Batica pokrenuo "Valjak", Partizan nosi prednost iz Danske!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.08.2018.
21:35
Izvor: Sportske.net

Novi trener crno-belih debitovao je pobedom u Danskoj. Partizan dao dva gola u Farumu i stekao lepu prednost pred revanš sa Nordsjelandom.

Epa/Lars Moeller
Epa/Lars Moeller

Povezane vesti

Vicešampion Srbije vraća se iz Danske sa pozitivnim rezultatom, pošto je večeras u Farumu savladao Nordsjeland rezultatom 2:1 (1:0) u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nordsjeland: Larsen - Bartolec, Hansen (od 65' Rasmusen), Skovgard, Pedersen - Kristensen (od 78' Strunk), Nelson (C), Kofod Andersen - Olsen, Rigar Jensen (od 65' Kudus), Damsgard;

Partizan: Stojković (C) - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić - Zdjelar, Kosović (od 78' Nikolić) - Janković (od 91' Enake), Pantić, Zakarić (od 70' Smiljanić) - Rikardo;

Duel u Farumu bio je prvi koji je ekipa Partizana odigrala sa Zoranom Mirkovićem za kormilom i može se reći da se "Parni Valjak" konačno pokrenuo sa mrtve tačke.

Tokom većeg dela meča video se pomak u igri crno-belh, a samo je završnca odigrana nešto lošije i uz dosta nervoze.

Uvodnih dvadeset minuta fudbaleri Partizana odigrali su na dosta visokom nivou, a već posle deset minuta gigre iskoristili su slabost odbrane Nordsjelanda i došli do prednosti.

Partizan je najpre zapretio u 3. minutu posle udarca glavom Danila Pantića, da bi sedam minuta kasnije upravo Pantić asistirao iz kornera za Rikarda Gomeša koji loptu napada na prvoj stativi i šalje je iza leđa golmana domaćeg tima.

Vodeći gol crno-belih pogledajte OVDE!

Sredinom prvog dela fudbaleri Nordsjelanda postaju nešto konkretniji. Dva udarca u okvir gola Vladimira Stojkovića u tom periodu igre ipak nisu bila dovoljno dobra da bi iskusni čuvar mreže kapitulirao.

U završnici prvog poluvremena Partizan stiže do dve prilike nakon koranapada, a bolju propušta Marko Janković u 44. minutu pošto mu je golman protivničkog tima na vreme skratio ugao.

Jedan od najzapaženijih pojedinaca u timu Partizana tokom prvog dela igre bio je Goran Zakarić, a novajlija je i u nastavku bio dosta dobar tako da je potpuno zasluženo stigla i nagrada u vidu gola.

Posle dvadeset minuta igre u nastavku Partizan koristi novu grešku odbranu Nordsjelanda. Dok su igrač i golman domaćeg tima čekali ko će da pokupi loptu koja je išla u prostor Goran Zakarić je iskoristio brzinu i spretnost da duplira prednost crno-belih!

Gol koji je Goran Zakarić postigao na debiju u dresu Partizana pogledajte OVDE!

Nakon drugog pogotka koji su crno-beli postigli u 64. minutu u redove gostujućeg tima uvukla se neka vrsta nervoze. Odbrana je loše reagovala u dve situacije, a odmah nakon što je Zoran Mirković iz igre povukao Zakarića i uveo Lolu Smiljanića lopta je završila u mreži Vladimira Stojkovića.

Smiljanić je želeo faul na dvadesetak metara od gola, sudija je pustio igru, a potom je usledila i nešto slabija reakcija Nemanje G. Miletića koji praktično asistira Matijasu Rasmusenu na ivici peterca tako da ovom nije bilo teško da loptu smesti u mrežu.

Domaćin je do kraja pokušavao da stigne do drugog gola i mora se reći da su crno-beli imali pomalo problema, ali na kraju zasluženo napuštaju Dansku sa rezultatom koji ih stavlja u dobru poziciju pred revanš u Beogradu.

Partizan će za vikend odmeriti snage sa Zemunom u prvenstvu, a zatim će na svom terenu igrati revanš meč sa Nordsjelandom i pokušati da overi plasman u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Micja123
Friday, 10.08.2018
08:47

Po meni Janković je odigrao loše. Primi loptu, želi neki atraktivni potez na silu i ne uradi ništa. Njemu fali jednostavnost u igri, mogao je dosta puta prostim pasom da proigra Rikarda i ostale, pogotovo u kontrama, ali on davi loptu uporno, a nije mi do sada ostavio utisak vrsnog driblera. Ono što sam takođe primetio jeste pomak u izvođenju kornera, nije više ono mlitavo na prvu stativu, nego konkretno na peterac ili 11 metara. Videćemo šta budućnost nosi, Bata Mirković mi je uvek delovao kao autoritet, nadam se da će to doći do izražaja na klupi.

avatar
Sloba80
Friday, 10.08.2018
08:10

Navijam na Zvezdu ali cestitam Partizanu na pobedi.Tako treba sto vise bodova za nas koeficijent.Nadam se da ce i Zvezda dobiti ...

avatar
Peca Partizan
Friday, 10.08.2018
07:33

dovesti jos 2 3 pojacanja obavezno

avatar
magister
Thursday, 09.08.2018
22:38

Možda je i neskromno biti nezadovoljan posle pobede u gostima u važnom meču. Možda i nema razloga za pravo nezadovoljstvo. Ali kakve smo greške napravili u akciji Danaca iz koje smo primili gol. Mekan Lolin start na 20m, kad je imao loptu u nogama, pa okretanje oko ose Miletića u kritičnom trenutku... Ali zbog takve dekoncentracije na važnim utakmicama on i jeste igrač pod znakom pitanja, na slabijim utakmicama u ligi - on je više nego dobar... Pa koliko samo dekoncentracije prilikom jednostavnih dodavanja, nekih ispucavanja u aut bezveze, pa prekratkih ili pogrešno usmerenih pasova Miletića ćele, Zdjelara, pa i Kosovića, koji u defanzivi ne postoji. Uvek imaš utisak da je onaj koga on čuva - strašan igrač, jer on igra u defanzivi mlitavo, samo fingira da nešto brani i čuva, a očigledno će odustati čim šutneš loptu pored njega... Neiskorišćena 100% šansa Jankovića, posle asistencije Gomeša, ili njegov šut iz sve snage sa 16 u blok, kad je imao i vremena i poziciju da cilja, i da verovatno da gol... Jesmo delovali konkretnije, makar u pokušaju, ali ne i dovoljno samouvereno u tim ključnim situacijama. Kad se pojavi šansa, a bilo je deset šansi (ne za gol, ali za gol akcije), često se odigrava nekako šablonski, a tako se retko daju golovi. Ovim igračima problem je i psiha, i mentalna snaga, koncentracija, vera u sebe. Ipak, ovo je dobar rezultat, bodovi i za Partizan i za Srbiju i dobra šansa da se u Beogradu izborimo za play of.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Thursday, 09.08.2018
23:20

Vrlo verovatno je bio faul nad Smiljanicem, cak je posle taj njihov igrac bio na samoj ivici ofsajda. Play-off, dva f ima:-D

avatar
FamilyHangingOut \'11
Thursday, 09.08.2018
22:36

Doveo bih i stopera, ali, zato levi bek, CENTRALNI (bez kose crte) vezni i jedno krilo pod moranje...

avatar
Čeki
Thursday, 09.08.2018
22:32

Cestitam Partizanu na pobedi, iskreno nisam ocekivao od nasih klubova da mogu da se nose bas s Dancima, ali posteno se bore i na tome svaka cast. Cestitam na pobedi jos jednom.

avatar
Thursday, 09.08.2018
22:28

Честитке на стеченом резултату, искрено сам изненађен тренутном ситуацијом и верујем да ћете рутински савладати ову препреку, а потом и много часније проћи против Бешикташа него пре 4 године !

avatar
RIP KOBE
Thursday, 09.08.2018
21:50

opet jako naivan gol. treba nam pod hitno pravi levi bek. oterajte piletica kako znate! zakaricu bravo, iako su mnogi rekli amater pa i ja sam sam rekao pazi dovodimo igraca iz zelje. decko je iznenadio. ajde nastavi ovako pa i bolje. bravo bato! samo nisi trebao gorana da vadis iz igre. jedina zamerka pored gola.

