Batina glavobolja, "večiti derbi" bez defanzivca!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 03.09.2018.
09:41
Izvor: Sportske.net

Partizan neće moći da računa na defanzivca u večitom derbiju zbog nepromišljenog poteza.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Crno-beli su sinoć uspeli da savladaju Bačku sa 1:0, i dalje to nije onaj Partizan na koji smo navikli u nekim prethodnim sezonama i pred Zoranom Mirkovićem je veliki posao ukoliko želi da konkuriše za šampionsku titulu protiv verovatno najjače Crvene zvezde u poslednjih desetak godina.

"Večiti derbi" je prava šansa za crno-bele da se smanji zaostatak, na programu je za dva kola, 22. septembra i igra se u Humskoj. Pobeda u derbiju bi donela i neophodan povratak samopouzdanja fudbalerima Partizana i za njih je to ključni trenutak sezone.  

Ipak, Zoran Mirković neće moći da računa na jednog od najstandardnijih fudbalera u dosadašnjem toku sezone, Nemanju R. Miletića.

Miletić je napravio glupost, šutnuo je fudbalera Bačke Makarića i zbog toga će morati da pauzira minimum dva meča.

Dakle, propustiće meč protiv Proletera, a potom i derbi sa Crvenom zvezdom.

Na 1:35:00 snimka možete videti šta se zapravo desilo.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 03.09.2018
11:16

A šta mi sad možemo da igramo? Mirković je postavio tačnu dijagnozu kad je došao. Ti dečaci imaju najveći problem u glavama. Prvo treba da sastavi tim koji će da proba da igra ono što Partizan treba da igra. To će biti teško, jer zaista fale igrači na pozicijama, ali može da se proba i malo drugačije. Možda izvući Gomeša na krilo i ostaviti ovog Nikolića da proba da glumi Benzemu. Stojković (Kljajić) - Vulićević (Enake), Marković, Valijente, Miletić - Smiljanić, Đerlek, Pantić, Zaharić - Nikolić, Gomeš. Oni treba da igraju protiv Zvezde. I da probaju da odigraju fudbal, koncentrisano i na davanje što više golova. Tako treba da budu pripremljeni psihički. Primaće ih možda, ali i neka daju. Zvezdina odbrana nije tako čvrsta.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Monday, 03.09.2018
13:39

Zakarić se preziva čovek. Armin još uvek nije spreman za napore i izazove profesionalnog tima.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Monday, 03.09.2018
15:39

Nema na cemu. Na fizicku snagu sam i mislio kad sam to napisao, svoj sut uopste ne demonstrira, u duelima je slab, nije ni prodoran po krilu, nzm...

avatar
magister
Monday, 03.09.2018
15:22

Hvala. Naravno da je Zakarić, to je samo greška, kakvih u poslednje vreme više pravim, jer i dalje kucam brzo (na slepo), ali više ne tako tačno, nažalost. Đerlek ima dobar stav, igra na način na koji se igra, učestvuje ozbiljnije u defanzivi nego Kosović npr. koji dosta trči, ali je bez ikakve ambicije u defanzivi, prolaze ga uvek ko pored stuba. Takođe je u napadu često konkretan. Mora mnogo toga Đerlek da ispravi i da stekne snagu, ali, nek se čeliči, mislim da takav kakav je ima mesta u 11.

avatar
magister
Monday, 03.09.2018
11:11

Nisam mogao da pišem o utakmici sa Bešiktašom, ali sad posle svega mogu da kažem jednostavno: nemamo tim. Nemamo tim koji ulazi u utakmice sa idejom da odigra i pobedi. Imamo skup pojedinaca, više ili manje motivisanih, koji odrađuju utakmice. Trče, trude se nešto, odigraju ponešto, ali to je daleko od strasti i fudbala kakav mora da se igra da bi se pobeđivalo u kontinuitetu. Upoređivao sam utakmice Salzburg : Zvezda i Bešiktaš : Partizan. Naoko slične. Čak je Salzburg daleko više nadigrao Zvezdu, stvorio pa bar triput više 100% šansi, a onda, Zvezda je dala za 2 minuta dva gola kakva se retko daju, zbog dekoncentracije odbrane Salzburga iako ni do tada ni posle skoro ništa nije igrala. Nije ni Partizan igrao ništa, ali ni Bešiktaš, pa je najzapaženije bilo glumatanje Kvarežme po terenu. A onda je Partizan primio gotovo isti gol, kao što je Zvezda dala, Stojković dotrčao do pola umesto da na upućen centaršut sa centra po sredini samo istrči i uhvati tu loptu. Da je Partizan probao takvu akciju ne bismo o tome ni pričali, jer bi to bila uhvaćena lopta i igralo bi se dalje. Pa onda 2 na 5 dupli pas i još jedan gol!? I konačno i treći, ne mnogo različit od prvog. E, zato je samo naoko to bilo slično. Zvezda je i u bezizlazu, lošoj, nikakvoj igri, očajnički želela pobedu i zgrabila trenutak kad je naišao, a Partizan je - odrađivao, pomalo zaspao u ključnim trenucima i ispao. To što sad veličaju Zvezdinu igru, a ukopavaju Partizan, nema veze sa stvarnim događajima, ali suština je u toj, ogromnoj razlici. Još je veća bila prošle godine, kad je Zvezda igrala, muški protiv Arsenala, a mi se sakrili u mišju rupu protiv Plzena. Zato mislim da Partizan mora da iskorači od sledeće sezone, oslanjanjem na Nove Partizanove bebe, generacija 2000., a da im sad vrate Antonijevića iz Teleoptika, jer je Šehović povređen, da bi mogli na miru da osvoje prvenstvo i plasiraju se u LŠ za juniore.

avatar
MOE28
Monday, 03.09.2018
10:54

Meni su fascinantni ovi nasi pomocnici. On covek stoji na 3 metra od desavanja i ne mase zastavicom.. Pa ako vec nije mahao zbog djona igraca Backe morao je da mase zbog ovog starta MIletica. Ljudi se plase da rade svoj posao.

avatar
Peca Partizan
Monday, 03.09.2018
10:50

vazura i ilijev napolje

avatar
bagra
Monday, 03.09.2018
10:35

Kakvi su nam defanzivci, isto mudodje da igramo sa njima i bez njih.

avatar
Markonato
Monday, 03.09.2018
10:24

A sta ako se do tada odigra odlozeni mec sa Radom (koji jos nije zakazan) pa odradi kaznu u te 2 utakmice ??? Mislite i o tome

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Monday, 03.09.2018
13:37

Vidis da pisu da ce dobiti najmanje dve utakmice, onda ce dobiti tri meca:-D

avatar
Delije Sever 021
Monday, 03.09.2018
10:15

Ajmo gravediger...sa tvoje strucne strane
Jel ovaj sudija namerno dao crveni zato sto je terza zvao vucica a vicic sudijsku komisiju a sudijska komisija sudiju a sve u cilju da se "silni" partizan dodatno oslabi i da bi Zvezda mogla da pobedi....mislim da je to ono sto se vrti po tvom pomracenom umu 😁😁😁

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Monday, 03.09.2018
10:06

Ma, da, deset utakmica:-) Ja sam ono sinoc napisao u afektu i preterao sam da je gotovo sigurno da ce dobiti dve mada i dalje mislim da hoce, ali, on nije imao zuti pre toga, ne bi smeo da dobije vise od dve. Bravo, Nemo, legendo!

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Monday, 03.09.2018
10:03

Super, da ga nije sutnuo sa ledja u noge, sudija ne bi ni zaustavio igru jer prekrsaj/opasnu igru za nas svakako nije svirao, ispada da ga to jest je ni pomocni nije video. Inace, ja bih na Derbi(ju) pre Ostojica nego Valientea.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Monday, 03.09.2018
09:48

Ma, da, deset utakmica:-) Ja sam ono sinoc napisao u afektu i preterao sam da je gotovo sigurno da ce dobiti dve mada i dalje mislim da hoce, ali, on nije imao zuti pre toga, ne bi smeo da dobije vise od dve. Bravo, Nemo, i....e!