Bogosavac zadovoljan sezonom, progovorio i o budućnosti!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 03.06.2019.
14:58
Izvor: Beta

Činjenica da je nedavno postao i A reprezentativac će svakako uticati na to da se interesovanje za njega poveća ovog leta.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Fudbaler Čukaričkog Mirolav Bogosavac rekao je danas da je iza njegovog kluba dobra sezona i istakao da mlada reprezentacija Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu može "daleko da dogura".

"Mislim da smo napravili veliki uspeh, izborili smo plasman u Evropu, što je bio i cilj kluba. Jesmo znali na početku sezone da imamo kvalitetan tim, ali nismo baš najbolje krenuli. Vremenom, sve je došlo na svoje, siguran sam da su i ljudi iz kluba zadovoljni onim što smo učinili u sezoni iza nas", rekao je Bogosavac za sajt kluba.

Levi bek Čukaričkog je dva puta, na polusezoni i na kraju šampionata, uvršćen u idealni tim.

"Naravno da mi je veliko zadovoljstvo da se nađem u odabranom društvu, u najboljih 11 igrača Super lige. Ali, ponavljam, najvažnija je bila ekipa i da smo mi ostvarili ono što smo zacrtali. Gotovo tokom čitave sezone Čukarički je bio među četiri najbolja kluba, u jednom trenutku i na trećoj poziciji", rekao je on.

Bogosavac je, međutim, ponovo na izlaznim vratima na Banovom brdu.

"Kao i pred svaki prelazni rok, opet sam 'u avionu'. Ali, dok se nešto ne konkretizuje, igrač sam Čukaričkog. Najpre me očekuje nastup za mladu reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu, potom kvalifikacije za Ligu Evrope. Videćemo hoće li se nešto dogoditi pre toga ili ću ponovo nastaviti da špartam po superligaškim terenima", rekao je Bogosavac.

O izazovima u kvalifikacijama za Ligu Evrope levi bek Brdjana nije mnogo govorio.

"Iskreno, nisam ni gledao spisak potencijalnih rivala, jasno je da će od žreba mnogo zavisiti. Ali, bilo bi lepo da prođemo prva dva kola"
, naveo je on.

Čukarički je dobio novog trenera, pošto je Sima Krunića zamenio Aleksandar Veselinović.

Bogosavac je naveo da je ekipa imala "izvanrednu saradnju" s Krunićem i dodao da je siguran da će brzo naći novi angažman.

"Ni njemu možda nije najbolje krenulo kad je došao, ali brzo smo postali tim, ekipa, disali smo jedan za drugog. Želim mu da ponavlja uspehe kao sa Čukaričkim, gde god da ode, siguram sam da će tako i biti", rekao je Bogosavac.

"O novom treneru Veselinoviću sam čuo samo pozitivne stvari, pre svega da je vrhunski trener i sjajan čovek. Siguran sam da ćemo se brzo privići na njegov sistem igre i rada, a želim mu da što duže ostane na Banovom brdu", dodao je on.

Govoreći o predstojećem Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine, Bogosavac je istakao da nacionalni tim u Italiju i San Marino putuje u najjačem sastavu.

"Sa nama će biti i Jović, Milenković... Na nama je da se što bolje uigramo, a siguran sam da možemo daleko da doguramo. Ali, prvo da se plasiramo u polufinale, idemo korak po korak", rekao je Bogosavac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke