Bata priznaje da je situacija gora nego pre dva meseca

  • Autor: Pavle Knežević

  • 23. oktobar 2018.

  • 14:27

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener Partizana kaže da nije prijatna situacija pred duel kupa.

Bata priznaje da je situacija gora nego pre dva meseca
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
Zoran Mirković priznaje Partizan nije u najboljem stanju pred kup duel sa Zemunom i da je situacija gora nego pre dva meseca, ali da tim mora da pobeđuje.  

"Zemun je dobra ekipa, dolazi u ne baš dobrom momentu za nas. Imali smo falš korak protiv Spartaka. Očekivali smo da ćemo dobiti tu utakmicu, raspoloženje nije na najvišem nivou. To je jedna utakmica, tu popravke nema. Moramo da uđemo u utakmicu maksimalno kontcentrisano i odlučno da dobijemo", rekao je Mirković novinarima.

Partizan je u avgustu pobedio Zemun 1:0.

"To nije ista ekipa kao danas. Sigurno da vide svoju šansu, sigurno da je to borba za trofej, kako za njih, tako za nas. Biće teško", rekao je Mirković.

Šćekić je operisan i nije u konkurenciji za sutrašnji tim, a Nata je najavio da će praviti još neke korekcije u timu.

Novinare je, međutim, više zanimala situacija u prvenstvu, odnosno veliki zaostatak za vodećom Crvenom zvezdom, kao i Partizanovi problemi na terenu. Jedan od njih je ofanziva, jer stvarno retko stvara šanse.

"Pogotovo u tom prvom poluvremenu, u drugom smo imali dosta dobrih akcija, ali ako nekim odnosom ne zaslužiš neke stvari, onda ne može da te pogleda sreća. Imamo problem sa realizacijom i golovima, kao i u svim drugim segmentima, to mora da bude posao cele ekipe. Ne bih apostrofirao samo špiceve, šanse moraju da se pripreme da bi se realizovale. Kao ekipa slabo tražimo dubinu, bez toga je protivnicima lakše da nas neutrališu", rekao je Mirković.

Partizan nekako uvek slabo odigra jedno poluvreme, a u drugom igra kako treba. Kako naterati igrače da igraju ujednačeno ceo meč?

"Ja bih bio najsrećniji kada ne bi trebalo da se teramo. Utakmica traje 90 minuta i ja im ponavljam iz nedelje u nedelju da svaki minut mora da se iskoristi da budeš koristan na terenu, da dobiješ svaki duel, da uteramo tu loptu u golu. To je suština fudbala i moja filozofija, kako sad, tako i kad igram sa drugarima ispred zgrade", rekao je Mirković.

Zaostatak u prvenstvu sada je devet bodova...

"Sigurno nije prijatna situacija. Čak neprijatnija pre mesec dana ili dva meseca, što se tiče bodovnog zaostatka. Mi ne možemo da kalkulišemo kad smo u minusu, možemo samo da igramo naše utakmice maksimalno", rekao je Mirković.

Nadate li se i kiksu rivala?

"To ne zavisi od nas, to zavisi od njih. Mi moramo da gledamo ono što radimo", kratko odgovara Mirković.

Nadate li se da će igrači pokazati reakciju posle "kiksa" u nedelju ili se plašite da još više ne potonu?

"Ja se nadam reakciji. Mi smo svi deo Partizana, oni su igrači Partizana, Partizan je veliki klub i to nosi pritisak sa sobom. Svako ko igra mora da nosi taj pritisak, ako ne može da ga nosi vrlo brzo ćemo se razići svi", rekao je Bata.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari