Bjeković oduševljen izborom, za šta će konkretno biti zadužen?

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.04.2018.
09:36
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Nekadašnji fudbaler, trener, sportski direktor Partizana juče je, prilično neočekivano, izabran za novog potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Najviše rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije od juče je jače za Nenada Bjekovića, iza koga su godine iskustva na različitim pozicijama u Partizanu, tokom kojih je, što kao igrač, što kao trener i funkcioner sa crno-belima osvojio 16 titula i sedam trofeja u Kupu Srbije.

U poslednjih nekoliko godina pokušavao je da se domogne mesta predsednika Partizana, ali je toj borbi sa aktuelnim rukovodstvom crno-belih njegova ''struja'' poražena.

Od tada je bio van fudbalskih tokova, sve do juče, kada je na velika vrata ušai u rukovodstvo FSS, par meseci pred početak Svetskog prfvenstva u Rusiji.

Postavlja se pitanje šta će biti njegova konkretna zaduženja na potpredsedničkoj funkciji, a Bjeković je deo odgovora dao za današnji ''Žurnal''.

''Danas bi trebalo da se sastanem sa Slavišom Kokezom i da definišemo neke stvari, ali u principu sam naziv funkcije govori.. sportska pitanja fudbala u Srbiji, puno je toga.

Ne bežim od toga i mislim da mogu mnogo da pomognem'',
istakao je Bjeković.

Poziv iz FSS-a doživeo je kao veliko priznanje, možda i najveće u karijeri, zbog čega je neizmerno zahvalan čelnim ljudima u Savezu.

''Više sam nego zahvalan ljudima koji su se setili mene i prepoznali želju da pomognem Savezu i reprezentativnim selekcijama'',
poručuje Bjeković.

I o selektoru Mladenu Krstajiću ima visoko mišljenje, poznaje ga iz vremena dok je aktuelni selektor ''Orlova'' igrao u Partizanu, a onda bio i na poziciji sportskog direktora.

''Srećan sam što ćemo se opet sresti, ovog puta u Savezu'', poručio je Bjeković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke