Ben: "Zvezda je veći klub od Olimpijakosa, došao sam da igram fudbal"

 • Autor: Pavle Knežević

 • 13. januar 2018.

 • 12:47

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Novo pojačanje Crvene zvezde najavio je golove. Ne očekuje usluge od trenera Milojevića, već da se izbori za mesto u timu.

Ben:
Foto: Sportske.net/Pavle Knežević
Novo pojačanje Crvene zvezde Muhamed El Fardu Ben rekao je danas da je došao da igra i da postiže golove, ali je istakao da ne očekuje usluge od trenera, već da će se izboriti za mesto u timu.

"Drago mi je da sam ovde. Zvezda je veliki, najveći srpski klub. Čast mi je što sam ovde i što sam postao član porodice Crvene zvezde. Odradio sam svoj deo posla u Grčkoj i sada okrećem novu stranicu prvenstvom u Srbiji. Ovo je veliki uspeh i velika je čast biti član Crvene zvezde", rekao je Ben na predstavljanju u Beogradu.

Igrač je radio sa trenerom Vladanom Milojevićem u Panioniosu i dobro se poznaju.

"Trener je bio vrlo bitan u odluci da dođem, kao i činjenica da Zvezda igra Ligu Evrope. Moj prvi izbor je bila Zvezda, jer mi je bitno da imam prostora da igram, a u Grčkoj se loše završilo. Mnogo je lakše kada dolazite u novi klub i kada poznajete trenera, olakšava period adaptacije. Sigurno mi neće činiti usluge zato što se znamo od ranije, nego je na meni da izborim mesto u timu", rekao je Ben.

Javnost u Srbiji ga poznaje još od letos, kada je u dvomeču sa Partizanom u kvalifikacijama za Ligu šampiona postigao dva gola. Može li da obeća golove i u derbiju?

"Naravno, moj cilj je da dajem golove našem rivalu, ali i da dajem golove svim rivalima Zvezde, pa i Partizanu", rekao je on.

Olimpijakos je finansijski mnogo moćniji od Zvezde, ali je igrač ocenio da su beogradski crveno-beli veći klub.

"Olimpijakos ima više para od Zvezde, ali je Zvezdina istorija bogatija od Olimpijakosove. U Olimpijakosu nisam mogao da pokažem sve svoje kvalitete, jer je bilo stvari nevezano za sport. Došao sam da igram fudbal", rekao je on.

On je potpisao ugovor na dve i po godine i nosiće dres sa brojem 31. Novinarima je rekao da je u Olimpijakosu bio "na ledu" i zbog nefudbalskih stvari, ali da se za Zvezdu odlučio i na preporuku srpskih saigrača iz Olimpijakosa, Jagoša Vukovića, Uroša Đurđevića i Saše Zdjelara, ali i savetnika predsednika, Darka Kovačevića.

"Pričali su mi o Zvezdi i rekli su mi da je veliki klub i da je dobra odskočna daska. Njihovi saveti su uticali na odluku da dođe. I Darkovi saveti i saigrača", rekao je Ben.

Koliko znaš o srpskom fudbalu i uslovima koji vladaju u njemu?

"Ne znam mnogo o srpskom fudbalu, ali su mi Srbi u Olimpijakosu pričali da je vrlo borbeno prvenstvo i tvrdo, kao i da još nije odlučeno. Ostalo je mnogo posla da se odradi", rekao je Ben.

Sportski direktor Mitar Mrkela rekao je da veruje da će se novi igrač svideti navijačima.

"Muhamed Ben je reprezentativac Komorskih Ostrva. Verujem da će se Ben svideti našim navijačima, može da igra na više pozicija u napadu. Verujem da ćemo sa njim dobiti i na disciplini u igri, ali i na efikasnosti", rekao je Mrkela.

Osim Bena, u Zvezdu je došao i Stefan Hajdin. Direktor je najavio još pojačanja.

"Hajdin i Ben su naša prva pojačanja. Ja sam na kraju polusezone dao obećanje da će Zvezda na proleće biti jača nego jesenas. Radimo svi u tom pravcu. Biće još pojačanja, radimo i na tome da Babić postane igrač Crvene zvezde, a ne pozajmljeni. Ima mnogo interesovanja i za naše igrače, neki su jako blizu transfera. Očekujemo da se u drugoj polovini januara to ubrza", rekao je Mrkela.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari