Ben zna kako, došao je u Zvezdu da igra Ligu šampiona!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 30.01.2018.
19:00
Izvor: Sportske.net

Jako interesantan fudbaler će navijačima Crvene zvezde biti El Fardu Ben, novi fudbaler ovog tima od koga se očekuju golovi i asistencije.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Ben je napravio dobar izbor došavši u Crvenu zvezdu, to je klub u kome će imati prostora da igra, a još će imati šansu i da se dokaže u šesnaestini finala Lige Evrope protiv ekipe CSKA.

"Crvena zvezda je dobar klub, bitno je za mene da sam došao ovde jer moram da igram i to na visokom nivou. Ovo je bio moj prvi izbor", počeo je priču sa novinarima u Antaliji ovaj 28-godišnji fudbaler.

Znao je u kakav klub dolazi jer se radi o bratskom klubu Olimpijakosa, što su mu često napominjali srpski fudbaleri koji su igrali u tom timu.

"Da, znao sam da su bratski klubovi, saznao sam to još u Olimpijakosu, igrači su mi pričali o tome, uglavnom srpski fudbaleri, ali i navijači grčkog tima. Znam da mnogi cene što sam dao golove Partizanu. Dobio sam dosta podrške nakon golova, navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa su me još više voleli, što je meni čudno", rekao je on.

Naravno, sanja i on da igra Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom, a da li je to nemoguća misija za trenutno prvoplasiranu ekipu domaćeg šampionata?  

"Zvezda može biti uspešna kao Olimpijakos, radi se na tome veoma dobro, bitno je za sve igrače da igramo Ligu šampiona", rekao je Ben.

Kaže da se veoma dobro uklopio, mi smo to i videli na utakmici protiv Dinama iz Bresta, ali i u hotelu gde su smešteni fudbaleri Crvene zvezde i gde se obavljao intervju.

"Lako je kada dođete u tim i kada vas igrači prihvate. To je veoma važno. Moraću da im se ja prilagodim, oni su mi dali samopouzdanje, podržavaju me i moram sada ja da se naviknem na njihovu igru i mislim da će biti jako dobro nakon nekoliko utakmica", istakao je on.  

Damijan Le Talek je fudbaler koga je poznavao od ranije jer su iz istog grada u Francuskoj, upravo je njega pitao za mišljenje o Crvenoj zvezdi pre nego što je stigao u redove našeg vicešampiona.

"Znam Damijana, iz istog smo grada u Francuskoj, znam i još nekoliko fudbalera, tj. čuo sam za njih. Znam Boaćija, Donalda... Pitao sam ga za tim, za još neke stvari. Rekao mi je lepe stvari, bilo mi je lakše da potpišem za Zvezdu zbog njega."

Ben se nije naigrao u Olimpijakosu ove sezone. Šta je pravi razlog, konkurencija ili nešto drugo? Ben ima odgovor na to pitanje.

"Nisam siguran zašto nisam igrao u Olimpijakosu. Dosta toga se desilo, možda nisam igrao zbog ugovora. Treneri mi nisu govorili zašto nisam igrao, moj osećaj je da je to zbog ugovora", rekao je on.

El Fardu Ben

Na pitanje da li više voli da asistira ili da postiže golove, Ben je rekao da jedva čeka da trese mreže igrajući za Crvenu zvezdu.

"Volim da postižem golove, sjajno bi bilo kada bih to mogao da radim u svakoj utakmici. Naravno, sve zavisi, nekad je dobro i asistirati, ali je bitno pobeđivati", kazao je on, a potom je dodao i da očekuje dobru saradnju sa Boaćijem koji je umalo postigao gol protiv Bresta kada je Ben dodao grudima.

"Dobro sarađujemo, mislim da možemo još više da se uigravamo i da postižemo dosta golova. Naravno, ako on ostane. Još uvek to ne znamo, to su druge stvari", rekao je ovaj krilni fudbaler.

Trener Vladan Milojević je sarađivao sa Benom u Panioniosu, vrlo dobro zna njegove karakteristike, i ljudske i igračke.

"Lako je za igrača kada ga trener zna. Bilo je veoma važno za mene, lakše sam doneo odluku da dođem u Crvenu zvezdu zbog njega."

