''Blago tebi, igraćeš za Partizan''! Da li već u derbiju?

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.10.2020.
13:38
Izvor: Sportske.net

Ovim rečima je ispraćen u Beograd, a evo šta je još otkrio novinarima na promociji u Partizanu.

Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd
Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd

Povezane vesti

Bivši član PSŽ-a, a doskora i holandskog Utrehta Žan-Kristof Bajbek je novi napadač Partizana, dogovor sa njim je postignut poslednjeg dana prelaznog roka, a danas je i zvanično predstavljen javnosti na konferenciji za medije.

Na početku je istakao da nije mnogo znao o istoriji Partizana, ali od kada je uspostavio kontakte sa ljudima iz Humske, dobio je dosta informacija.

''Sa kim god sam razgovarao, rekli su mi blago tebi, dolaziš u Partizan, uživaćeš u gradu, u klubu...'', poručio je Bajbek.

Najviše informacija dobio je od svog prijatelja Milana Biševca, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, PSŽ-a i još nekoliko francuskih klubova. Naravno, pričao mu je i o derbiju.

''Čuo sam od Biševca za derbi. Ima još desetak dana da se spremim i naviknem na okolnosti u kojima sam se našao, ali upoznat sam sa večitim derbijem'', dodao je Bajbek, koji izuzetno ceni Milana Biševca, i kao čoveka, i kao fudbalera.

''Odluka je bila brza. Od Biševca sam dobio mnogo informacija, o gradu i, klubu, istoriji Partizana, da je to dobro mesto za mene u ovom trenutku... Razgovarao sam i sa svojim bratom i odluka je bila veoma brza'',
objasnio je Bajbek, a onda otkrio koji su njegovi najveći igrački kvaliteti.

''Brzina, udarac, igra obema nogama, na čemu sam zahvalan svom bratu, kao i tehnika'', poručio je on.

Poslednju utakmicu je igrao u februaru u holandskoj ligi. Posle toga je imao ličnog trenera, radio je individualno. Nije 100 posto spreman, ali veruje da će uhvatiti ritam vrlo brzo.

''U dobrom sam stanju, povrede su prošlost. U drugom delu prošle sezone sam očekivao svoju progresiju, ali prekinula je sve pandemija. Ipak, i stanje sa povredama se sredilo u toku pauze. Sada nisam potpuno spreman, ali sam zdrav'', naglasio je Bajbek.

Novinari su ga upoznali da je Sadik u prošloj sezoni postigao 17 golova, ali Bajbek ne želi da se takmiči sa svojim prethodnikom.

''O tome nisam razmišljao. Čuo sam za Sadikovu sjajnu sezonu, ali ja sam deo ekipe koja će davati golove,  ne opterećujem se rekordom i tim brojkama'',
istakao je Bajbek.

Naglasio je i da je potpuno posvećen Partizanu i da ne razmišlja o tome da li će mu ovaj klub biti odskočna daska za neki novi unosan transfer.

''O tome ne razmišljam, jer sam  dobio poverenje kluba, želim da se koncentrišem na dolazak u ovaj klub, želim da budem u potpunosti ovde''.

Dodaje i da je video spisak Partizanovih igrača, a jedan od njih, Maki Banjak mu je već poželeo dobrodošlicu.

''Za Sumu sam znao, kao i za Banjaka. Od Banjaka sam dobio SMS sa porukom: 'Dobrodošao u porodicu, brate'''.

Pitali su ga novinari i da li je uz Biševca, ili Zlatana Ibrahimovića naučio i neku srpsku reč...

''Čuo sam ih od Zlatana, ali ne bih mogao da ih ponovim, jer nisu za ovu priliku'', nasmejao se Bajbek, a u susret utakmici između Norveške i Srbije, konstatovao je da imamo ''sjajnu reprezentaciju'', izdvojivši posebno Tadića i Sergeja Milinković-Savića.

''Verujem da ću se ovde osećati jako dobro'', zaključio je Bajbek, pre nego što je uzeo Partizanovu crno-belu devetku u ruke.
-
Baner 5

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dorotej
Wednesday, 07.10.2020
14:54

Normalno blago njemu. Došao je u "gromadu" od kluba. Malo li je?

avatar
Offside
Wednesday, 07.10.2020
14:38

Nije problem sto je doveden on ili bilo ko od ovih sto su sada stigli!Problem je ZASTO SADA?Potrosene su pare na pojacanja koja nece igrati nikakvu ulogu,prvenstvo je gotovo i to je svima jasno a kup je potpuno nevazno takmicenje.Pojacanja je trebalo dovesti pre 1 utakmice u Evropi a ne cekati da te izbaci Sarloa pa onda gomilas igrace...Srecno svima ali niti su za oglavu bila niti ima vremena da ih Stanojevic uigra pre derbija.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 07.10.2020
15:27

Ako nista drugo, napadaca smo morali da dovedemo jer je otisao Sadik, a bogami bi nam dobro dosao jos jedan jer ne verujem da je Stolic vec sad u stanju da bude nas rezervni napadac, pogotovo ne ako se bude igralo sa dva napadaca.

avatar
Tristan
Wednesday, 07.10.2020
23:47

Prvo - ovaj decko svakako nije 100% spreman jos kao sto je sam rekao, a drugo i najbitnije - Tim se ne pravi 5 dana pre evropskih kvalifikacija nego bar pola godine pre toga, kolko puta zbog takvog nacina priprema za evropu nasi klubovi kiksali protiv nekih gluposti kao sto ova Sarlota ili Omonija, prethodnih godina i Partizan i Zvezda imali poprilicno uigrani sastav iz prethodne sezone zato i stigli tamo gde jesu, posle toga naravno bio haos sa "pojacanjima" i sada ispalo kako jeste
a sto se pervenstva tice - nikad se ne zna i nen sme da kaze da je pervenstvo gotovo u oktobru a u isto vreme i postoji mogucnost da ce biti velika borba za drugo mesto - bitno da se stvori dobar tim!

avatar
Offside
Wednesday, 07.10.2020
22:51

Za napadaca se apsolutno slazem!Mislim da se ide logikom ako je mogao Sadik moze i ovaj sto je strasna kocka i moze da kosta jer na tako kriticnoj poziciji nemas rezervu...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 07.10.2020
14:04

Ž.eljko Bebek:-D

avatar
Kori Volden
Wednesday, 07.10.2020
18:13

Kursazdzije, vol 2

avatar
Kori Volden
Thursday, 08.10.2020
14:29

Tres romantizam humor, avaMgarda, Bodler, sve to ide jedno uz drugo

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 07.10.2020
20:13

Kursaz, nego šta:-D Nije moja fora, a odlična je, sad u timu imamo i Štulica (i to baš Džonija) i Čolica i Bebeka. Ako misliš da je slučajno to sto su mu stavili Ž. Bajbek, varaš se. Moraš ti da budeš pametan.