Bata otišao, Partizan se raspucao! Poništen gol Napretka, a da li imamo i promašaj sezone?

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.03.2019.
17:23
Izvor: Sportske.net

Posle nekoliko teških dana za klub iz Humske, crno-beli danas ubedljivo slavili u Kruševcu i izborili plasman u polufinale Kupa Srbije.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Šok-terapija za koju se odlučio sada već bivši trener Partizana Zoran Mirković počela je da daje rezultate.

Ekipa Partizana pod vođstvom vršioca dužnosti šefa struke Žarka Lazetića danas se plasirala u polufinale nacionalnog Kupa, pošto je kao gost u Kruševcu, po veoma teškom terenu, savladala ekipu Napretka sa 4:0.

Pola sata bilo je potrebno crno-belima da pr onađu put do mreže Kruševljana, Nemanja Nikolić je u kaznenom prostoru Napretka lepo pronašao usamljenog Zakarića koji se našao u odličnoj prilici i ritunski je završio akciju - 0:1.

Međutim, par minuta ranije, Nikolić je došao u oštar verbalni sukob sa trenerom Lazetićem, pa mu ni ova asistencija nije pomogla da Lazetić promeni svoju odluku - Partizanova ''devetka'' odmah odlazi u svlačionicu, a priliku dobija iskusni Zoran Tošić.

Usledio je mirniji period igre, a onda, u poslednjim trenucima prvog poluvremena, crno-beli su iznudili slobodan udarac na dvadesetak metara, iskosa sa leve strane. Danilo Pantić ga je sjajno izveo, gađao je bliži ugao i lopta završava u mreži golmana Nikole Petrovića - 0:2.

Golove iz prvog poluvremena pogledajte OVDE.

Napredak je u nastavku meča morao bez isključenog trenera Milorada Kosanovića, koji je kažnjen zbog protesta kod sudije Širokog, a posle petnaestak mirnih minuta, usledio je i najzanimljiviji period igre.

Napretku je poništen gol u 64. minutu, zbog ofsajda, iako pomoćni sudija nije podigao zastavicu. Intervenisao je glavni sudija Zoran Široki, koji je potom otišao kod svog pomoćnika da se konsultuje i na kraju - ostao pri svojoj odluci da ne prizna gol domaćih.

Nepuna dva minuta kasnije, Partizan rešava pitanje pobednika. Posle centaršuta sa desne strane, Mark Valijente se najbolje snašao pred golom Napretka, bukvalno je ugurao tu loptu u mrežu - 0:3.

Domaći kao da su se predali, nedugo zatim golman Petrović pravi veliku grešku, poklanja loptu Rikardu, čiji šut odbija do Gorana Zakarića, ovaj je bio oči u oči sa golmanom Petrovićem, potpuno usamljen, mogao je da bira ugao u koji će poslati loptu, ali on je šutirao - preko gola! Ovo će svakako ući u konkurenciju za promašaj sezone!

Ali, ono što je Zakarić propustio, nadoknadio je Rikardo Gomeš u 72. minutu, kada je postavio konačnih 0:4.

Ranije danas, u polufinale se plasirala i ekipa Mladosti iz Lučana koja je kao gost savladala Spartak sa 2:1.

U 17 časova svoj meč su počeli Radnički i Vojvodina, a od 18:00h igraju CRvena zvezda i Radnik.
---

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Wednesday, 13.03.2019
19:58

Има ли негде снимак овог поништеног гола Напретка? Мало ми чудно да главни судија исправља помоћног за офсајд.

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 13.03.2019
21:11

To ovaj Siroki sto su mu drzali sliku na Vesniku :D urodilo plodom :D

avatar
Südkurve München
Wednesday, 13.03.2019
18:52

Znaci Vladimir Stojkovic je ZNAO da Partizan prolazi dalje

avatar
paok
Wednesday, 13.03.2019
23:17

I sta cemo sad sto je znao.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 14.03.2019
19:44

Ti što pričaju da Partizan ima najlošiji tim u istoriji nemaju pojma, prvo Stojković je najbolji golman u poslednjih nekoliko decenija koji je branio u celoj ligi, a samim tim i u Partizanu, drugo odbrana je jedna od boljih, treće Partizan je na terenu dokazao da je najbolji, samo je u Surdulici pošteno izgubio bodove, sve ostale utakmice zasluženo pobedio, a zvezda bez sudija ne može da pobedi ni Dinamo iz Vranja, ni TSC iz Bačke Topoli. Ne znam kako si ti zaključio da uopšte mislim da je zvezda po kvalitetu približna Partizanu, već je očigledno daleko ispod kao i svi ostali klubovi u Srbiji. Teren je merilo, a ne mediji, propaganda, sudije, lažne sudijske analize i slično.

