Bata podvukao crtu, treba li "grobari" da brinu?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.02.2019.
17:52
Izvor: Sportske.net

Strateg crno-belih podvukao je crtu nakon završenih priprema u Antaliji i podsetio na ono što je rekao prilikom okupljanja ekipe.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Jučerašnjom prijateljskom utakmicom sa ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja fudbaleri Partizana završili su pripreme za prolećni deo sezone.

Ekspedicija se danas vraća za Beograd, a trener Zoran Mirković napravio je analizu svega urađenog i viđenog pre polaska na put.

"Ako sumiramo ceo ovaj naš boravak u Antaliji, videli ste da smo imali u početku problema sa vremenom, generalno smo sproveli u delo sve ono što smo hteli. Brine me to što su pojedini igrači van stroja, evo već četvrtu nedelju. Radi se o Danilu Pantiću i Đorđu Ivanoviću, tu je i Musa Ndžaj. To su stvari koje me brinu. Što se tiče startera, ne bih baš rekao da je to to. Sigurno je da će biti promena u odnosu na duel ekipom Mladosti", rekao je Mirković.

Na pripremama je bilo mnogo mladih igrača. Kakav su utisak ostavili momci koji predstavljaju budućnost kluba?

"Ja sam to rekao na početku priprema. Moramo da budemo strpljivi sa njima, to su talentovana deca koja treba da imaju pravilan razvoj. Sve što je brzo, to je i kuso", ističe trener crno-belih.

Tokom boravka u Antaliji Partizan je odigrao pet kontrolnih utakmica, a slavio je u duelima sa Šahtjorom i Mladosti. Porazi su zabeleženi u duelima sa Slovanom i Krakovijom, a remi bez golova sa ekipom Krila Sovjetov.

"Protiv jačih ekipa vam se generalno otvaraju neki drugi prostori i mi smo tu opasniji. Kada je gušći prostor, pogotovu sa odlaskom Marka Jankovića i kada nemamo Daču Pantića, imamo problem sa kreativnošću. Tu nailazimo na najveće probleme", analizira Mirković.

Marko Janković je ove zime napustio klub i otišao u italijanski Spal. Zamena nije stigla iako je bilo projektovano da crno-beli angažuju Tokmaka Nguena.

"Igrači koji su ovde, u njima ćemo tražiti rešenje tog problema. Malo ćemo modifikovati neke stvari. Marka nema i neće ga ni biti", konstatuje Mirković.

Kada je već reč o prelaznom roku i pojačanjima, Zoran Mirković podseća na izrečeno prilikom okupljanja ekipe početkom januara.

"Od prvog dana priprema sam rekao da sam svestan situacije u klubu, znam sa čime raspolažemo i znak jednakosti je ovo što imamo", ističe Mirković.

Takvim stavom Mirković svesno žrtvuje i sebe kao trenera.

"A kojim mojim stavom? Ovo je konstatacija, nije stav. Da li ja mogu da promenim nešto ako bih govorio drugačije? Mislim da ne bih mogao", poručuje Bata.

Pored toga što u prelaznom roku nije angažovan veći broj igrača, utisak je i da ono što je dovedeno ne garantuje kvalitet. Primer za to je i Musa Ndžaj koji povređen završava pripreme.

"Ništa mi ne radimo mnogo drugačije od onoga što se radi u svetu, ili da suzimo na Evropu. Tako da to ne mogu da prihvatim, da se ovde radi mnogo jako ili mnogo slabo. Sve je to u istim okvirima. Verovatno je on (Musa Ndžaj prim. aut.) imao problem sa svojim telom pre nego što je došao. Što se tiče Georgijevića, on je dosta dobro spreman. Sigurno ćemo ga koristiti u prolećnom delu", reka je Mirković.

Svetla tačka Partizanovog tima svakako je odbrana koja je i na pripremama delovala dosta dobro.

"Da izuzmemo utakmicu sa Mladošću. Generalno smo dosta grešili u svim fazama igre, ali odbrana nama dosta dobro funkcioniše još iz prvog dela", slaže se Mirković.

Pored Muse Ndžaja i Dejana Georgijevića na pripremama je bilo još jedno pojačanje, mladi Radivoj Bosić.

"Bosić je isto mlad igrač. Trebalo bi da bude strpljiv i mi sa njim. Mislim da ima potencijal i kvalitet, ali mora da radi još dosta", ističe Mirković.

Bata prilikom sumiranja utisaka nije želeo previše o pojedincima. O kolektivu je imao samo reči hvale.

"Kad bih počeo o njima pojedinačno, onda bih morao o svima da kažem po neko slovo. Generalno sam zadovoljan kako su radili. Radili smo teško i naporno, u ovih 14 dana nismo imali nijedan slobodan. Tako smo planirali i tako je na kraju krajeva i bilo. Što se tiče njihovog odnosa, zalaganja i profesionalizma, mogu da pohvalim sve. A ne bih izdvojio nikoga", kaže Mirković.

Na pripremama su isprobavane različite opcije po pitanju formacija. Tako nešto može se očekivati i u prvenstvu.

"Kombinovaćemo u zavisnosti od protivnika, u zavisnosti od momenta trenutne forme, raspoloženja, našeg osećaja", kaže Mirković.

Zoran Tošić se nakon oporavka od povrede krajem jesenjeg dela sezone vratio u takmičarski ritam. Njega takođe u Partizanu vide kao pojačanje za prolećni deo sezone.

"Dosta sam zadovoljan. On se sve bolje i bolje oseća. Sigurno da će biti pojačanje", poručuje Mirković.

Više o stanju Danila Pantića i Đorđa Ivanovića znaće se početkom sledeće nedelje.

"Što se tiče Dače, ne znam šta da kažem. On i dalje ima problem sa Ahilovom tetivom, kao i Đole Ivanović. Kada dođemo u Beograd napraviće nove preglede i znaćemo nešto više već u ponedeljak", kaže Mirković.

Trener Partizana odbacio je mogućnost odigravanja još neke kontrolne utakmice po dolasku u Beograd i istakao da je tokom priprema pratio učinak rivala sa kojima će crno-beli igrati na startu prolećnog dela sezone.

Po povratku u Beograd igrači će dobiti slobodan vikend, a prvi trening zakazan je za ponedeljak.

Partizan prvi takmičarski meč u 2019. godini igra narednog vikenda protiv OFK Bačke u Bačkoj Palanci.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Saturday, 09.02.2019
12:09

Dementni Vučelić,diletant Vazura,Cezar je dobar.ali da se okane neumesnih komantara na društvenim mrežama i šarlatan Iliev.Šta od takvog sastava očekivati,upravo ono što imamao,jad,čemer i tuga.Napravili su najslabiji tim u istoriji kluba,proćerdali pare i klub je doveden na ivicu opstanka.Od prošlosti se ne živi i njhovi hvalospevi o istorijskim rezultatima (kojih nije bilo,jer istorijsko je osvojiti LŠ ili LE),su u krajnju ruku neumesni.Bitno i jedino važno je gde smo danas?E tu nas nema i dugo ,ako ove šteteočine ne odu,neće nas ni biti.Pod ugovorom imate 30 igrača ,a od njih svega 5-6 zadovoljavaju renome kluba,ostalima (izuzev ove dece),napraviti oproštajni ručak i ,pustiti ih ,uz oprost dugova,da odu.To bi bio najbolji sportski i finansijski rezultat,jer su nam pod ovim rukovodstvom jedini prihodi to što igrači oproste pri odlasku i time šalju poruku drugima da niko neće da dođe ,jer neće da igra džabe.Ko to ne vidi,a VVV i Ivica, uz ŽP,neka se promovišu na nekom drugom mestu i prestanu da veruju u svoje laži.

avatar
SaleNs91
Friday, 08.02.2019
23:29

Umesto da smo doveli Tokmaka za kog se vidi da ima i brzinu i dribling,pa i realizaciju,mi bacimo pare na onog Ndzaija koji je netalentovana verzija Lazara Markovica.Glavno pojacanje nam otima Ferencvaros,a salje nam njihovog prekobrojnog igraca koji nije imao mesta u Partizanu za vreme napadackih velicina brace Scepovic,Paseka,Jovancica...U kvalifikacijama za EL necemo trece kolo proci ove godine 100%.

avatar
magister
Friday, 08.02.2019
22:57

Partizanov trend propadanja - ne može da se završi dok ga vodi ova, kvinslinška uprava. Mirković je okej čovek, i žao mi je što je u Partizanu u ovom vremenu. Ono što sad može dobro da uradi za Partizan, to je da pokuša da uvede igru i stil koji sad jesu pobednički u globalnom smislu. Visoki presing, skoro cele utakmice, sa brzim kontrama i polukontrama u nekoliko poteza kad se tako dođe do lopte ili - strpljiva igra protiv postavljene odbrane, ali sa što više udvajanja, utrajanja po bokovima, stvaranjem viška ili uočavanjem praznog prostora u koji se upućuje lopta a utrčava igrač koji je taj prostor opazio. Mladići Partizana Vukanić, Popović - Cucin, Radmanovac, Antonijević, Šehović, Vlalukin, Balaž, Pavlović, Bošnjak - Pantazis, Milosavljević - Janković, Stanojlović, Tejić, Stevanović - Nović, Kokir - a sigurno ih ima još - su suvo zlato i sad je momenat da se postepeno uvode, ali prethodno se mora uspostaviti sistem koji liči na onaj koji su oni pokušavali da igraju u omladincima, a koji jeste najbliži onom što sam opisao kao globalni trend.
Istina je da sada imamo 3 vrhunska stopera: Miletić, Valijente, Marković, takođe i da imamo dva brza igrača, koja igraju jednostavno i umeju dobro da pokrivaju svoju stranu i po krilu i na beku - Enake, Zakarić. Zdjelar, Šćekić i Đerlek (da i on!) su dobri za zadnje vezne, meni bi igrao jedan (Đerlek), ali ako ima straha, može i da se upari s nekim. Pantić jeste tehnički najbliži zahtevima za pleja, ali je njegovo shvatanje igre, skonost samoisticanju, nedovoljna koncentracija u završnim pasovima ili šutevima - nešto što kvari igru celog tima, troše se važne lopte, ne koriste šanse, pada moral. Tošić, ima mnogo kvaliteta vrhunskog igrača, ali kad nema inspiracije ponaša se kao strano telo na terenu, samo zaseca i vraća loptu u nazad. O Nikoliću sam pisao, on bi morao mnogo toga da promeni i da počne iz početka, a ovakav - uvek će se od njega očekivati, činiti se kao da zna, da samo što nije proigrao, a u stvari - ništa. Dopada mi se što pokušava sa Stevanovićem, ali koji mora mnogo da radi. Nadam se da taj Musa zaista poseduje kvalitet. Kad bih sad sastavljao, ipak bih se odlučio za 3 4 2 1: Stojković - Miletić, Valijente, Marković - Enake, Zdjelar, Đerlek, Zakarić - Tošić, Pantić - Gomeš, uz postepeno uvođenje ovih mladih, iz škole, dovedenih i povratnika, Muse...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 09.02.2019
14:58

http://lineupbuilder.com/?sk=hy8ly9 Djerlek i Jovanovic jos nisu za prvi tim, cak ni za 18.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 10.02.2019
17:47

E, da, ima smisla da Valiente bude taj centralni stoper, imate pravo. Hvala!

avatar
magister
Sunday, 10.02.2019
14:16

Dobar izbor u istom konceptu. Moja druga opcija, a slična bi bila sa malom izmenom u odnosu na moju prvu, i blizu ovoj tvojoj: Stojković - Miletić, Valijente, Marković - Enake, Đerlek, Šehović - Tošić, Pantić, Zakarić - Gomeš. Što se tiče alternativa, prilično si tačan, ali ja bih se ipak prvenstveno držao ideje da uvodim 2000. postepeno, naravno i oprezno, tako da i igrači koje si ti stavio bi imali ulogu.

avatar
ŠDanilo
Friday, 08.02.2019
21:36

Neće te spasiti nesposobnost uprave i Ivice jer će se oni upravo iza tebe sakriti zbog loših rezultata.

avatar
RIP KOBE
Friday, 08.02.2019
20:50

uprava napolje!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 08.02.2019
19:49

Najveći nedostatak Partizanovom timu su golgeteri, igrači koji lako rešavaju šanse za gol. Zbog toga je Partizan trebao najmanje 2 golgetera da dovede, jednog obavezno na poziciji napadača, drugi bi bio poželjan na poziciji levog krila ili ofanzivnog veznog. Ukoliko bi stigla dobra ponuda za Rikarda onda je trebalo dovesti još jednog napadača golgetera i uz Pantić, Tošića i Zdjelara taj tim nijedan zvezdin sudijski tim ne bi mogao da zaustavi. Međutim očigledno je da je Vučeliću i Vazuri bitnije da ne uvrede i povrede njegovo visočanstvo pa Partizan nije doveo nijedno jedino pojačanje, a trebao je najmanje 2 napred i zato UPRAVA NAPOLJE!

avatar
dejanera2
Saturday, 09.02.2019
11:02

E sad si pogodio! Ali ima samo jedan malecakni uslov: Taj napadac bi morao da bude Grizman, Hari Kejn ili Mauro Ikardi (ako bas ne moze niko od njih onda eto taj Benzema ili Kavani ali samo kao rezervna opcija) , taj sto bi dosao kao levo krilo morao bi da bude Liroj Sane, Sadio Mane ili Marko Asensio (nerealno je da dovedete Nejmara a Ronaldo je mator) a na mestu ofanzivnog veznog bi mogao Isko ili Gece! Naravno drugog napadaca dovesti samo ako Rikardo ode a ovi ofanzivni veznjaci moraju da budu spremni da greju klupu Daci Panticu kad se skroz oporavi !

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 08.02.2019
19:17

Odlazite svi do jednog!