Batica strepi, Partizan bi mogao desetkovan na derbi!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 17. februar 2019.

  • 12:35

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Velikih problema mogao bi da ima Zoran Mirković na "večitom" derbiju ako njegovi igrači ne povedu računa u narednom meču. Vladan Milojević ne mora da razmišlja o suspenzijama.

Batica strepi, Partizan bi mogao desetkovan na derbi!
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Juče su fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali prve takmičarske mečeve u 2019. godini i tako nastavili borbu za titulu prvaka Srbije.

Obe ekipe odigraće još po jedan meč do 159. "večitog" derbija koji je zakazan za 2. mart.

To znači da će na sledećoj utakmici igrači Crvene zvezde i Partizana kojima prete suspenzije morati da budu posebno oprezni kako im se ne bi dogodilo da propuste "najveću fudbalsku svetkovinu".

Suspenzija preti svim onim igračima koji su kolo pre "večitog" derbija sakupili po tri javne opomene, jer bi u utakmici koja prethodi duelu na stadionu "Rajko Mitić" mogli da zarade četvrti žuti karton u sezoni i tako ostanu bez prava nastupa na "večitom" derbiju.

Jasno, pravo nastupa na "večitom" derbiju ne bi imao ni igrač koji na prethodnoj utakmici zaradi dve javne opomene ili direktan crveni karton, ali to svakako nije nepoznanica ljubiteljima fudbala.

Na osnovu protokola sa utakmica koji se mogu naći na sajtu Super lige Srbije, sabrali smo javne opomene svih igrača Crvene zvezde i Partizana od početka sezone i zaključili ko će u 23. kolu morati da bude posebno oprezan.

U redovima aktuelnog šampiona situacija je "ružičasta" jer SAMO Srđan Babić ima tri javne opomene, pa bi u slučaju dobijenog žutog kartona na gostovanju Radniku morao da propusti 159. "večiti" derbi.

Po dve javne opomene u Crvenoj zvezdi imaju petorica fudbalera, a u pitanju su Marko Gobeljić, Dušan Jovančić, Branko Jovičić, Vujadin Savić i Filip Stojković.

Danilo Grujic Partizan

Dijametralno suprotnu situaciju imamo na drugoj strani Topčiderskog brda. Uoči duela sa Proleterom u Humskoj u timu Zorana Mirkovića petorica važnih igrača sakupili su po tri javne opomene.

Ukoliko u narednom kolu "požute", pravo nastupa na 159. "večitom" derbiju neće imati golman Vladimir Stojković, Mark Valijente, Aleksandar Šćekić, Saša Zdjelar i Goran Zakarić!

Kao što možete da vidite, radi se o jako važnim pojedincima čije bi odsustvo sa terena u "večitom" derbiju imalo ogroman uticaj na igru Partizana. Zbog toga će pomenuta petorica morati da budu posebno oprezna u duelu sa Proleterom, a može biti da će Zoran Mirković nekoga ostaviti na klupi ili van protokola kako bi smanjio rizik.

Suspenzija sa prve naredne utakmice dobija se u situacijama kada igrač sakupi četiri javne opomene u šampionatu, a zatim nakon šeste, osme, desete i tako dalje.

U sledećem kolu Crvena zvezda gostuje Radniku u Surdulici, dok će Partizan ugostiti Proleter. "Večiti" derbi igra se 2. marta na stadionu "Rajko Mitić".
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari