Bivši napadač Zvezde sve ispričao Rusima, zašto je lagao Terzića?!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.12.2019.
18:30
Izvor: Sportske.net

Pojedini potezi čelnika kluba nisu ga ostavili ravnodušnim, posle nekoliko godina odlučio je da progovori o svemu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Novopečeni reprezentativac Srbije Đorđe Despotović je ponikao u Crvenoj zvezdi, igrao za njene mlađe kategorije, ali u prvom timu nije uspeo dadođe do izražaja.

Često je išao na pozajmice, od Sopota, subotičkog Spartaka, kazahstanskih Žetisua i Kairata, da bi pre četiri godine kao slobodan igrač prešao u Astanu, i od tada traje njegova karijera na Istoku.

Sada je član ruskog Orenburga za koji je ove sezone odigrao 18 mečeva, postigao sedam golova, uz jednu asistenciju i zaslužio poziv selektora Ljubiše Tumbakovića.

Ono zbog čega se danas piše o njemu u ovdašnjim medijima, jeste intervju koji je dao ruskom portalu ''sports.ru'', gde je otvoreno govorio o svom boravku u Crvenoj zvezdi i neuspešnim pokušajima da na ''Marakani'' skrene pažnju na sebe.

''Uopšte mi nisu dali šansu tada. U Spartak sam otišao za 100.000 evra, ali tadašnje rukovodstvo Zvezde nije uopšte bilo zainteresovano za mlade igrače. Gledali su samo rezultat i kupovali od drugih timova'', uverava Despotović.

Foto: crvenazvezdafk.com
Djordje Despotovic

Posle pozajmica u Kazahstanu, došlo je do prvog nesporazuma sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem.

''Vratio sam se u Srbiju posle godinu dana, jer sam imao ugovor sa Zvezdom. Pritom mi je klub dugovao 30.000 evra. Zvezdan Terzić me je tada pitao kakav predlog imam.

Predložio sam raskid ugovora i bio sam spreman da oprostim dug. Uspeli smo da se dogovorimo, ali je Terzić naredio da ne mogu da igram za Kairta još šest meseci.

Ne znam zašto je to učinio. I dalje ne mogu da nađem nijedan adekvatan razlog. Mogao sam da igram za bilo koji klub na svetu, samo ne za Kairat. Glupost'',
objašnjava Despotvić.

Međutim, još više ga je pogodilo to što Terzić, po njegovoj proceni, uopšte nije pratio Despotovićeve igre i golove u Kazahstanu. To ga je isprovociralo da u jednom trenutku namerno slaže direktora.

''U Kazahstanu, računajući i Kup, postigao sam 16 golova tokom pozajmice i bio drugi strelac lige.

Verovao sam da ću posle toga lako pronaći klub, ali ispostavilo se da me Zvezdan Terzić uopšte nije pratio.

Kada sam se vratio u Zvezdu pitao me je kako je bilo u Kazahstanu, koliko sam golova postigao. Kada sam shvatio da stvarno ne zna kako sam igrao, odgovorio sam 'tri-četiri' i on je mislio da je stvarno tako.

Zvezda je mogla da me proda za neke pare, ali kada ne pratite svog igrača, dobićete onoliko koliko dobijete'', poručio je Despotović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Consigliere 1927
Thursday, 26.12.2019
01:47

Inace Despotovic sadasnji napadac Bajerna iz Minhena... Daj Despote ko ce za tebe pare date 2 leve noge imas...

avatar
barbaroga
Wednesday, 25.12.2019
23:38

Nije da branim Terzica, ali on, kao direktor, u principu, ni ne mora da zna koliko je koji pozajmljeni igrac dao golova. To je valjda posao sportskog direktora i ostalih ljudi koji se bave igrackim kadrom.

avatar
SvetskiSampion
Wednesday, 25.12.2019
21:02

Ma da poznat je nas skauting.... SveCki

avatar
Dorotej
Wednesday, 25.12.2019
20:19

Ovaj intervju mnogo toga govori o Terziću. I pre toga mi je bio antipatičan, krivim ga za čudnu prodaju Jovića i još mnogo mladih fudbalera Zvezde, a sada mi je još više "grobar" Zvezdine budućnosti. Čitam da ženi sina. Biće prilika da se tata isprsi sa parama koje je pokupio sa svim ovim čudnim prodajama i kupovinama krša od stranaca, koje sada niko neće da kupi. Terziću i tvoje će proći.

avatar
deki trbic
Wednesday, 25.12.2019
20:11

Ahahahah e Terzicu madjionicaru, sta bi sada?

avatar
Südkurve München
Wednesday, 25.12.2019
19:52

Ee rodio se neko ko je i Terzu zjbo

avatar
Nenad Van Sebe
Wednesday, 25.12.2019
19:35

Auuuu, pa ubio su ih Despote. 🤣🤣🤣