''Ben odlično simulirao, Voždovac oštećen'', Raka Đurović otkrio i jednu od ranijih ''sumnjivih radnji''

  • Autor: Darko Mitrović

  • 08. oktobar 2019.

  • 17:49

  • Izvor: Sportske.net, informer.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne prestaju komentari i polemike oko najnovijih spornih događaja u našoj Linglong Superligi.

''Ben odlično simulirao, Voždovac oštećen'', Raka Đurović otkrio i jednu od ranijih ''sumnjivih radnji''
Foto: screenshot: Youtube.com
Naravno, najžešća polemika je i ovog puta na relaciji Zvezda - Partizan, a istovremeno se javljaju i druge fudbalske javne ličnosti i sudijski eksperti koji analiziraju (ne)sporne situacije.

Nekadašnji sudija Raka Đurović je uvek interesantan sagovornik kada su ove teme u pitanju, a ovoga puta oglasio se i u razgovoru za ''Informer''.

''Penal koji je dosuđen za Zvezdu nije postojao, mada je Ben odlično simulirao i prosto naterao sudiju Bojana Nikolića da pokaže na belu tačku.

Pre toga, u prvom poluvremenu, igrač Napretka je trebalo da dobije crveni karton zbog namernog udaranja Bena, a sudija da svira penal.

Kada je reč o meču u Humskoj, Stojković nije faulirao napadača Voždovca i to nije bio kazneni udarac. Međutim, sudija Momčilo Marković je u dva navrata mogao da sudi penal za goste, zbog faula Pavlovića, kao i igranjem rukom Natha.

Završio je utakmicu kao neko ko je uništio Partizan, a on je u stvari oštetio Voždovac'', istakao je Đurović.

On je potom naglasio da ima sudija koji, po njegovom mišljenju, ne bi trebalo da dele pravdu ni blizu Superlige, ali da od najnižih rangova počinje loša selekcija kadrova.

''Došli smo dotle da nije važno koliko je sudija kvalitetan, nego da li ima nekog ko će da ga progura. Kad bi arbitri hteli da otvore dušu, saznali bismo gorku istinu'', objašnjava Đurović.

Na kraju, otkrio je i jedno iskustvo iz svoje sudijske karijere i kakve je sugestije dobijao od pojedinih ''fudbalskih radnika''.

''Ja sam sudio utakmice gde dođu predstavnici kluba i kažu: 'Igramo protiv prijateljskog kluba, nama bodovi nisu potrebni'. Drugim rečima, kažu ti 'slobodno naginji u njihovu korist'.

Verujte da sam u takvim situacijama strogo vodio računa da ne učinim ni mikro ustupak toj ekipi. Klubovi vole da mešetare, da režiraju, ali da prebace lopticu na sudije.

Ekipe se dogovore oko rezultata i onda čekaju da sudija odradi posao. A onda arbitri koji nemaju sudskog morala, da bi pokazali prijateljstvo nekom klubu, pristaju da režiraju već dogovorenu utakmicu'', otkriva Đurović.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari