Bata podvukao crtu, treba li "grobari" da brinu?

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 08. februar 2019.

 • 17:52

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Strateg crno-belih podvukao je crtu nakon završenih priprema u Antaliji i podsetio na ono što je rekao prilikom okupljanja ekipe.

Bata podvukao crtu, treba li
Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović
Jučerašnjom prijateljskom utakmicom sa ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja fudbaleri Partizana završili su pripreme za prolećni deo sezone.

Ekspedicija se danas vraća za Beograd, a trener Zoran Mirković napravio je analizu svega urađenog i viđenog pre polaska na put.

"Ako sumiramo ceo ovaj naš boravak u Antaliji, videli ste da smo imali u početku problema sa vremenom, generalno smo sproveli u delo sve ono što smo hteli. Brine me to što su pojedini igrači van stroja, evo već četvrtu nedelju. Radi se o Danilu Pantiću i Đorđu Ivanoviću, tu je i Musa Ndžaj. To su stvari koje me brinu. Što se tiče startera, ne bih baš rekao da je to to. Sigurno je da će biti promena u odnosu na duel ekipom Mladosti", rekao je Mirković.

Na pripremama je bilo mnogo mladih igrača. Kakav su utisak ostavili momci koji predstavljaju budućnost kluba?

"Ja sam to rekao na početku priprema. Moramo da budemo strpljivi sa njima, to su talentovana deca koja treba da imaju pravilan razvoj. Sve što je brzo, to je i kuso", ističe trener crno-belih.

Tokom boravka u Antaliji Partizan je odigrao pet kontrolnih utakmica, a slavio je u duelima sa Šahtjorom i Mladosti. Porazi su zabeleženi u duelima sa Slovanom i Krakovijom, a remi bez golova sa ekipom Krila Sovjetov.

"Protiv jačih ekipa vam se generalno otvaraju neki drugi prostori i mi smo tu opasniji. Kada je gušći prostor, pogotovu sa odlaskom Marka Jankovića i kada nemamo Daču Pantića, imamo problem sa kreativnošću. Tu nailazimo na najveće probleme", analizira Mirković.

Marko Janković je ove zime napustio klub i otišao u italijanski Spal. Zamena nije stigla iako je bilo projektovano da crno-beli angažuju Tokmaka Nguena.

"Igrači koji su ovde, u njima ćemo tražiti rešenje tog problema. Malo ćemo modifikovati neke stvari. Marka nema i neće ga ni biti", konstatuje Mirković.

Kada je već reč o prelaznom roku i pojačanjima, Zoran Mirković podseća na izrečeno prilikom okupljanja ekipe početkom januara.

"Od prvog dana priprema sam rekao da sam svestan situacije u klubu, znam sa čime raspolažemo i znak jednakosti je ovo što imamo", ističe Mirković.

Takvim stavom Mirković svesno žrtvuje i sebe kao trenera.

"A kojim mojim stavom? Ovo je konstatacija, nije stav. Da li ja mogu da promenim nešto ako bih govorio drugačije? Mislim da ne bih mogao", poručuje Bata.

Pored toga što u prelaznom roku nije angažovan veći broj igrača, utisak je i da ono što je dovedeno ne garantuje kvalitet. Primer za to je i Musa Ndžaj koji povređen završava pripreme.

"Ništa mi ne radimo mnogo drugačije od onoga što se radi u svetu, ili da suzimo na Evropu. Tako da to ne mogu da prihvatim, da se ovde radi mnogo jako ili mnogo slabo. Sve je to u istim okvirima. Verovatno je on (Musa Ndžaj prim. aut.) imao problem sa svojim telom pre nego što je došao. Što se tiče Georgijevića, on je dosta dobro spreman. Sigurno ćemo ga koristiti u prolećnom delu", reka je Mirković.

Svetla tačka Partizanovog tima svakako je odbrana koja je i na pripremama delovala dosta dobro.

"Da izuzmemo utakmicu sa Mladošću. Generalno smo dosta grešili u svim fazama igre, ali odbrana nama dosta dobro funkcioniše još iz prvog dela", slaže se Mirković.

Pored Muse Ndžaja i Dejana Georgijevića na pripremama je bilo još jedno pojačanje, mladi Radivoj Bosić.

"Bosić je isto mlad igrač. Trebalo bi da bude strpljiv i mi sa njim. Mislim da ima potencijal i kvalitet, ali mora da radi još dosta", ističe Mirković.

Bata prilikom sumiranja utisaka nije želeo previše o pojedincima. O kolektivu je imao samo reči hvale.

"Kad bih počeo o njima pojedinačno, onda bih morao o svima da kažem po neko slovo. Generalno sam zadovoljan kako su radili. Radili smo teško i naporno, u ovih 14 dana nismo imali nijedan slobodan. Tako smo planirali i tako je na kraju krajeva i bilo. Što se tiče njihovog odnosa, zalaganja i profesionalizma, mogu da pohvalim sve. A ne bih izdvojio nikoga", kaže Mirković.

Na pripremama su isprobavane različite opcije po pitanju formacija. Tako nešto može se očekivati i u prvenstvu.

"Kombinovaćemo u zavisnosti od protivnika, u zavisnosti od momenta trenutne forme, raspoloženja, našeg osećaja", kaže Mirković.

Zoran Tošić se nakon oporavka od povrede krajem jesenjeg dela sezone vratio u takmičarski ritam. Njega takođe u Partizanu vide kao pojačanje za prolećni deo sezone.

"Dosta sam zadovoljan. On se sve bolje i bolje oseća. Sigurno da će biti pojačanje", poručuje Mirković.

Više o stanju Danila Pantića i Đorđa Ivanovića znaće se početkom sledeće nedelje.

"Što se tiče Dače, ne znam šta da kažem. On i dalje ima problem sa Ahilovom tetivom, kao i Đole Ivanović. Kada dođemo u Beograd napraviće nove preglede i znaćemo nešto više već u ponedeljak", kaže Mirković.

Trener Partizana odbacio je mogućnost odigravanja još neke kontrolne utakmice po dolasku u Beograd i istakao da je tokom priprema pratio učinak rivala sa kojima će crno-beli igrati na startu prolećnog dela sezone.

Po povratku u Beograd igrači će dobiti slobodan vikend, a prvi trening zakazan je za ponedeljak.

Partizan prvi takmičarski meč u 2019. godini igra narednog vikenda protiv OFK Bačke u Bačkoj Palanci.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari