realno moze da prica ovde ko sta hoce,90 posto fudbalera bi preslo u omrzeni klub,ako je u pitanju to da ga ne trazi onaj voljeni,samo je potrebno da se fudbaleri ne iznjasavaju,jer moze skupo da ih kosta.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 30.04.2018
16:07

Taj drugi i dalje navija:-D

avatar
svojnasvome
Monday, 30.04.2018
15:09

To niko ne spori, kao ni ono sto je naveo tik tak.....Marko ga jeste odbio I ako je, pa sad nek trabunja I lupeta, covek prica kao da je dosao u neki stabilan i Jak evro klub.....srbija, uvek makar u glavama