Bella Napoli - Fudbalski rolerkoster, Sorento, Kamora, pica i fudbal!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 30.08.2018.
19:30
Izvor: Sportske.net

O Napoliju manje-više sve znate, i ove sezone Serija A im je u prvom planu, ali Anćeloti je čovek koji preferira kupove...

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Sve što bi moglo da se kaže u jednoj rečenici za Napoli je, rolerkoster. Od ludih šezdesetih pod vođstvom Ahile Laura, mušičavog brodovlasnika koji je bacao rukavicu severu, dobijao izbore na jugu i svaku sezonu proglašavao za zaveru, do tužnih sedamdesetih, Maradoninog "bel epoka" kada su osvojili dve titule krajem osamdesetih, novog pada i onda dizanja iz pepela pod vođstvom filmskog producenta iz slavne loze Di Laurentisa.

O Napulju znate sve, da je tamo nastala pica i to one dve jedine Margarita i Marinara, da je nad Sorentom najlepši zalazak Sunca, da grad ne bi funkcionisao bez zloglasne Kamore, ma kako to surovo zvučalo. Pročitajte Savijanovu knjigu, pogledajte i "Gomoru" seriju koja je nastala na osnovu nje (bolja je knjiga), setite se svega kroz šta prolaze stanovnici okolnih mesta i zloglasnih predgrađa, to je Napulj i iznad svega, uz San Đenara i Vezuv, Napoli kao treći stub slave ili čuvenja ovog zaista divnog i zastrašujućeg mesta.

Anceloti De Laurentis


Sadašnji Napoli nekoliko godina pokušava da pobedi Juventus, ne uspeva im, sada su angažovali i Anćelotija, sačuvali tim, De Laurentis je prezreo Sarija, a optužuju ga da je upravo insistirajući na tome da ne menja igrače ubio nadu u "Skudeto".

Istina je drugačija, Napoli je dao najviše, a slomili su se kada je titula postala realnost, posle pobede u Torinu.

Leto je donelo promenu na klupi, dovođenje nekoliko mladih igrača, ali su lude nade da će Anćeloti privući velika imena izostale. Jednostavno, Napulj nije mesto u koje će stizati oni najbolji, oni koji prave razliku, mada je start šampionata i dva preokreta protiv Milana i Lacija pokazao da smo ih svi prerano otpisali.

O timu znate sve, otišao je Žorginjo zajedno sa Sarijem, istekao je ugovor Rejni, navijači su protiv De Laurentisa koji im je poručio da zaslužuju neke Kineze, umesto njega za predsednika.

Ospina Kavani

Tim je ostao isti, plaćena je klauzula za Fabijana Ruiza, došli su već povređeni golman Meret, takođe povređeni Junes, Ospina koji je stigao da brani iz Arsenala kao i talentovani Verdi su nova imena, ali malo ko od njih izuzev kolumbijskog golmana bi mogao da bude starter.

U klub se vratio i naš Maksimović posle pozajmice, s obzirom da Anćeloti ima drugačiji pristup i deli minutažu, on će dobiti šansu, možda baš protiv Zvezde. Napoli će igrati drugačije, mada ne mnogo, nego pod Sarijem, Hamšik je ostao, preuzeo mesto pleja, ali čini se da on nije čovek za taj zadatak. Ekipa je preokretima pokazala karakter, ali i dalje ima mnogo sumnje u ovaj Napoli, i dalje se čini da oni na nekoliko frontova nemaju šta da traže.

To nema veze sa Zvezdom, u Ligi šampiona jasno želeće top 16, Anćeloti je čovek čiji timovi bolje igraju u nokaut takmičenjima. Zvezdin rival ima problem sa stadionom, moglo bi se desiti da krhki i bučni "San Paolo" ne bude mesto na kome će dočekivati rivale, mada je to ipak manje verovatno.


Napoli

Uz to, atmosfera u Napulju je mnogo bolja u prvenstvu, nego u Ligi šampiona, pre svega zbog cena karata, ali svejedno, uvek je vatreno.

Napolijev cilj ponovo će biti titula, odnosno trka sa Juventusom, međutim nikako neće zanemariti Evropu i osim ako Napolitanci ne budu igrali nebitne mečeve sa Zvezdom, Anćeloti će svakako probati sve da dočeka proleće u evropskoj eliti.

Za "Delije", to je jedno od najtežih i najopasnijih gostovanja u Italiji, ali ovo je Liga šampiona i bezbednost će biti osigurana. Kada je dolazak Napolitanaca u Beograd u pitanju, daleko je, nemaju mnogo para, nije atraktivno, mada ih je mnogo bilo u Engleskoj, ali i na nekim drugim gostovanjima u Ligi šampiona, ali u zapadnoj Evropi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko Cvetkovic Licni Trener
Thursday, 30.08.2018
22:10

napoli je predivan grad, jedan od najlepsih u italiji, tamo ljudi zive za fudbal. nije bas sve tako kako pise u tekstu, grad je siguran (ako nisi mafjas) i prosecan napolitanac je 100 puta bogatiji od naseg beogradjanina. ako treba negde otici na gostovanje to je svakako napulj...

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 30.08.2018
19:48

Sad ce i oni imate prilike da upoznaju nas.