Borba za titulu - Šta "večite" čeka do kraja?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 26.04.2015.
18:29
Izvor: Sportske.net

Remi bez golova koji smo u subotu videli na "Rajku Mitiću" odložio je rasplet u borbi za titulu na neodređeno vreme. Partizan je slavio bod ali mu raspored i činjenica da Zvezda u narednih mesec dana ne izlazi iz Beograda ne idu u prilog. Ima li nade za b

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

U danu kada domaći i strani mediji izveštavaju o incidentima sa 148. "večitog derbija" u taboru Partizana i Crvene zvezde uveliko su arhivirali "nulu" koju su u subotu uveče režirali na stadionu "Rajko Mitić".

Po jedan osvojen bod u načelu znači da Partizan i dalje ima bodovnu prednost sa kojom je krenuo u Ljutice Bogdana, s tim što je do kraja prvenstva ostalo još šest takmičarskih kola.

Ne treba zaboraviti da lider na tabeli posle remija bez golova na "Rajku Mitiću" ima osiguran bolji međusobni skor u duelima sa Crvenom zvezdom, što bi takođe mogao da bude bitan faktor ukoliko "večiti" na kraju šampionata budu imali identičan broj osvojenih bodova.

Teško je verovati da Partizan može da izgubi bodovnu prednost koju ima u odnosu na Crvenu zvezdu ali pristalice aktuelnog šampiona Srbije polažu nadu u to što crno-beli zaista imaju neugodan raspored do kraja šampionata.

Samo u toku predstojeće nedelje na programu će biti dva takmičarska kola (25. i 26.) a Partizan ima neuporedivo teži zadatak od Crvene zvezde. Lidera očekuju dueli sa Jagodinom i Vojvodinom, dok će Crvena zvezda gostovati Donjem Sremu i ugostiti Rad.

Kada se pogleda raspored "večitih" do kraja sezone nema sumnje da Partizan čeka značajno teži posao nego Crvenu zvezdu. Pored gore navedenih duela, crno-bele očekuju okršaji sa Spartakom, Napretkom, Novim Pazarom i Borcem.

Posmatrajući kvalitet i formu ekipa protiv kojih "večiti" igraju do kraja sezone Crvenu zvezdu čeka samo jedan ozbiljan ispit i to na Banovom Brdu, dok Partizan pored gostovanja u Novom Sadu mora da "preživi" Kruševac i Čačak.

Prednost Crvene zvezde biće i to što nakon gostovanja Donjem Sremu ekipa Nenada Lalatovića neće izaći iz Beograda do kraja šampionata. Sve navedeno verovatno je razlog za optimizam koji je u subotu posle derbija iskazao Nenad Lalatović, ističući da samo "laik može da misli da je borba za titulu završena".

Do kraja domaćeg šampionata i borbe za titulu u igri ostaje još 18 bodova što posle svih računica implicira da Zvezda mora da čeka na dva ili tri kiksa Partizana a da pritom ne ispusti nijedan bod.

Crveno-beli će pored šest pobeda morati da dočekaju dva poraza, poraz i dva remija ili tri remija Partizana kako bi na kraju trke prvi prošli kroz ciljnu ravninu.

1. Partizan 24 17 6 1 55:18 +37 57


25. kolo Jagodina (D)
26. kolo Vojvodina (G)
27. kolo Spartak (D)
28. kolo Napredak (G)
29. kolo Novi Pazar (D)
30. kolo Borac (G)

2. Crvena zvezda 24 15 7 2 33:12 +21 52

25. kolo Donji Srem (G)
26. kolo Rad (D)
27. kolo Čukarički (G)
28. kolo Radnički 1923 (D)
29. kolo OFK Beograd (G)
30. kolo Mladost (D)

* (D) - domaćin, (G) - gost

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
D.Green4 Black&White
Monday, 27.04.2015
15:59

Zezanje i spremanje za kvalifikaciju za Ligu Sampiona... Leto,hladno pivo,druzenje sa bracom kao i svake godine :D

avatar
ujka Vanja
Monday, 27.04.2015
00:46

Nama jedino mozda Vosa moze predstavljati prepreku posto im gostujemo,ali kad je jedan Borac mogao da im saspe 3 komada mozemo i mi bar toliko.A sto se Zvezdane tice njih bi i Srem mogao da pobedi samo ako hoce,setite se kako je na 50om rodjendanu Marakane komsinica vodila 2-0 i Sremci uzeli bod na kraju. :DnA tu je i odlicna ekipa Cukarickog koji ipak igra toplo-hladno.Nama otkinuli bod (2-2) a kiksirali su protiv mislim Borca pre par kola,igrali su 1-1.Kao sto rekoh umeju da odigraju nekad dobro,ali zato ponekad umeju da se okliznu,ali okrsaj sa Zvezdanom ce biti pravi derbi.Protiv Radnickog i njihove filijalice OFK-e mislim da ne bi trebalo da imaju problema,dok u poslednjem kolu,Frajdej moze da im pomrsi racune. :DnSve u svemu,nadam se najboljem scenariju,a to je da se titula vrati u Humsku,gde joj je i mesto.Pozdrav svima.

avatar
Pera Zambula opet
Sunday, 26.04.2015
18:38

Mislim da na utakmici sa Cukarickim Zvezda ne moze da se iscupa nikako sa ovim timom, osim ako sudije nesto ne urade, mislim da je tu kraj svih prica.

avatar
kostajnicacz
Sunday, 26.04.2015
19:47

ja recimo mislim da je trka za titulu resena i da u svim mecevima treba dati sansu mladim igracima ali me smeta to stalno potenciranje teorija zavera koje sirite kao i sirenje mrznje pa zar nije na derbiju upravo ponasanje igraca bilo najkorektnije

avatar
Pera Zambula opet
Monday, 27.04.2015
17:37

Kakvu ja mrznju to sirim? Sto se tice teorija zavera u nasem fudbalu, ma naravno nema ih, kod nas su sve titule postene zar ne ? :) Gore u komentaru nisam nista los enapisao osim svog misljenja, inace ne znaci meni nista posebno ko god da bude sampion jer i moj klub namesta i te kako. A gde si ti video mrznju u bilo kom mom komentaru, to mi bas nije najasnije??? : )

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Sunday, 26.04.2015
20:01

Ne razumem ovakve komentare, pa sve i da je kvalitet na strani cukarickog i da je mnogo jaci ne znaci da mora da slavi pa lopta je okrugla, zar nije Porto tukao Bajern a ni Celsi se nije dobro proveo sa Mariborom a u oba slucaj je ocigledna razlika u kvalitetu... I da napomenem, da ne bi doslo do zabune, ja ne mislim da je Cukaricki kvalitetniji ali mi se ni ne raspravlja na tu temu...

avatar
Jug Grobarima Revolt
Sunday, 26.04.2015
18:34

Do kraja prvenstva je jos 18 bodova u igri, ne 15, a vise ce bodova oni da izgube nego mi, prednost samo moze da bude jos veca od ovih plus pet.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 26.04.2015
19:19

Ne treba zaboraviti i utakmicu Crvena Zvezda : Rad jer su u formi Radovci, a i Radnički KG i OFK Beograd su neugodni protivnici.nProtiv Jagodine očekujem pobedu jer su u očajnoj formi (4 poraza u poslednje 4 utakmice), protiv Voše se nikad ne zna ali recimo da možemo do boda, protiv Spartaka očekujem pobedu, nadam se da će Borac pasti u formi do utakmice sa nama.

avatar
ujka Vanja
Monday, 27.04.2015
00:48

Mare,kad je Borac mogao da pobedi Vosu sa 3-1 usred Novog Sada,ne vidim zasto i mi ne bismo odneli sva 3 boda za BG. :D

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 26.04.2015
20:43

Ne znam zašto me ne bi razočarao remi protiv Voše (verovatno jer ne brilijiramo protiv njih već neko duže vreme)ali nas sigurno očekuje nas jako težak raspored, verujem da će Dejan Đurđević se suprostaviti CZV sa najboljim igračima.nNajvažnija će biti sledeća utakmica protiv Jagodine zbog psihološkog pogleda, šteta za onu šansu Babovića ali desi se.

avatar
Jug Grobarima Revolt
Sunday, 26.04.2015
19:44

OFK im je filijala, nece oni tu sigurno izgubiti bodove ako im bude trebalo. Zasto samo do boda protiv Vojvodine, pobogu,noni su vec sest puta pukli kod kuce ove sezone:-D Mislim dannam nece trebati bodovi protiv Borca, ali zelim i tu pobedu...