Bivši selektor: "Kokeza ključ, samo da sada ne pokvarimo"

Autor: Beta Beta
nedelja 15.10.2017.
09:36
Izvor: Beta

Drugim rečima, da nam se ne desi ono što se desilo na poslednja dva šampionata na kojima smo igrali...

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

"Predsednik Kokeza je došao s velikim negodovanjem i veoma je mirno, iako je u njega bilo upereno hiljadu strela, bez ikakvih odgovaranja radio svoj posao i na najbolji način priveo brod u luku. Mora da se zna ko je glava kuće i gazda, a to je predsednik Fudbalskog saveza Srbije", rekao je Petković na RTS-u.

Reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Rusiji i igraće prvo veliko takmičenje posle osam godina pauze.

Petković je rekao da je Slaviša Kokeza doneo "mir u kuću".

"Kada je došao, doveo je ljude u koje je imao radno i moralno poverenje. On i direktor Goran Bunjevčević su dali divan predlog za selektora Slavoljuba Muslina, koji je izabrao stručni štab koji je selektirao igrače. Oni su to uradili na najbolji mogući način. Kokeza je čovek koji je imao poverenje u svoje ljude i on u ovim trenucima treba da bude apostrofiran kao ličnost koja je omogućila selekciji da s najboljim uslovima privede kvalifikacije kraju, u grupi u kojoj su od prvog do poslednjeg kola bili na prvom mestu, što je za svaku pohvalu"
, kazao je Petković.

Po njegovim rečima, cilj je ostvaren plasmanom na svetski šampionat, ali je dodao da sada ne sme da bude "nikakve euforije".

"Nikakve euforije ne sme da bude, iz prostog razloga jer je sve vreme kvalifikacija situacija bila izuzetno napeta, s puno neizvesnosti. Predsednik se nije mešao u sastav tima, nije imao tih ambicija, već je pustio selektora da na najbolji mogući način radi",
rekao je Petković.

On je istakao da reprezentacija Srbije ne sme da napravi greške koje su pravili prethodni timovi na ranijim takmičenjima na kojima su učestvovali.

"Ovo je jedan od najopterećenijih vremenskih prostora, ali najlepši jer ste se plasirali i sve je lepo, široko i nasmejano. Na prvenstvo su se plasirale velike reprezentacije. Imamo sindrom da mi Srbi uvek pokvarimo pri kraju, treba da se izvuku pouke iz svih negativnih momenata sa prošlih svetskih prvenstava. Muslin je pametan čovek i napraviće celu organizacionu šemu s kojom ne bi trebalo da ponovi ono što smo mi ponavaljali na prethodnim takmičenjima", rekao je Petković.

Reprezentacija Srbije će rivale u grupi na Svetskom prvenstvu koje će se sledeće godine održati u Rusiji dobiti na žrebu u Moskvi 1. decembra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kowalski11070
Sunday, 15.10.2017
15:04

Petko traži sigurnu luku u FSS. Pa po oprobanom receptu, ruka ruku miluje, upućuje komplimente predsedniku istog. Ukoliko budemo pesimisti u vezi plasmana možda napravimo iznenađenje, a ukoliko opet posle žreba budemo nepopravljivi optimisti, nemamo šanse.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Sunday, 15.10.2017
10:29

Aerogaga:-) Dobro je sto sad i vi imate tu reklamu, imaju veoma jeftine karte za Moskvu. Petko, mislis kao sto si ti pokvario sve dobro sto smo uradili u kvalifikacijama? Sta bi rekao Zivojin za onaj tvoj suludi potez? Inace, voleo bih da se sastanu dve nase selekcije, i to u ovim sastavima: Stojkovic- Ivanovic, Maksimovic, Nastasic- Rukavina, Milivojevic, Matic, Kolarov- Tadic, Kostic- Mitrovic, a sa druge strane protivnik da joj bude mlad(j)a selekcija u sastavu: Rajkovic (Dmitrovic, Radunovic/Jovanovic)- Gajic/Basta, Veljkovic/Spajic, Milenkovic (Milunovic/Vukovic), Antonov (Obradovic)- Maksimovic (Gudelj/Grujic), Radoja (Lukic/Fejsa)- Zivkovic, Milinkovic-Savic (Ristic), Ljajic (Gacinovic/Radonjic)- Prijovic (Stojiljkovic, Djurdjevic/Jovic). U ovakvom susretu, ne da mi ti prvi ne bi bili favoriti nego ne znam, sve pare na mladost pa da vidimo od cega su i sazdani i satkani, siguran sam da me ne bi razocarali. Alibaba REVOLT i njegovih 40 (11+29) hajduka, idemo u Moskvu i Kazan(j) da otvorimo taj Sezam:-)

avatar
Amar Zornic
Sunday, 15.10.2017
10:05

Kad vidim grupu dacu i prvu prognozu , do tada polako cekati i radovati se prvenstvu

avatar
Goran.984
Sunday, 15.10.2017
09:48

Nemojte letiti za onim silnim milionima kao u J. Africi zato smo ispali bezveze,pa je pukla tikva na relaciji karadzic-antic... igraj fudbal,nije svake godine SP... sto se tice kokeza,mozda je on korektno sve uradio,mi to nikad ne znamo..al da su rezultati bili losi,vec bi ga napali za ostavku... prema tome,to je kod nas sve normalno...od rezultata zavise svi,pa i onaj ekonom...

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Sunday, 15.10.2017
11:10

Kakvim silnim milionima? Bolela ih je ona stvar i za prvu i za trecu utakmicu. Jedino ako ne mislis na foteljase...

avatar
LaJoya#21
Sunday, 15.10.2017
09:43

Kokeza kljuc ??? Sram te bre bilo pre svega zbog igraca!!! Pa zbog naroda...

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Sunday, 15.10.2017
09:37