avatar
Südkurve München
Thursday, 14.03.2019
15:27

Ako se setimo 2000-tih onda nesto bi trebali znati ne ??

avatar
magister
Wednesday, 13.03.2019
18:44

Ponavljam k'o papagaj, Partizan verovatno i ove sezone ima ili najbolji ili makar ravnopravan tim Zvezdinom. Istina je da me tabela demantuje, ne bih o onome što se dešavalo na terenima, rezultati su tu i svaljivati sve na neke neregularnosti i sudije jednostavno - ne bi bila istina. Da Partizan vodi Pep Gvardiola - mučili bismo se, jer - nešto je trulo, trulo, baš trulo u... tu gde je trulo.

avatar
Fikan
Wednesday, 13.03.2019
18:52
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 13.03.2019
19:07

Partizan je izgubio samo 3 boda u regularnim uslovima, sa poštenim suđenjem, u Surdulici, u svakoj drugoj utakmici u kojoj je gubio bodove je pokraden, a i u nekima koje je pobedio je takođe oštećen. Naravno da se mučio kad mu sudije vrlo često ne daju ni da igra (prekršaji, kartoni, ofsajdi). Na drugoj strani zvezda dobila i mnogo više od sudija nego što je Partizan izgubio. Nema razgovora o fudbalu dok su ovakve krađe u toku.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 13.03.2019
18:28

Ponadali su se ovi što su ukrali 65 bodova i Bačku Topolu u 1/8 finale Kupa da će sudije nakon zvezde, Radničkog i Voždovca u ovoj godini pokrasti Partizan i u Kruševcu, međutim kad je suđenje bez grešaka onda Partizanu nema ravnog u Srbiji! Inače koliko oni nameštaju dovoljno govori da je Partizan sve utakmice izvučen da igra kao gost, a zvezda sve kao domaći, dok su i Napredak i Radnički i Spartak nakon domaćinstava u 1/8 finala dobili domaćinstva i u 1/4 finalu. Ne znam dokle će više da se brukaju, Partizan ide po duplu krunu!

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 13.03.2019
18:42
avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 13.03.2019
19:52

Da ofsajd iz auta u 15 minutu,i da su nam dali gol sta ne mozes da tvrdis sigurno bi nas pobedili,uhvatio si se za to od muke,jer nemas sta drugo,jos kazes da bi oni prosli,sta je s mozgom?.Dobar vam danas ovaj Siroki vidim kad ponisti regularan gol ovom mucenom Napretku,kad svira nepostojeci faul za slobodnjak za 2:0.Ti si bio u Dobanovcima pa znas???Ajde bolje cuti,objasnio vam Radnicki skoro na vasem pasnjaku ko ste i sta ste,ostaje ti samo da kukas,a ja cu da se smejem,jer si ti i vise nego smesan covek pun kompleksa i stalno pises lazi i izmisljas.Nemoj tako o Toletu vasem ljubimcu,ocekujem bistu da mu dignete u skorije vreme.Srecno u imaginarnoj borbi za duplu krunu,ja verujem da vi ti mozete!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 13.03.2019
19:03

Nije smešno, za plakanje je što Bačkoj Topoli, drugoligašu na zvezdinom stadionu u 1/8 finala kupa sudije moraju da sviraju ofsajde iz auta i kad im zvezdini igrači dodaju lopte da bi zvezda prošla u 1/4 finale kupa, ništa manje tužno što sudije moraju da izmisle penale za Radnički u Dobanovcima da takođe prošao danje u kupu. Sad kad se krše pravila pa zvezda bude žrebana 3 puta kao domaćin, a Partizan kao gost Kokeza nije Grobar, Tole nije lopov, svi pošteni, sve regularno i još vam smešno.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 13.03.2019
18:27

PARNI VALJAK: CETVRTA BRZINA

avatar
Fikan
Wednesday, 13.03.2019
18:26

Ovo je samo alibi utakmica za upravu.Oni koji misle da je Bata kriv su naivni.Poruka ostaje ista,UPRAVA NAPOLJE!

avatar
Душан Терић
Wednesday, 13.03.2019
19:43

Konacno neko realan. Ostali grobari sve posasavili I sve nam drugi krivi. Jedna pobeda i, odmah smo najaci a u stvari smo truli od vrha do gore.