Batica zadovoljan samo rezultatom, igrom nije!

  • Autor: Beta

  • 09. avgust 2018.

  • 22:46

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je da je zadovoljan rezultatom u večerašnjem meču protivNordsjelanda, ali da je igrom delimično zadovoljan.

Batica zadovoljan samo rezultatom, igrom nije!
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je da je zadovoljan rezultatom u večerašnjem meču protiv Nordsjelanda, ali da je igrom delimično zadovoljan.

"Zadovoljan sam rezultatiom i delimično sam zadovoljan igrom, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo dobrih akcija, imali smo i dobrih šansi u tom prvom poluvremenu", rekao je Mirković na konferenciji za novinare posle utakmice u Farumu.

"U drugom nismo uspeli da ispariramo na sredini. U glavama igrača se na 2:0 verovatno pojavilo da bismo mogli da čuvamo taj rezultat, što je naravno pogrešno. Napunili su našu polovinu, pa smo primili taj gol. U drugom poluvremenu nismo uspeli da uspostavimo igru, sve se zasnivalo na kontrapadima i mogu da kažem da nisam zadovoljan time", dodao je on.

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Farumu ekipu Nordsjelanda sa 2:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Na konstataciju novinara su pojedini igrači na večerašnjem meču pokazali veću borbenost nego u prethodnim utakmicama, Mirković je rekao: "Ne pojedini, svi igrači su se danas borili".

Novinare je zanimalo i kako ih je motivisao.

"Šta sam im rekao? Mi smo Partizan, mi moramo tako da igramo, da idemo na pobedu protiv bilo kog rivala, sve druge stvari su neprihvatljive", rekao je Mirković.

Pored Mirkovića na klupi, večeras je debitovao i Goran Zakarić i odigrao je vrlo dobru utakmicu.

"Ono što je bilo interesantno je koliko je spreman. Dobili smo potvrdu od kondicinog trenera da može da odigra nekih 60 minuta, a on je to prebacio i što se tiče minutaže i što se tiče učinka", rekao je Mirković.

Novinari su zamolili Mirkovića da prokomentariše i igru Marka Jankovića.

"Marko je igrač izuzetne klase, dosta dobar. Ono što se od njega tražio on je to sprovodio na terenu. Pred kraj utakmice mu je malo ponestalo snage i nije mogao da odgovori nekim defanzivnim zahtevima pri zatvaranju desne strane", rekao je trener Partizana.

Mirković je istakao da nije bilo prijatno kada je Partizan primio gol, ali da nije osećao strah. Novinare je, takođe, zanimalo i da li je bilo straha kod njega pred debi na klupi.

"Da se ne vraćamo na momenat mog preuzimanja. Neko bi rekao da je taj potez hrabar, neko da je lud. Što se tiče samog straha, nikad ga nisam imao kao igrač, nemam ga ni kao trener", rekao je Mirković.

"Možemo sigurno bolje. Znate da smo loše počeli sezonu, da su igrači u grču i sigurno da uz par dobrih utakmica, kada im se povrati samopouzdanje, da ćemo biti mnogo bolji", dodao je Mirković.

Revanš protiv Nordsjelanda na programu je za nedelju dana u Beogradu od 20.30 na stadionu u Humskoj.

"Posao nije završen. Mislim da se radi o izuzetnoj ekipi, koja zna da igra fudbal, ima svoje principe i ne odstupa od njih. Očekuje nas težak zadatak u revanšu", rekao je Mirković.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari