Bliži se važan žreb - UEFA "razdvaja" Srbiju i takozvano Kosovo

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.10.2018.
19:23
Izvor: Sportske.net

Evropska kuća fudbala sprečiće međusobne duele reprezentacija zemalja ili samoproglašenih republika u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Epa/Valdrin Xhemaj
Epa/Valdrin Xhemaj

Povezane vesti

Po završetku grupne faze Lige nacija uslediće žreb za sastav kvalifikacionih grupa za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Žreb je zakazan za 2. decembar i biće održan u Dablinu, a strani mediji prenose informacije dobijene od izvora bliskih UEFA koji se tiču "razdvajanja" određenih reprezentacija.

Zbog zategnutih političkih odnosa UEFA praktikuje da pojedine reprezentacije ne ukršta na žrebu i to će početkom decembra biti slučaj sa čak osam selekcija.

Među njima će biti reprezentacije Srbije i takozvane države Kosovo, ali i selekcije Rusije i Ukrajine, Španije i Gibraltara, te Jermenije i Azerbejdžana.

To znači da reprezentacija Srbije neće moći da igra u istoj kvalifikacionoj grupi sa selekcijom samoproglašene države Kosovo čiji je fudbalski savez primljen u FIFA i UEFA.

Srbija će na osnovu učinka u Ligi nacija zauzeti mesto u trećem šeširu pred žebanje kvalifikacionih grupa za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će 2020. godine biti održano u devet zemalja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke