Belić staje na gol! Ovo je tačan rezultat derbija u Humskoj?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.04.2019.
18:08
Izvor: Sportske.net, fkcukaricki.rs

Nemanja Stevanović neće moći da brani protiv kluba koji ga je poslao na pozajmicu u Čukarički, ali "Brađani" nemaju razloga za brigu.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Sutrašnji derbi meč 29. kola Super lige Srbije između Partizana i Čukaričkog sigurno će propustiti dvojica igrača gostujućeg tima koji za "Brđane" nastupaju kao pozajmljeni fudbaleri vicešampiona Srbije.

Veljko Birmančević svakako nema veliku minutažu, ali će odsustvo Nemanje Stevanovića sigurno uticati na planove stručnog štaba Čukaričkog jer će na gol morati rezervni čuvar mreže.

"U prvom delu sezone sam neposredno pred utakmicu sa Partizanom na našem stadionu saznao da ću braniti, sada smo to znali ranije, s obzirom da Nemanja Stevanović nema pravo nastupa protiv svog kluba, odakle je došao na pozajmicu na Banovo brdo", objašnjava Nemanja Belić.

Stevanovićeva rezerva ima ozbiljno iskustvo igranja utakmica sa Partizanom.

"Ni tada ni sada nije bilo nikakvih problema da stanem na gol, uostalom to je moj posao. Samo prošle godine sam branio u pet susreta sa crno-belima", podseća Belić.

Golman Čukaričkog ima ogromno iskustvo igranja u Super ligi, branio je na 162 utakmice domaćeg prvenstva, ali je zanimljiv podatak vezan za tekuću sezonu.

Samo tri puta menjao je Belić prvog golmana Čukaričkog u prvenstvenim duelima od početka sezone i sva tri puta utakmice su završene nerešenim rezultatom 1:1!

Zanimljiv kuriozitet, možda i dobar podatak za kladioničare. Treba dodati i to da je jedna od te tri utakmice bila upravo ona u 14. kolu protiv Partizana na Banovom brdu.

"Nema nikakvih nepoznanica između nas, što se toga tiče, spreman sam za meč protiv Partizana. Oni jesu u krizi, ali smo svesni da imaju mnoštvo kvalitetnih igrača. Ako samo jedan od njih bude imao svoj dan, može da nam napravi problem, a kamoli ako više njih bude raspoloženo", kazao je Belić.

Čukarički sutrašnju utakmicu dočekuje kao trećeplasirani tim na tabeli i nema nikakve dileme da bi "Brđani" potpisali gore navedeni rezultat.

"Mi smo se najviše pribojavali Mladosti, oni su nam i dalje najveći konkurent za plasman u Evropu. Ali, gledali smo i Napredak, koji je tokom zimskog prelaznog roka ostao bez nekoliko prvotimaca. Kad se podele bodovi, ne bih nikog otpisivao, ni Mladost, ni Napredak, niti bilo koga drugog ko zaigra u plej-ofu. Tek nam predstoji ono pravo. A bilo bi sjajno da protiv Partizana dopišemo još neki bod", zaključuje golman Čukaričkog.

Utakmica 29. kola Super lige Srbije između Partizana i Čukaričkog igra se u sredu, 3. aprila, sa početkom od 19 časova.

Super liga 29. kolo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke