Bez sreće na žrebu - Mogu li "Orlići" na Evropsko prvenstvo?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 07.12.2018.
10:30
Izvor: Sportske.net

Omladinska selekcija fudbalske reprezentacije Srbije imaće jako težak posao u Elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Jermeniji.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Žreb za Elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Jermeniji održan je u četvrtak, a omladinska selekcija Srbije nije imala sreće.

Generacija 2000. igraće u kvalifikacionoj Grupi 7 protiv selekcija Italije, Ukrajine i Belgije, a samo najbolji tim obezbediće plasman na kontinentalnu smotru u Jermeniji.

Turnir Elitne runde kvalifikacija biće odigran u Italiji u periodu od 20. do 26. marta sledeće godine, a Evropsko prvenstvo na programu je od 14. do 27. jula 2019.

Omladinska selekcija Srbije obezbedila je plasman u Elitnu rundu kvalifikacija na turniru u Severnoj Irskoj gde je upisala dva trijumfa i remi sa Kazahstanom.

Recimo i to da su juče obavljeni žrebovi za Elitnu rundu kvalifikacija za EP u konkurenciji kadeta, a omladinska i kadetska selekcija saznale su ko će im biti rivali na startu sledećeg kvalifikacionog ciklusa koji počinje na jesen 2019. godine.

Kadeti će za plasman na Evropsko prvenstvo u Republici Irskoj igrati protiv Slovačke, Francuske i Švedske i to na domaćem terenu.

Omladinska selekcija u borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine kreće iz Grupe 2, a u njoj se još nalaze Španija, Rumunija i Litvanija. Dve prvoplasirane reprezentacije idu u Elitnu rundu kvalifikacija.

Kadeti će u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine igrati u Grupi 6 protiv Mađarske, Belorusije i Letonije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke