Bešiktaš silovito startovao u novoj sezoni, ima li Partizan čemu da se nada?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.08.2018.
14:54
Izvor: Sportske.net

Ako dođe do ovog dvomeča, Bešiktaš će biti u ulozi velikog favorita.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Partizanu više ne ide ni u žrebu, danas je, uz Sevilju, dobio najtežeg mogućeg rivala u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope, ekipu turskog Bešiktaša.

Odmah pošto je ovaj par izvučen, vratila su se sećanja na jesen 2014, kada su se Partizan i Bešiktaš sastali u Ligi Evrope, gde je turski tim bio znatno uspešniji - pobeda u Beogradu od 4:0, pa onda i u Istanbulu od 2:1, pa i ne čudi što je navijačima Bešiktaša Partizan veoma poželjan rival.

Osim toga, beogradski crno-beli ovog leta su u očajnoj formi, mnogi čak i ne vide pravo rešenje za izlazak iz krize i uzdaju se da će novi trener Zoran Mirković uspeti da sa ovom ekipom uradi nešto što Miroslavu Đukiću nije uspelo.

Što se tiče Bešiktaša, on je prošlu sezonu završio na četvrtom mestu, iza Galatasaraja, Fenerbahčea i Bašakšehira, ali uz minimalnu bodovu razliku u odnosu na tri prvoplasirane ekipe.

U prethodne tri sezone, Bešiktaš je dva puta bio šampion Turske, a Galatasaraj je sada uspeo da preuzme primat.

To, naravno, ne znači da je Bešiktaš sada nešto slabiji, naprotiv, i dalje imaju odličnu ekipu, a u nosu sezonu ušli su ubedljivim pobedama na ekipom B36 sa Farskih Ostrva u kvalifikacijama za Ligu Evrope (6:0 i 2:0).

Kanadski napadač Kajl Larin je u tim mečevima posebno došao do izražaja, bio je trostruki strelac u Istanbulu, a u Toršavnu su pogađali Holanđanin Džermejn Lens i desni bek Gonul.

Ovog leta ostali su bez Brazilca Taliske koji je otišao u kineski Gvangžu Evergrande i koji je prošle sezone postigao 14 golova u turskoj Superligi.

Uz njega, najbolji strelac Bešiktaša u prošloj sezoni bio je još jedan Holanđanin, Rajan Babel sa 13 postignutih golova, a loša vest za Partizan je da je on i dalje u redovima crno-belih iz Istanbula.

Znate već da su, osim Taliske, u Bešiktašu ostali i bez našeg reprezentativca Duška Tošića, koji je takođe otišao u Kinu, ali zato imaju hrvatskog reprezentativca Domagoja Vidu i Portugalca Pepea kao stubove odbrane.

Zaista su veoma jaki, ali ne treba se unapred predavati. Za početak, da se Partizan probudi protiv Danaca, da povrati formu i prođe dalje, a onda je sve moguće...

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jack Rackham
Monday, 06.08.2018
22:11

Nema partizai sta da trazi sa besiktasom

avatar
lopta
Monday, 06.08.2018
21:00

Hehe mi ima sledecu utakmicu da izgubimo. Uto sam siguran danci igraju bolje i brze. Jer nasa igra preko noci nece biti bolja nazalost. Nadam se samo da bata moze da probudi ekipu ali to neverujem. I protic danaca opet ce igrati sa jednim napadacem. A ako to urade ja necu da gledam utakmicu i da se berviram bezveze

avatar
bagra
Monday, 06.08.2018
20:07

Danci ce igrati sa njima, mi smo svoje otpevali za ovu sezonu, na zalost ni pola avgusta nije proslo.

avatar
RIP KOBE
Monday, 06.08.2018
18:25

najbolje je da vec pre njih ispadnemo.

avatar
Grobar do groba 1970
Monday, 06.08.2018
18:12

Tek je početak avgusta a samo nam je još kup ostao. Ali sa ovakvom igrom...

avatar
Burazer
Monday, 06.08.2018
17:52

Srecom Partizan nece ni biti u prilici da bude ponizen od Besiktasa.

avatar
Meepo
Monday, 06.08.2018
15:22

A kako možete tako da pišete kao da je Partizan već prošao Nodsjeland....

avatar
x90x
Monday, 06.08.2018
15:15

Ne, apsolutno nema. Čak je i ogromno pitanje da li će uopšte i stići do Bešiktaša.