Bata zna šta da očekuje od Proletera, objasnio razloge puštanja Sume

Autor: Pavle Knežević
petak 14.09.2018.
15:24
Izvor: Sportske.net

Treneru Partizana je meč protiv Proletera najvažniji do sada.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Partizan nastavlja takmičenje u Super ligi Srbije gostovanjem u Novom Sadu protiv novajlije Proletera, što je za trenera Zorana Mirkovića najvažnija utakmica.

"Posle dvonedeljne pauze imamo nastavak prvenstva, protiv Proletera. Ona je kao prva najvažnija. Znate da nam je ubačen i Rad između ove utakmice i derbija. Proleter je novajlija u Super ligi, dosta je čvrsta, disciplinovana ekipa.

Izuzetno su fizički jaki i opasni na prekidima. Sigurno nas čeka težak zadatak. U istoj smo situaciji kao i prethodnih nedelja. Svaka utakmica nam je bitna, zbog priključka na tabeli, zbog pobeda, zbog svega
", rekao je Mirković.

Kako očekujete da igra Proleter? Nadate li se da će možda malo da napadne?

"Nadam se da će možda malo i da napadne, pošto igra kod kuće, a sigurno bi nam u toj varijanti dao malo više prostora. Dosta dobra ekipa, čvrsta, sa interesantnim pojedincima, Mirosavljev, Tanasin, Čović, Čolović...Vole da igraju čvrsto, da kvare igru, pa će možda tako biti i sutra", rekao je Mirković.
 
Kako ste proveli ove dve nedelje, na čemu ste radili?

"Znate da smo bili u sastavu u kome smo bili i u odnosu na te ljude koji su bili sa nama, radili smo na svemu - i na fizičkoj kondiciji i taktici. Što se tiče utakmice protiv Teleoptika, generalno sam zadovoljan i kako su momci istrčali i zato što smo taktički radili to što su primenjivali", rekao je Mirković.

Tim je kompletiran tek juče, kada su se vratili Zakarić i omladinski reprezentativci. U timu nema povreda, jedino je štoper Miletić suspendovan i neće moći da igra.

Kada je trka za titulu u pitanju, da li će vam biti prednost što će Crvena zvezda da igra Ligu šampiona, a vi samo prvenstvo?

"Jeste, u pravu ste, mi ćemo imati malo više vremena za odmor u toku nedelje, ali Zvezda ima bezmalo 30 igrača, tako da će oni u rotaciji imati igrače koji mogu da odrade šta treba. Mi gledamo svoj raspored, svoje probleme i sada, kao i pre mesec dana, gledamo u svoju čorbu", rekao je Mirković.

Od kada se trener Partizana poslednji put video sa novinarima iz kluba je otišao Sejduba Suma.

"Znate kako, od prvog dana kao da je bio u kontraritmu od cele ekipe, od cele ideje, ne znam da li je imao posebnih razloga za to, ali nikako nije mogao da se uklopi u zahteve ekipe", rekao je Mirković.

Zadovoljni ste igračkim kadrom koji je ostao?

"To su moji ljudi, ja u njih verujem i nastavljamo dalje zajedno, ne možemo drugačije", rekao je Zoran Mirković.

Utakmica Proleter-Partizan igra se sutra od 16 sati na stadionu "Karađorđe".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 14.09.2018
22:12

Denis Draguš (Dragaš?), 1999. mlad, talentovan, rumunski reprezentativac, niska cena - 200k, Vitorul.

avatar
Nenad Van Sebe
Friday, 14.09.2018
19:53

Ma kad te čovek sluša, kao da sluša trenera Totenhema a ti lično Poketino. Međutim, ti iz nekog razloga opravdavaš upravu koja radi protiv Partizana!

avatar
Man.United99
Saturday, 15.09.2018
06:03

Mozda zato sto su ga oni doveli u klub? Pa nece valjda pricati protiv poslodavca

avatar
Peca Partizan
Friday, 14.09.2018
18:52

uprava napolje