Znate da je naučio i par reči na srpskom jeziku dok je bio u Grčkoj? Pretpostavlamo da znate o čemu se radi.

"Znam neke reči na srpkom još iz Olimpijakosa, jer smo tamo imali dosta igrača iz Srbije, ali nikad te reči nisam upućivao sudijama. Kada psujem, onda to radim na francuskom", rekao je on.

Utakmica protiv ekipe CSKA je prva koja očekuje ekipu Vladana Milojevića od zvaničnih utakmica u drugom delu sezone. Ben smatra da će biti veoma kvalitetna, ali se nada da će publika prisustvovati tom događaju u Beogradu 13. februara.

"Biće to veoma teška utakmica, ali očekujemo da pobedimo. Svi to želimo, nemamo povreda što je takođe bitno. Nadam se da nećemo igrati bez publike, to je jako teško, to je kao da igrate na ulici ili da igrate prijateljsku utakmicu", rekao je Ben.

Omiljenu poziciju nema, ali nije baš da bi voleo da igra štopera, kako nam je napomenuo.

"Trudim se da zadovoljim želje trenera, ako me stavi na poziciju krila, igraću tamo, ako me stavi na poziciju napadača, onda sam tamo. Bitno je da dajemo golove i da budemo efikasni", istakao je svoje mišljenje 28-godišnji fudbaler koji ima pravo da nastupa za reprezentaciju Komorskih ostrva.

"Imamo mladu reprezentaciju, dobili smo dozvolu FIFA 2006. godine. Imamo i dobre igrače, trener pokušava da napravi dobar tim od nas. Igrali smo nekoliko dobrih utakmica, ali nam je potrebno vreme. Mnogo igrača igra van granica države, uglavnom u Francuskoj", rekao je on.

Ben je do sada sakupio 9 utakmica za Komore, postigao je i 2 gola.

Nadimak nema, jednostavno ga fudbaleri zovu Ben.  

"Uglavnom me zovu Ben, neko me čak zove i Big Ben iz šale. Tako su me zvali i u Olimpijakosu kada sam postigao gol protiv Panatinaikosa", priseća se on.

Zanimljivo da je rođen na jednom malom ostrvu po imenu Majote, a fudbal je učio da igra od svog oca koji nije bio profesionalac.  

"Rođen sam na jednom ostrvu po imenu Majote, francuska kolonija je u pitanju, zbog toga imam i francusko državljanstvo. Nikad nisam mislio da ću ikada biti u timovima poput Olimpijakosa i Zvezde, toliko velikim timovima. Bio mi je cilj da budem profesionalac, nisam ni sanjao da mogu da budem igrač za Ligu šampiona ili Ligu Evrope", napomenuo je on.

"Moj otac je bio fudbaler, ali daleko na nižem nivou. On je bio plejmejker, broj 10, zbog njega sam zavoleo fudbal i zbog njega sam igrao svakog dana fudbal. Ronaldinjo je čovek zbog koga sam još više zavoleo fudbal, kada gledate njega, to je prava magija. Ipak, nemam nekog idola", rekao je Ben.

Ben se polako uigrava u tim Vladana Milojevića, reklo bi se po inicijalnim utakmicama da će biti veliko pojačanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vrlo intelektualno
Tuesday, 30.01.2018
21:23

Nek mu neko kaze da je isto to pricao Boacenal posle sramnog odglumljenog penala protiv Vojvodine,da se ne predje on ili neki novi novajlija ponovo protiv nekog novog Vozdovca...

avatar
SvetskiSampion
Wednesday, 31.01.2018
02:44

Kakve veze ima Boaci ? Ovaj vam je vec zabio jedan a tek ima da vas siluje ...

avatar
Vrlo intelektualno
Wednesday, 31.01.2018
10:59

Kakve veze ima? Pa pogledaj malo vesti iz Aprila prosle godine, tada je Boaci objasnjavao medijima takodje kako zvezda da dodje do lige sampiona 😂😂😂

avatar
Al(a)din
Wednesday, 31.01.2018
10:07

Boli gol aa ??? nMolite se da vam Boaci ne bude Ugo Vieira koji vas je bas dobro piiip

avatar
MalaSkoljkica
Tuesday, 30.01.2018
20:18