Biće promena u Partizanu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.02.2018.
21:12
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Uočene ''najslabije karike''?

Epa/Martin Divisek
Epa/Martin Divisek

Povezane vesti

Dok traje neplanirana pauza uzrokovana aktuelnim vremenskim (ne)prilikama u Srbiji, u Partizanu pokušavaju da nađu prave razloge slabih igara na početku drugog dela sezone u Superligi.

Crno-beli su i u Lučanima i protiv Zemuna bili na pragu poraza, ali su protiv Mladosti uspeli da sa dvojicom igrača više na terenu u finišu izbore preokret, a u nedelju u Humskoj su bukvalno u poslednjim sekundama osvojili bod.

Zvezda je uvećala svoju prednost na 11 bodova razlike u odnosu na Partizan, a u međuvremenu su i jedni i drugi eliminisani i iz Lige Evrope, što je, sve zajedno, ispod očekivanja koja su postojala tokom zimskih priprema Partizana na Kipru.

Sportski direktor Ivica Iliev se u više navrata oglašavao ovih dana posle remija sa Zemunom, a u najnovijoj izjavi za ''Novosti'' najavio je konkretne promene. Ipak, ne onakve kakve možda mnogi očekuju.

''Prvo, biće promena. Ali odmah da naglasim da nećemo menjati trenera, jer imamo ogromno poverenje u Miroslava Đukića. Moraćemo da menjamo nešto u timu, na pozicijama ili u segmentima igre gde najviše škripi'', istakao je Iliev i priznao da mu je kao bivšem fudbaleru Partizhana neshvatljivo da Partizan ove sezone izgubi čak 15 bodova na svom terenu.

Ne beži od ocene da je ekipa u krizi, ali ne želi da otkriva gde su uočeni najveći problemi.

''Očigledno je da smo u problemu i u krizi i poslednjih dana pokušavamo da lociramo gde je problem. Mislim da smo veoma blizu odgovora, ali nije baš sve za javnost.

Mnogo smo grešaka napravili u tri vezane utakmice, mislim na Mladost, revanš u Plzenju i Zemun, a od sudijskih do naših grešaka najmanja korist je od kukanja. Moramo brzo i kvalitetno da tražimo rešenja'',
poručio je on.

Dodao je i da je ovih dana najviše razgovarao sa nekolicinom najiskusnijih igrača, a pravu reakciju ekipe očekuje već za vikend protiv Radničkog u Nišu.

S obzirom da je trenutno najveća boljka neefikasnost, promene bi trebalo očekivati u toj ofanzivnoj liniji tima, kako među napadačima, tako i među ofanzivnim vezistima. Na treneru Đukiću je da konačno nađe ono pravo, najubojitije rešenje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 28.02.2018
11:45

3-5-3: Mitrović-Ostojić-Miletić- Janković-Suma-Zdjelar-Pantić-Tošić- Tawamba i Ožegović

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Wednesday, 28.02.2018
14:51

Valjda 3-5-2:-D

avatar
Wednesday, 28.02.2018
19:52

greška u kucanju,tako sam i naveo,sa 2 napadača :D

avatar
Dalibor Stanojevic
Wednesday, 28.02.2018
11:36

Ha, ha...na Djukiću je da nađe rešenje...ha, ha. On godinu dana još malo nezna šta radi sa timom i koga stavlja u prvu postavu, sad će za par dana da smisli vruću vodu. Samo se vi oslanjajte na njega i ne gine vam da vas Radnički pregazi kao plitak potok. Taj Djukić vam je glavni problem i evo baš me zanima kako će sam sebe da reši.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Wednesday, 28.02.2018
14:52

Nikako, to svi znaju, samo se neki zavaravaju.

