Bledo izdanje šampiona, Tavamba ublažio poraz

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 29.01.2018.
15:43
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana upisali su prvi poraz u sklopu priprema za prolećni deo sezone. Bolja od crno-belih danas je bila ekipa Slovana iz Libereca.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije doživeo je danas prvi poraz u sklopu priprema za prolećni deo sezone. Slovan iz Libereca savladao je Partizan rezultatom 2:1 (1:0) u drugom kontrolnom meču koji su crno-beli odigrali na Kipru.

Trener Partizana Miroslav Đukić danas nije mogao da sprovede u delo svoje ideje jer je ekipu sastavio od igrača koji su mogli da nastupe.

Veliki broj fudbalera Partizana morao je da preskoči današnji meč zbog raznih tipova povreda koje uglavnom nisu teže prirode.

Kombinovani sastav crno-belih nije bio dovoljno dobar takmac u današnjem meču sa Slovanom i slobodno se može reći da je za pohvalu bila samo borbenost koju su igrači pokazali tokom utakmice u Limasolu.

Četvrtoplasirani tim ćeškog šampionata stigao je do vođstva već u šestom minutu nakon konfuzije u odbrani Partizana. Opsada gola završena je golom Milana Kerbra koji je tukao sa deset metara i savladao nemoćnog Jovičića.

Nakon vodećeg gola Slovan nije ozbiljnije ugrozi Partizanov gol, ali ni crno-beli nisu uspevali da stvore priliku iz koje bi stigli do izjednačenja.

Partizan sastav

Zoran Tošić je u dva navrata tokom prvog poluvremena oprobao udarac ali je oba puta to bilo nedovoljno dobro da bi se ugrozio protivnički gol.

Nastavak utakmice doneo je dosta borbe na terenu, u pojedinim situacijama igra je bivala dosta gruba ali se izabranici Miroslava Đukića nisu povlačili.

Da je kod fudbalera Partizana prisutna nervoza moglo se zaključiti na osnovu poteza Đorđa Ivanovića i Marka Janovića koji su u razmaku od tri minuta "požuteli" zbog šutiranja lopte posle sudijskog zvižduka.

Posle naizgled bezopasne akcije u 77. minutu Slovan je stigao do drugog gola, a strelac je bio Martin Grajsiar.

Crno-beli su zaigrali nešto bolje tek u poslednjih deset minuta. U nastavku je na terenu bio i Leandre Tavamba iako je bilo najavljeno da će odmarati, a upravo je Kamerunac golom krunisao lepu akciju Partizana dva minuta pre kraja.

Lopta je otišla na desni bok, nakon centaršuta po zemlji Tavambi je ostalo da loptu ubaci u mrežu što je Kamerunac i učinio i tako postavio konačan rezultat utakmice.

Narednu kontrolnu utakmicu na Kipru crno-beli će odigrati 1. februara protiv Ermisa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ribar sa Save
Tuesday, 30.01.2018
10:23

Kada sam pisao posle derbija da kamo sreće da smo izgubili i da je trenerčina Đukić sa nikakvom taktikom otišao i poklopilo se da dođe Stolica koji je izmislio trenerski posao za dotičnog lupali su mi minuse. Verujte sa ovom postavom za koju pišu da je kao prinudno sastavljena Stolica bi lagano dobio većinu utakmica

avatar
elvirsalihi
Tuesday, 30.01.2018
00:07
avatar
Vlada Mutavi
Monday, 29.01.2018
19:01

Bezidejno i veoma slabo. Konstantno vracanje lopte sa protivnicke plovine do svog golmana samo govori da u ofanzivi ne postoji ideja.nU defanzivi nista bolja slika. Ponovo klasicna zonska odbrana, daleko od protivnickih igraca, bez pritiska na njih i bez ometanja kako u prijemu, tako i u predaji lopte. Istina, noge su teske, ali osnova taktike ne zavisi od kondicije, vec od znanja trenera. Djukic jos jednom dokazao da nije dostojan Partizana. I sa drugim timom Barselone bi izgubio i od slabije ekipe nego sto je Ceski Slovan.nPartizanu je hitno potrebno pojacanje, ali ne u vidu igraca, vec na trenerskoj poziciji.

avatar
RIP KOBE
Monday, 29.01.2018
18:51

djukic nema blage i pored toga sto nam je falilo par igraca.

avatar
Milorad
Monday, 29.01.2018
17:56

Nadam se da uprava vidi da fali napadac klasican,ofanzivni vezni i jedan stoper... Rano je suditi ali ovo sto sam napisao je PRIORITET... Budimo realni,tesko da mozemo proci Cehe.... Ipak je ovo istorijska sansa koju bi iskoristio neki ubojiti napadac i proslavio naseg PARTIZANA... DOVEDITE GA!!!

avatar
PLAYBOY
Monday, 29.01.2018
17:31

terajte Djukica amann, Stolica je Bog otac za ovoga

avatar
Monday, 29.01.2018
17:15

Pa i nije bas rezervna postava...

avatar
Monday, 29.01.2018
18:16

Stojkovic (Jovicic), Miletic/Ostojic (Markovic), Pantic (Vakulko), Tavamba/Suma (Jankovic s tim da bi Ivanovic presao levo gde i treba da igra, ali ne u 4-4-2), Ozegovic (doduse, na ovo se bas i ne zalim toliko:-)), ali bas je lose odigrao Jovanovic)- skoro pola tima fali, a racunaj da tu ni Jevtovic (Duh koji ne zna da hoda) uskoro apsolutno vise nece imati sta da trazi.

avatar
napred Panktizan!
Monday, 29.01.2018
20:16

rezervna nije sigurno, ali je kombinovana. Od standardnih nisu igrali Stojkovic, Ozegovic i Tavamba igrao 10 min. Zatim Ostojic, Miletic i Suma od igraca koji uglavnom igraju. Ne moze se reci da tim nije kombinovan, mada rezultat nije dobar uopste.

avatar
nemam pojma
Monday, 29.01.2018
17:13
avatar
Monday, 29.01.2018
16:55

Mrsavo, mrsavo.. Jako bledo.. Daće Bog da što pre stignu pojačanja u vidu stranaca koje najavljuje @Prof_Agatonovic na tviteru, inače nam se ne piše dobro.

avatar
GYM Monster
Monday, 29.01.2018
18:15

A koga on najavljuje? Posto je zakljucan profil na tviteru pa ne vidim statuse...

avatar
Wednesday, 31.01.2018
13:08

Otvori tviter, pa ga pitaj. To ti je 5 minuta posla. I ja sam otvorio, pa sam na čekanju. Odobriće valjda uskoro.

avatar
Monday, 29.01.2018
16:44

Sta ti je sistem!