Bez nogu na "Marakanu" - Snažna poruka navijačima Zvezde!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.08.2018.
17:54
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Nije u pitanju nikakva igra rečima, bivši golman Crvene zvezde, član generacije koja je tukla Spartak iz Trnave uputio je snažnu poruku pristalicama šampiona Srbije.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Žreb za plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona bio je centralna tema dana za zvezdašku javnost ali je trener šampiona Srbije Vladan Milojević na konferenciji za medije potencirao nešto drugo.

Strateg crveno-belih zamolio je navijače da napune tribine stadiona "Rajko Mitić" i pomognu ekipi u prvom meču sa Spartakom iz Trnave, a snažnu poruku uputio je i Dragomir Racić, bivši golman Crvene zvezde.

Dragomir Racić je branio boje Crvene zvezde u periodu od 1966. do 1974. godine i bio je deo generacije koja je pobedom nad Spartakom iz Trnave došla do trofeja u Mitropa Kupu.

"Branio sam u toj prvoj utakmici finala Mitropa kupa u Trnavi, to mi je bila jedna od najboljih u karijeri. Što se kaže, svaka lopta me je "pogađala", toliko dobro sam branio. Spartak je tada imao izuzetan tim, sjajnog Adameca, golmana Viktora, nije imao poraz do finala i važio je za jedan od najjačih timova u to vreme", kaže Racić.

Crvena zvezda je 1968. godine pobedila u finalu Mitropa Kupa Spartak iz Trnave ukupnim rezultatom 4:2.

"Uvek kad dođem u Zvezdu, prime me sa mnogo poštovanja. Ja Crvenu zvezdu volim mnogo, ona mi je mnogo pružila i ja sam pokušao da joj uzvratim što više mogu. Mislim da ćemo proći Spartak, imamo mlad tim i mnogo verujem u gospodina Vladana Milojevića i njegove momke", dodaje bivši golman crveno-belih koji je iskusio mnogo muka po završetku karijere.

Racić je ostao invalid ali mu to ne predstavlja prepreku da bodri voljeni klub. Najavljuje dolazak na stadion i sutra uveče.

"Ostao sam invalid, ali se borim za život koliko mi Bog da. Imam 73 godine, dobio sam bakteriju u bolnici i lekari su me upropastili, bilo je život ili noga. Jedna mi je amputirana 15, a druga 16 centimetara. Ali, kad me neko vidi, ja idem i bez štapa, nisam kompleksaš, idem dalje, borim se", poručuje Racić.

Snažna poruka navijačima Crvene zvezde pred sutrašnji meč. Pune tribine garantuju dodatnu snagu za ekipu Vladana Milojevića koja će u slučaju plasmana u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona najverovatnije na megdan Salcburgu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke