Bata zna šta da očekuje od svog "klasića", ko nije u konkurenciji za meč u Kuli

Autor: Pavle Knežević
subota 20.10.2018.
11:24
Izvor: Sportske.net

Mirković je pun hvale za Spartak i Rogana. Ko se u timu Subotičana duplira i triplira?

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Partizan sutra igra protiv Spartaka, Zoran Mirković protiv svog "klasića" Predraga Rogana, ali trener crno-belih je oprezan pred gostovanje u Kuli.

"Igramo u terminu od 13, nismo navikli, ni mi ni oni verovatno, ali tako je. Spartakov kvalitet ne odgovara stanju na tabeli, dobra su ekipa, dobili su novog trenera u poslednjih 15-20 dana. Došao je Peđa Rogan, mi smo 'klasići', bili smo zajedno na pro licenci, izuzetno ga cenim.

On je malo mlađi od mene (tri godine), ali iskustvo koje ima je veće od pola lige. Sve ekipe koje je vodio su agresivne, disciplinovane, dobro stoje na terenu. Očekujem istu situaciju sutra. Malo Spartak nije imao sreće, masu golova su primili u poslednjih pet minuta utakmice. Mnogo bodova su izgubili na taj način.

Imaju kvalitet, čvrsti su, visoka su ekipa, imaju interesantnog špica Čečarića, koji je strašno nezgodan, visok momak lucidan, imaju odlične, brze bokove. Šimura, odličan igrač, motoričan, svuda ga ima. Kako zamrznete sliku, evo njega, kao da je dupliran ili tripliran
", priča Bata kroz osmeh.

Partizan je imao nekoliko igrača na reprezentativnim obavezama, ali situacija sa povredama nije nešto drastično promenjena. Zoran Tošić i Zlatan Šehović još nisu spremni, dok Saša Ilić ima problema sa leđima. Svi ostali su zdravi i u konkurenciji za meč.

Kako je Partizan proveo reprezentativnu pauzu?

"Radili smo i odmorili smo. Imali smo u prvom cugu posle utakmice sa Voždovcem tri slobodna dana, tako da se cela ekipa osvežila. Naravno, u sastavu u kome smo bili radili smo koliko nam je to dozvoljavalo. Ima još mnogo utakmica do pauze, a to će biti period gde ćemo moći da radimo svi kako treba, ali to je još mnogo daleko", rekao je Mirković.

Novinar je hteo da pita trenera o igračima koje je priključio prvom timu iz omladinaca rečima "trener ostaje upamćen po broju reprezentativaca ili igrača koji proizvede iz omladinske škole", na šta je Bata uleteo sa "ako nije Murinjo", na šta su se svi nasmejali.

Ipak, kad je rad sa mladima u pitanju, od kojih se nekoliko priključilo prvom timu tokom pauze, a novinare je posebno interesovao Filip Mladenović...

"I tu smo bili malo desetkovani, jer je masa njih imala obaveze po svojim selekcijama. Filip je zaista jedan biser, ali on je još mlad, dete kad pogledate. Ima još mnogo vremena da dođe do gotovog proizvoda", rekao je Mirković.

Znate li kakav je teren u Kuli?

"Imamo informaciju da je teren dobar, jedino je malo uži od ostalih terena u ligi, ali je kvalitet dobar. Druga opcija je bila Novi Sad, a teren u Kuli je sigurno bolji nego u Novom Sadu", rekao je Mirković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svetski prvaci 1991
Saturday, 20.10.2018
20:05

Ne brini,Kula je Partizanova sreća,vi tu nikada ne možete izgubiti.

avatar
G0RAN
Tuesday, 23.10.2018
00:54

Sta si time hteo reci?Par puta vas je HAJDUK ugrobario...I opet ce,za dve godine.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Saturday, 20.10.2018
11:39

Kao da igramo protiv Valensije, toliko se analizira nas sutrasnji protivnik...