avatar
xman
Thursday, 09.08.2018
21:46

Uhhhh kakvo olaksanje, u vecini situacija dolazak novog trenera bude sok terapija, nadam se da ce Batica pregurati jos ovo kolo, a onda u 4 kolu da se da maksimum, pa sta bude. Nadam se da makar u ligi moze da se uzme titula, jer Zvezda ce biti opterecena Evropom(ako udju u LE)

avatar
Mika Delimicno Celav Maric
Thursday, 09.08.2018
23:05

ligu sampiona* :D

avatar
Mika Delimicno Celav Maric
Wednesday, 29.08.2018
23:01

bianco samo da se javim

avatar
Grb partizana 1997?
Friday, 10.08.2018
07:37

Uzalud ti nadanja.

avatar
Bianconeri Belgrado
Thursday, 09.08.2018
23:24

Pa ako udjete u ligu sampiona,kao sto necete ne bi bili optereceni sluzili bi za gol razliku.

avatar
Стефан.M
Thursday, 09.08.2018
21:44

Кренуо је партизан у другој брзини напред, с обзиром да је до сад ишао у рикверц можемо бити задовољни , још доста тога треба да се поправи, добар резултат. Јанковић препорођен, Закарић право освежење, Рикарду треба више употребљивих лопти, подбацио леви бек Милетић, Зђелар или Косовић несигурни и неким ситуацијама. Штопери Марковић и Ваљенте солидно одрадили посао.

avatar
PLAYBOY
Thursday, 09.08.2018
21:43

Ja ne mogu da verujem da mi nemamo nikog drugog da igra umesto Miletica sa kosom, Kosovica i one prevare od igraca Zdjelara....dalje, Pantic se nije video celu utakmicu...i ne slazem se da je Jankovic odigrao dobro, covek je izgubio 70% lopti koje je dobio...Sreca te dovedosmo ovog Zakarica koji je bas konkretan igrac...Fali nam kreator igre i zadnji vezni ko ljeb nasusni. Pozitivno je to sto konacno trazimo Gomesa sa centarsutevima i sto igramo malo bolje u odnosu na Djukicevu igru.

avatar
magister
Thursday, 09.08.2018
23:43

Miletić (s kosom) je u skoro svakoj utakmici u domaćem prvenstvu među boljima. Istina, u skoro svakoj važnoj, pogotovo u LE, pravi neoprostive greške. Ali, kao alternativa, za rotaciju je - okej, pogotovo ako mislimo, a mislimo, da mali Šehović može da izraste u sjajnog igrača. Što se zadnjih veznih tiče - a šta očekujemo? Sad imamo Zdjelara i Lolu. Imali Jevtovića. Svaki od njih ima mane, ali nije baš da ti igrači kvare igru tima. Jevtović je igrao sa najmanje dodira od zadnjih veznih koje znam i sa najmanje grešaka i bio top u odbrani. Ali, mi bismo da imamo Evertona, koji izgara, koji ume da povuče i podigne adrenalin i kod publike i kod saigrača. To je super, ali za takve izgleda nemamo para, a ovi koje imamo nisu po učinku mnogo slabiji. Problem je kod nas u igračima za koje mislimo da znaju i da treba da nose igru. Pantić - najbolji u nebitnim situacijama, na 50m od gola, kao uglavnom i Janković. Kad se njih dvojica nađu u šansi za gol, za šut, da ćušnu i asistiraju, kao da zažmure, šutnu, pa šta bude. Dobro primećujete da ovaj Zakarić, kome desna služi za oslanjanje, deluje znatno konkretnije, i da će, sa manje talenta i potencijala, napraviti bolju karijeru. Možda Mirković uoči nedostatke i možda uloži svoj i rad pomoćnika u individualni rad sa igračima i otklanjanje nedostataka. Ne treba samo da trče, trče, trče, treba da napreduju u igri i popravljaju ono što u njihovoj igri ne valja. Vreme će pokazati.

avatar
meh123
Thursday, 09.08.2018
21:41

Cestitamo :) Samo jos i Zvezda da prodje...

avatar
Bianconeri Belgrado
Thursday, 09.08.2018
21:40

Ajmo levi bek,vezni,krilo.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Thursday, 09.08.2018
21:39

Nismo navikli u srpskom fudbalu da protivnički ekipa izađe da igra fudbal, a ne da igra bunker sa svih 11 igrača u svojih 40m celu utakmicu uz tuču i izležavanje koliko im sudija dozvoli ali nam to ne smeta da dobijemo evropsku utakmicu za razliku od nekih - bravo Partizane!