Bivši defanzivac Partizana detaljno analizirao Zvezdinog rivala, odakle joj preti najveća opasnost?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.08.2018.
21:11
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

On ih baš dobro poznaje i otkrio je sve njihove mane i vrline.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Nemanja Rnić već godinama igra u Austriji, gde uspešno nastupa za tamošnji Volfsberger i naravno, imao je veliki broj prilika da se susretne sa ekipom Salcburga.

Svoju analizu Zvezdinog rivala u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu šampiona Rnić je izneo u intervjuu ''Večernjim novostima'' i na početku objasnio njihov sistem igre, uz podsećanje da je Salcburg deo ''Red Bulovog'' sistema, zajedno sa nemačkim Lajpcigom.

''Najbolje igrače su prebacili u Lajpcig, a u Salcburgu nastavili da usavršavaju talente, ali bez promene filozofije igre. Igraju moderan fudbal, tehnički, brz, s mnogo trčanja i jakim presingom kad izgube loptu.

Igraju na gol više i sa mnogo igrača dolaze u završnicu - hvali Nemanja šampiona, za koga kaže da nema konkurenciju u Austriji. Trener Marko Rose forsira uglavnom sistem 4-4-2 u 'rombu', a ponekad i 4-3-3'', izjavio je Rnić.

Posmatrajući njihovu ekipu, stiče se utisak da su najjači u ofanzivi, a bili bi i još jači da jedan od napadača nije povređen.

''Tim je uglavnom isti, za mesto golmana se izborio naš Cican Stanković, koji je baš potencijal, siguran je i dobro prati igru. Bekovi su često u ofanzivi, Samaseku, Junuzović, Hajdari i Šlager mnogo rade na sredini terena, a Izraelac Dabur i Korejac Hvang su odličan tandem u špicu.

Hvang je povređen, pitanje je da li će igrati, ali se radi o opasnom napadaču, jakom u duelu, a veoma brzom. U špicu imaju jak izbor, tu su i Japanac Minamimo, pa Gulbrandsen, Daka'', objašnjava Rnić.

Defanzivnu liniju tima Rnić vidi kao slabost Salcburga, pre svega zbog ofanzivnog opredeljenja, pri čemu zapostavljaju zadatke u odbrani i to bi brzonogi fudbaleri Crvene zvezde trebalo da iskoriste u utorak od 21 čas na stadionu ''Rajko Mitić''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 19.08.2018
23:17

Велика штета што Звезда тако значајну утакмицу игра без присуства публике.

avatar
indosrbija
Sunday, 19.08.2018
22:43

nazad sigurno da ne primimo gol iz neke greske..strpljivo i na kontre i polu kontre..simic i radonjic nek istrcavaju a krsticic ili ben da im ubacuju iza stopera salzburga..uglavnom ovo je utakmica gde je vaznije ne primiti gol nego ga dati..

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 19.08.2018
21:23

Ima da ih Miloje unisti sa brzim kontranapadima.

avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 19.08.2018
23:19

Боље да игра као и до сада опрезно али не дефанзивно.

avatar
DUPLA KRUNA DUPLA R.
Sunday, 19.08.2018
23:42

Igrace ovi Milojevi uz Partizan, grupu lige Evrope ove sezone.