Bata pred Partizanov meč sezone: "Ne znam da li sam bio jasan - straha nema"

Autor: Pavle Knežević
sreda 22.08.2018.
12:39
Izvor: Sportske.net

Trener crno-belih dobro poznaje Bešiktaš, ali ga se ne plaši.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Partizanov prvi meč sezone na programu je sutra, a trener Zoran "Bata" Mirković kaže da niko u ekipi ne oseća strah od Bešiktaša, niti od velikih imena koja u njemu igraju. Ali, nije ni štedeo komplimente na račun rivala.

"Igramo protiv velike ekipe, velikog protivnika. Igramo protiv ekipe koja je sastavljena i od svetskih i evropskih šampiona. Vodi ih trener Senol Guneš, koji uz Mustafu Denizlija i Fatiha Terima čini trio najvećih znalaca u turskom fudbalu.

Sigurno neće biti lako, a mi se, naravno, ne odričemo ovog takmičenja i želimo da nastavimo borbu u njemu. Biće teško, znamo kako da odgovorimo Bešiktašu. Imamo dve utakmice, ne završava se ništa sigurno ovom sutrašnjom
", rekao je Mirković.

Na novinarsko pitanje da li se više plaši rivala ili propusta u igri njegove ekipe, Mirković je jasno odgovorio:

"Ne znam da li sam bio jasan, ne plašim se. Ne plašim se ni protivnika, ni naših nedostataka. Ovo je sport i igra, mi se pripremimo i radimo. Pokušavam da pokažem momcima da je ovo praznik fudbala. Verovatno će biti ambijent u skladu sa tim. U ovom poslu nema mesta za strah.

Igramo promenljivo, da. Pokušavamo iz dana u dan da podignemo formu i tako steknemo samopouzdanje. Imamo ispred sebe odličnu ekipu. Sigurno vidimo svoju šansu u ove dve utakmice. Znamo kako treba da se suprotstavimo, a da li ćemo uspeti - videćemo za osam dana
", rekao je Mirković.

Partizan je u Evropi igrao uglavnom dobro, ali je u finišu meča padao, što je Bata nazvao "crnim rupama". Kako ih sada izbeći?

"Radili smo dosta na tome, na samom terenu i individualno, tako da se nadam da će što se tiče tih stvari u budućnosti biti mnogo bolje", rekao je Mirković.

Šta je dobar rezultat za vas?

"Bilo koji aktivan rezultat koji nas drži u igri, ali ovo je dvomeč i ništa se ne završava sutra", jasan je Bata.

Mirković je igrao u Fenerbahčeu, sa kojim je osvojio titulu, a kako je to izgledalo nekada?

"Davno je to bilo. Ponekad se često pitam da li sam uopšte igrao fudbal. Ima 18 godina od kada sam igrao dole. To su bile velike utakmice, te tri istanbulske ekipe, plus Trabzon čine temelj turskog fudbala. To su teške utakmice i za telo i za glavu. Pune naboja, pune svega", rekao je Mirković.

A imate li neke insajderske informacije odozdo?

"Svi u klubu imamo neke insajdere. Danas se vrhunski fudbal zasniva i na informaciji. Sigurno da sam u kontaktu sa prijateljima koji žive u Istanbulu. Svi sve znamo, i oni verovatno sve znaju o nama, tako da nema tajni", rekao je Mirković.

Šta mislite, za koga će navijati navijači Fenerbahčea?

"Siguran sam za Partizan", odgovorio je Bata uz osmeh.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Стефан.M
Wednesday, 22.08.2018
15:28

Какав меч деценије? Играо је Партизан и битније мечеве од овог у овој деценији. ..

avatar
Zeljko Trisic
Wednesday, 22.08.2018
14:31

Mozda mec godine, mec decenije tesko. Igrali smo LS u ovoj deceniji

avatar
Damir111
Wednesday, 22.08.2018
13:37