Bivši as Partizana upozorava Zvezdu na Salcburgov ''gegen presing''

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.08.2018.
10:16
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

On odlično poznaje Zvezdinog rivala.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Darka Milaniča se sredovečni navijači Partizana rado sećaju iz vremena kada je nosio dres crno-belih pre nešto više od četvrt veka.

Danas je on cenjeni fudbalski stručnjak, aktuelni trener slovenačkog Maribora, a trenersko iskustvo ima i iz Austrije, gde je vodio ekipu Šturma.

Tamo je odlično upoznao i ekipu austrijskog Salcburga, koja večeras od 21 čas igra protiv Crvene zvezde u prvom meču plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona.

U izjavi za ''Žurnal'', Milanič je naglasio da će ga ovaj dvomeč podsetiti na neka prošla vremena, a Zvezdu je upozorio na Salcburgov takozvani ''gegen presing''.

''U Salcburgu godinama rade po specijalnom metodu, imaju strategiju koju treneri izvršavaju. Lajpcig, Red bul Salcburg, NJujork, sve je to ista firma samo u različitim zemljama, a klubovi imaju istu fudbalsku šemu.

Brzo 'šaltaju' iz odbrane u napad, Nemci to kažu 'gegen presing'. Ekipa ima talenta, ali joj nedostaje iskustvo. Mnogo je mladih igrača u ekipi iz Austrije, u Salcburgu se kale za bolje i skuplje ligi'', objašnjava Milanič.

Smatra da su šanse za prolaz u Ligu šampiona 50:50, uz ocenu da je Salcburg prepoznatljiv po dinamičnom fudbalu i da igra lepo za oko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indosrbija
Tuesday, 21.08.2018
11:16

Ne pamtim kada sam bio ovako opusten pred neku evropsku utakmicu zvezde jer glavni cilj je ostvaren i vise nema pritiska..e bas to nam daje dodatne sanse..

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 21.08.2018
10:47

Neka oni igraju lepo za oko, a mi za golove.