avatar
Malo veliki covek
Wednesday, 28.02.2018
01:55

Problem je sto se igraci Partizana nisu borbeni. Problem je sto nemamo, ponavljam, NEMAMO levo krilo. Problem je sto Vulicevic star, a igra svaku utakmicu. Problem je sto nemamo igramo sa dva zadnja vezna, kao da igramo protiv kombinovanog sastava Reala i Barselone sa Fergusonom na klupi, a ne protiv daleko manje vrednih timova JSL i podjednako vrednim timovima u LE. Problem je sto guramo Tawambu na spica, a on nije za tu poziciju. Uglavnom ukratko:Stojkovic(Trnic)-Vulicevic(novi bek)-STOPER(Bosnjak)-STOPER(Sveta)-Urosevic(Antonov)-Zdjelar(novi zadnji)-Vezni(Kosovic)-vezni(Nisic)-Tosic(krilo)-Levo krilo(Djerlek)-Spic(Jovanovic). Sto se mene tice, neka sve zamene budu nasi omladinci, svi do jednog, ali bar ta prva 11 igraca koji ce biti najstandarniji budu igraci, ne babe.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Wednesday, 28.02.2018
14:53

Gde ti je tu Pantic? :-D Vakulko bolje da igra pre Kosovica, a treba obrnuti Markovica i Bosnjaka jer je Strahinja levonog:) I bas me zanima sta ce biti sa Ivanovicem...

avatar
Danilo20
Wednesday, 28.02.2018
01:05

Dobro istina je da smo sa djukicem prezimili u le,ali na koji nacin?Sve se igralo na 1:0 pa ako nas posreci drugi gol,na neku kontru.Domace prvenstvo katastrofa.Jedina dobra utakmica je bila ona prva koju smo dobili 6:1.Problem je sto mi i ne dobijamo utakmice.Nemamo igru.Ovaj tim je po meni odlican,pravljen sa vecim budzetom nego prosle sezone,i rezultat mora biti bolji.Ne moramo biti prvi,ali opet da budemo drugi sa 3-4 boda zaostatka pa da imamo cemu da se nadamo.Marko Nikolic je tim koji je izgubio prve dve utakmice doveo do duple krune bez odradjenog prelaznog roka sa momcima iz teleoptika,bez poraza u oko 35 utakmica.Ne trazimo iste rezultate ali od trenera djukica sa toliko iskustva I sa takvim radnim stazom smo svi svakako ocekivali vise nego sto je on pokazao do sad

avatar
djordja
Wednesday, 28.02.2018
00:16

Od stabla se ne vidi suma....jedini ozbiljan problem je Djukic...svi ostali su manje vazni za ovaj trenutak...tipa Vaure i Vucele koji preko AV niotkud zalutase u Partizan.....Nikolic je imo losiji igracki kadar...al ono sto je igro je bio fudbal na maximumu potencijala koji je imao..i prodajom par igraca je zaradjeno para za danaasnje bahacenje s Djukom..s njim i gore pomenutim dvojcem cemo u prosjake

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Wednesday, 28.02.2018
09:24

Milenkovic, Everton, Leonardo, Djurdjevic, ali, i (Alen) Stevanovic kao jako korisna rezerva, a neretko i prvotimac. Sad smo jaci samo na golmanskoj poziciji i mozda je Mitrovic malo bolji od Ostojica dok Antonov ni ne igra- ako smo i igracki jaci u ovoj sezoni, to je mozda samo za nijansu mada ni toliko nismo. Drugo, Jankovic je igrao na svojoj poziciji, i to pravi znacajnu razliku iako nije rec o nekoj igracini. Ono sto je mozda i prelomno (pored najvaznijeg dvojca) su pravi strucni stab i Basaric kao kondicioni trener...

avatar
magister
Wednesday, 28.02.2018
11:38

Ja čim stavim te inicijale, pa čak i nekakvu asocijaciju na tu osobu - ne puste mi komentar, kažu - nije u skladu... Ipak, istina je da su ti na V mnogo veća pošast za Partizan od Đukića.

avatar
AlexPFC
Tuesday, 27.02.2018
23:45

-''Očigledno je da smo u problemu i u krizi i poslednjih dana pokušavamo da lociramo gde je problem. Mislim da smo veoma blizu odgovora, ali nije baš sve za javnost''- Koliko se samo puta ljudima desi da im neki sitniji predmet padne na pod a da ga posle ne mogu pronaći danima, da bi na kraju u tome uspeli tek kasnije i potpuno slučajno? Ako i Iliev po ovom principu traži tu neku sitnicu koja nam fali pa da ličimo na Partizan od prošle sezone, želim mu svu sreću uz savet da prvo prekontroliše džepove. Od njih se uvek polazi, što su oni puniji to je kasa praznija a pojačanja siromašnija i skromnija...To je ta sitnica koja se teško uočava a krupna stvar koja bode oči svakome ko ih ima je trener Miroslav Đukić.

