Bivši fudbaleri osvajača Kupa Srbije zapretili javnim protestom: "Klub postoji samo da bi uzimao novac!"

Autor: Ivan Cvetković
petak 29.05.2020.
11:35
Izvor: Sportske.net

Posle Čačka, oštre poruke i iz Jagodine.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Nakon apela bivših fudbalera Borca iz Čačka, javnosti su se obratili i igrači Jagodine.

Klub se trenutno takmiči u petom, amaterskom rangu nakon što je 2018. godine izbačen iz Prve lige Srbije zbog neizmirenih dugovanja prema svojim nekadašnjim igračima koji su najavili protest ukoliko im se u roku od desetak dana ne izađe u susret.

"FK Jagodina bio je finansiran u najvećoj meri iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odlukom o istupanju iz saveznog ranga takmičenja, nama i našim porodicama naneta je velika šteta.

Grad Jagodina smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Jagodina izigrani i zbog stvaranja fantomskog kluba FK Jagodina Tabane koji je planski pravljen sa namerom da nam se napravi šteta, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu.

FK Jagodina se takmiči u petoj ligi i formalno i dalje posluje, a razlog nevedenog su prihodi koje FK Jagodina ostvaruje po više osnova od bivših igrača, Predraga Rajkovića, Aleksandra Pešića itd… a tokovi novca nam nisu poznati. Ako grad Jagodina ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo započeti javni protest. Mi smo obični građani, sportisti, politikom se ne bavimo, niti nas politika interesuje", istakli su fudbaleri u zajedničkom saopštenju.

Baner 1

Zahtev su poslali i potpisali: Danijel Gašić, Nemanja Arsenijević, Milan Milinković, Aleksandar Stojimirović, Vuk Mitošević, Vladimir Ilić, Stefan Nedović, Dušan Martinović, Slavko Marić, Dario Damjanović, Milan Đurić, Miloš Lepović, Aleksandar Živanović, Predrag Đorđević i Slađan Mijatović.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke