Bata: "Utakmica protiv Voždovca je centar mog sveta"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 04.10.2018.
15:10
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana o svakodnevnoj borbi ekipe, a neizbežna tema je bio nastup Crvene zvezde u Parizu i srpskom fudbalu uopšte.

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Utakmica protiv Voždovca je centar sveta za Zorana "Batu" Mirkovića, jer igra protiv ekipe i kluba koga jako poštuje. Očekuje otvorenu i uzbudljivu utakmicu i kaže da se ekipa oporavila od utakmice sa Radničkim i mentalno i fizički.

"Pre nego što počnem o ekipi, hteo bih o klubu. Među sportskim svetom vlada mišljenje da je Voždovac dobar kolektiv. Tako i jeste, poslednjih godina je pobrao velike simpatije: klub koji je zdrav, koji dobro radi, koji ima dobru politiku, jednom rečju, izaziva poštovanje u današnjem vremenu imati takav jedan kolektiv je nešto pozitivno.

Što se tiče same ekipe, rekao bih da je to spoj iskusne ekipe, a opet imaju plejadu mladih i odličnih igrača. To je ekipa koja hoće da igra, neće se sigurno braniti protiv nas. Tehnički su dobri, imaju gore brze igrače. Očekujem otvorenu borbu i lepu utakmicu, kao što je bila ova u Nišu. Sigurno ćemo imati težak zadatak, ali imamo svoj cilj, i ovu utakmicu, kao i svaku idemo na pobedu
", rekao je Mirković.

 Partizan je prošlog vikenda odigrao 2:2 sa Radničkim, iako je gubio 2:0. Trener ipak nije nezadovoljan, što je ocena koju je izneo i odmah posle utakmice.

"To prvo poluvreme smo videli dosta dobro. Praktično iz prve situacije koja je mirisala na gol, mi smo primili gol, a promašili smo dve stopostotne šanse. Ključni momenat je 47. minut, gde smo se spremali za ofanzivu, a desi se takva situacija.

Ponavljam, igrači su tada pokazali karakter, nisu odustali ni od jednog detalja, imali smo veru da možemo do nerešenog, da možemo čak i da pobedimo. Mislim da je to ispravan pravac u kome moramo da idemo. Što se tiče fizičke potrošnje, oni se jesu potrošili, ali imali smo posle toga slobodan dan, tako da mislim da smo u dobrom stanju
", rekao je Mirković.

A mentalno kako je ekipa? U poslednje vreme svaka utakmica koju Partizan odigra izaziva kontroverze, u Nišu je bilo burno, a čak je i predsednik morao da odgovara na pitanja da li će crno-beli da istupaju iz lige.

"Oni su danas dosta mirni, ali znate kako je na utakmici, kad je glava vrela i vruća, postoji i revolt kod njih. Videli ste da je Marko Janković dobio karton iz čistog revolta. Na samoj utakmici je teško kontrolisati, ali pre i posle utakmice možemo sve to da iznivelišemo", rekao je trener Partizana.

Marko Jankovic

Kakva je zdravstvena situacija sa Markom Jankovićem i ostatko ekipe?

"On ima kartone, svakako neće igrati, a ima i mali zdravsvetni problem, mislim da nije ništa strašno. Levi bek Nemanja Miletić je bolestan, ima temperaturu, već drugi-treći dan, možda je to na nervnoj bazi, videćemo kako je na treningu.

Sve takve stvari se dešavaju, pričao sam sa njim, nije važno da li si pao, važno je da li si se podigao posle toga. Ja sam ponudio da mu izvučem sve gluposti koje sam pravio, pa evo me ovde sad, živ sam i zdrav", rekao je Mirković.

Neizbežna tema bila je i utakmica Crvene zvezde u Ligi šampiona protiv Pari Sen Žermena, koju je u Parizu izgubio 6:1. Novinarsko pitanje treneru Partizana bilo je "koliko je to udarac za srpski fudbal?".

"Ne znam, ne znam šta bih vam rekao. Fokusiran sam na sutrašnju utakmicu, ta utakmica protiv Voždovca je moj centar sveta. Ne bih polemisao. Zvezda je igrala slabo i slabo je prošla. Imate utakmice gde igrate dobro, a ne budete nagrađeni, a a mislim da je juče sve jasno: Zvezda je igrala loše i loše je prošla", odgovorio je trener.

Usledilo je potpitanje: "Da li zaista toliko zaostajemo?"

"Da zaostajemo – zaostajemo. Sad bih ja vas pitao: ima li razlike u klasi između PSŽ-a i Napolija? (Novinar odgovara "ne", a trener je klimnuo glavom) Tako da – svaka utakmica je priča za sebe, zavrti se kako se zavrti, a onda mi olako donosimo sud", rekao je Mirković.

Utakmica Paritzan-Voždovac igra se sutra od 18 sati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partibrejker
Thursday, 04.10.2018
20:35

Au brate koji hendikep!Kako će mo bez Nemanje R Miletića?

avatar
Grb partizana 1997?
Thursday, 04.10.2018
19:29

Mali ti je svet!

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Thursday, 04.10.2018
15:57
avatar
indosrbija
Thursday, 04.10.2018
15:49

bata je pravo osvezenje za nas fudbal.gospodin covek,realan i posten..sta god da se desi sa upravom njega da ne diraju niti da ga potrose.

avatar
Fikan
Thursday, 04.10.2018
15:20

Jedan jedini -Gospodin Batica.