avatar
Che NS
Wednesday, 28.02.2018
01:13

A uz to,nije za javnost!

avatar
Dijamant
Tuesday, 27.02.2018
23:34

Zanima me zašto u satavu nema tog najvećeg talenta na ovim prostorima a mislim na Đerleka ili će samo igrati na utakmicama čiji se rezultat zna unapred.

avatar
Dragan Stjepanovic
Tuesday, 27.02.2018
23:23

Evo ja cu locirati problem. Miroslav Djukic.

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 27.02.2018
23:20

jankovic i tosic napolje kao i tale napred (in vakulko djerlek i jovanovic) i da igramo samo sa zdjelarom kao zadnji vezni! pantic mora isturenije. ne znam za ivanovica jos. odbrana je jos gora tu niko ne uliva nikakvo poverenje.

avatar
Ivo
Wednesday, 28.02.2018
01:46

tako je Đukić istinapolje M. Nikolić nazad

avatar
Kori Volden
Tuesday, 27.02.2018
23:01

Ima obraza da pominje sudije i Mladost u istoj recenici. Daleko bilo.

avatar
Beli
Tuesday, 27.02.2018
22:47

E upravo taj sto ga necete menjati je problem... tsko da sta god uradite izalud je

avatar
ercov
Tuesday, 27.02.2018
22:37

Bice promena, razgovarao sa igracima !? Sta ima on da razgovara sa igracima valjda je to prevashodan posao trenera !? Ova izjava Ilijeva je jos jedan dokaz da su on i Djukic pukli i da uprava kluba ne moze vise da trpi i cuti i da zato vrsi pritisak na njega kao najodgovornijeg za celokupnu situaciju oko prvog tima a problem je jos veci jer ne smeju da smene trenera jer nemaju koga novog da dovedu.

avatar
Man.United99
Tuesday, 27.02.2018
22:29

Navijaci Zvezde imaju jednu želju: Djukicu ostani

avatar
Baxter Stockman
Tuesday, 27.02.2018
22:26

U Partizanu bi trebalo promeniti 5 ofazivnih i 5 defazivnih igraca...nSamo Stojkovica ostaviti... A sve poceti od krila Tosica u penziju za bolje i nije. Jankovica u Njeguse da pravi prstu (za bolje i nije), Ozegovica u neki JSL tim za bolje i nije, a za njim i Vulicevica, Ostojica, Miletica, Jevtovica, Urosevica,... I Ilieva da vratimo na Banjicu bolje da ga nikad nismo ni dovodili. Djukica u Macvu to je njegova realnost.

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 27.02.2018
22:26

hvala Bogu, ne treba traziti alibi u sudijskim greškama, to je sastavni deo fudbala, ali da Đukić nije kriv, tu se ne slažem sa Ilievim

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Tuesday, 27.02.2018
22:21

Cime je on zasluzio vase poverenje pa jos i OGROMNO? Ne treba ni da citam posle toga.

avatar
deki trbic
Tuesday, 27.02.2018
22:46

Zato sto je Partizan npr prezimeo u Evropi, zato sto je to tesko uraditi, ima tim kakav ima

avatar
$$$ BRACELA $$$
Wednesday, 28.02.2018
22:58

Slaba grupa... hm pa zar uvek kad procemo grupa je slaba... YB moze se vec reci prvak Svajarske,Skenderbeg izbacio Dinamo Zagreb i prvak u Albaniji i da nepisem koga je sve izbacio, za Dinamo Kijev netreba trositi slova tako da nepises gluposti i da pljujes coveka koji je napravio neki rezultat sa ovim timom nijednog igraca nije doveo po svojoj zelji....itd

avatar
$$$ BRACELA $$$
Wednesday, 28.02.2018
00:16

Po tome sto smo igrali svake godine finale LE a ove SAMO prosli grupu. Pametnom dosta.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Tuesday, 27.02.2018
23:20

Ivice, ti li si usao u Dekija? :-D