Boaći i Pavkov probili "bunker", Zvezda nosi pobedu u Helsinki!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 24.07.2019.
22:41
Izvor: Sportske.net

Solidno izdanje Crvene zvezde.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što je htela. Pobeda bez primljenog gola je odlična u susret revanšu, savladan je HJK rezultatom 2:0 (1:0).

Odlično prvo poluvreme Crvene zvezde.

Domaćin na ovoj utakmici je krenuo ozbiljno na svog rivala, ali nije stvorio niti jednu šansu. Na drugoj strani je nakon greške Stojkovića moglo da dođe do gola, tačnije, došlo je, ali je poništen zbog ofsajda.

Nakon toga, Crvena zvezda stiže do prve ozbiljne prilike, Marin je vukao kontru po levoj strani, video je na drugoj strani Ivanića koji je dobio loptu, izašao je 1 na 1 sa golmanom Rudakovim, ali nije uspeo da postigne gol.

Samo par minuta kasnije, gol u mreži Helsinkija.

Akcija je tekla po desnoj strani, Marin je pokušao da vrati loptu u sredinu, ali nije uspeo, pa je lopta došla do Ivanića koji je uputio fantastičan centaršut pravo na glavu Boaćiju koji je siguran - 1:0.

Dobra igra Crvene zvezde sve do kraja poluvremena, ali bez kolosalnih šansi, pa je rezultat ostao nepromenjen do samog kraja.

Helsinki je krenuo ozbiljnije u drugom poluvremenu. Već nakon pet minuta mogli smo da vidimo gol u Zvezdinoj mreži kada je Rodić intervenisao ispred Borjana nakon centaršuta sa leve strane, lopta je na svu sreću završila pored gola.

Pokušavala je Crvena zvezda da stigne do dobre prilike, ali nije joj polazilo za nogom pošto su se gosti u potpunosti povukli na svoju polovinu i čekali su kontra napade koje je Zvezda uspešno zatvarala sredinom drugog poluvremena.

Ulazak Milana Jevtovića je dodatno pojačao pritisak Crvene zvezde, ali bunker Finaca nije popustio u drugom poluvremenu. Upravo je Jevtović imao najbolju šansu u drugom pouvremenu kada je iz izgledne šanse šutirao pored gola.

I onda gol u 90. minutu, kao poručen. Marko Marin je centrirao sa desne strane, defanzivac Finaca je odbio loptu pravo na nogu Milanu Pavkovu koji ne greši - 2:0.



Stadion: "Rajko Mitić"
Gledalaca: 36289

Crvena zvezda - HJK 2:0 (1:0)
strelci: Boaći u 27. minutu i Pavkov u 90.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Babić, Milunović, Rodić -  Jovičić, Jovančić - Ben (od 85' Vukanović), Marin, Ivanić (od 63' Jevtović) - Boaći (od 72' Pavkov).

Helsinki: Rudakov - Toivomaki, Rafinja, Obilor - Mensa, Dalstrom, Sinistera, Kairinen, Alho - Tarasov - Riski.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek B.
Thursday, 25.07.2019
09:45

Prvo poluvreme je bilo i više nego korektno, u drugom je došlo do pada što je u neku ruku i normalno s obzirom da je fincima prvestvo u punom jeku. Što se tiče samog trčanja i angažmana čitave ekipe, to sve izgleda mnogo bolje nego protiv Suduve. Vjerujem da će se neka optimalna forma (uglavnom fizička) dostići kroz nekih dvadesetak dana. Sve u svemu, nije ovo sinoć bilo loše, sigurno da se može i bolje ali i ovo je prilično zadovoljavajuće za ovaj dio sezone.

avatar
Čeki
Thursday, 25.07.2019
01:26

Prvo poluvreme fenomenalno, onda drugo nisam bas zadovoljan. Nije mi jasan taj pad kad se bukvalno izaslo na teren, nije bilo te agresivnosti sve do poslednjih 10-ak minuta. Poslednjih 10 minuta je bilo kao i prvo poluvreme, fenomenalno, i onda je naravno pao gol. Sve u svemu, jako lepo, ali moze malo bolje, Ovanic mi je lepo odigrao iskreno, a Ben mora da se popravi.

avatar
Goran V
Thursday, 25.07.2019
00:29

Igramo UŽASAN fudbal, i to ćemo skupo da platimo, pre ili kasnije. Marin žestoko precenenjen u medijima. Žander se ne uklapa u defanizvnu taktiku pa je presedo na klupi. Vezni igrači onemogućeni da kreiraju bilo šta jer im je naređeno da loptu vraćaju u zadnju liniju. Sporo do bola, bez ideje, antifudbal.
Mlađi možda ne znaju, ali stariji se sigurno sećaju šta je Zvezda bila na Marakani protiv mnogo većih rivala nego što je Helsinki. Dominirali smo ovde protiv Barselone, Reala, Bajerna i ostalih velikana evropskog fudbala. Sada se do zemlje klanjamo Sudovi, Helsinkiju i sličnima. Respektujemo ih kao da su ne znam šta.
Naš problem je što nismo ono što jesmo, što glumimo neki tamo pametan tim koji igra strpljivo, na rezultat.
Izgubili smo identitet. Na kraju ćemo izgubiti sve.
Nije to Crvena Zvezda.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 24.07.2019
23:50

Bunker je pao, Boaci ih je otvorio, a Pavkovje opet vazan gol dao.

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 24.07.2019
22:59

Bravo momci,samo jako,idemo dalje!!!

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Wednesday, 24.07.2019
22:55

Odlican rezultat! Zvezda ovo mora da prodje i ako se 2:0 da anulirati, time, mora se ici na gol u gostima i eto nas kod nezgodnih Danaca koji su mozda blagi favorit.Ratoborni su dok mi toplo hladno. Ostvaren cilj, pobeda sa vecom razlikom bez primljenog gola no valja tamo dati taj gol i cekirati prolaz. Nisu oni bas Liverpul. Idemo u goste po taj gol i siguran prolaz.

avatar
Südkurve München
Wednesday, 24.07.2019
22:51

Svaka cast Helsinkiju na pobedi protiv male CZ

avatar
Wednesday, 24.07.2019
22:48

Solidna igra Zvezde, iskusnih 2-0. Jedino me brine sto je Ben danas bio potpuno nevidljiv. Kad je igrao levo, mi smo napadali s desna, kad je presao na desno, mi smo napadali s leva a kad je izasao dali smo drugi gol! Valjda ce podici formu do danaca!

avatar
Goran.984
Wednesday, 24.07.2019
22:43

Jako lijepa igra...idemo Zvezdooo

avatar
Goran V
Thursday, 25.07.2019
00:12

Šta si ti gledao, majke ti?