"BBC" ispričao čudesnu priču o Partizanovom "fristajleru"!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 07.11.2019.
10:09
Izvor: Sportske.net

Večeras će igrati na "Old trafordu".

Miroslav Todorovic/Partizan.rs
Miroslav Todorovic/Partizan.rs

Povezane vesti

Partizan gostuje večeras od 21 čas na "Old trafordu", a kao svojevrsnu najavu za ovaj meč čuveni "BBC" je objavio tekst o Sejdubi Sumi pod naslovom "Od deteta fristajlera u Gvineji do igranja na Old trafordu".

Oni su ispričali njegovu čudesnu priču o tome kako su ga primetili kao dvanaestogodišnjaka.

Uzeo ga je Ajaks iz Kejptauna, a predsednik tog kluba u to vreme, Džon Komitis, je video dečaka kako žonglira tenisku lopticu kada je taj klub gostovao u Gvineji.

"Kada vam kažem da nisam video da je loptica pala više od tri puta u pola sata, da li biste mi verovali? Upotrebljavao je levu nogu, desnu nogu, kolena, leđa, sve. Došao je trener Gordon Ingesund i pitao me je da li sam ga video, odmah smo se dogovorili da ga pozovemo. Bio je stidljiv, rekao mi je da ima 12 godina i odmah smo mu dali veliku loptu. Odmah je i počeo da žonglira. Gledali smo prvo kako igra mali fudbal, niko nije mogao da ga uhvati. Neverovatan je bio", rekao je Komitis.

Bilo je problema da se prebaci u Južnu Afriku, tek u svojoj 14. godini je stigao u Kejptaun, a Komitis je istakao da je samo jedan trening bio potreban sa ekipom U15 da se prebaci u U17 jer je bilo i više nego očigledno koliko je bio dobar.

Suma je zaigrao za prvi tim sa samo 16 godina, ali su usledile pozajmice i na kraju odlazak u Evropu što je on sam i želeo.

Otišao je u Slovačku, a nakon dokazivanja u Nitri prešao je u najveći slovački klub, Slovan, gde je bio i najbolji strelac. Dalji njegov put je veoma poznat svima nama u Srbiji.

"Velika je njegova priča", rekao je Komitis za kraj...



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Friday, 08.11.2019
14:21

https://www.youtube.com/watch?v=PBzLiVjWecA&feature=share

avatar
REVØLT
Thursday, 07.11.2019
11:33

JEDAN JE SEJDUBA SUMA

avatar
Pedro92
Thursday, 07.11.2019
11:17

Ja ga gotivim, ume da napravi razliku i da potezom prelomi mec,simpatican igrac, mada ume da bude sebican. Optimista sam za veceras, nadam se da bi on i Natho mogli da budu opasnosti po protivnicki gol. Ako je "na ostrvu" moglo 2003. , zasto ne bi moglo i 16 godina kasnije?