Bata odmah postavio "dijagnozu": "Ekipa je u grču, psihologija je prva stvar na kojoj treba raditi"

Autor: Pavle Knežević
subota 04.08.2018.
19:09
Izvor: Sportske.net

Novi trener Partizana želi da svoju igračku filozofiju prenese i na trenersku klupu.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Zoran "Bata" Mirković vrlo dobro zna šta ga čeka u Partizanu. Prva stvar koju će morati da uradi jeste, kako kaže, da trgne ekipu i izvadi je iz grča.

"Poziv je usledio iznenanada. Ovo je četvrti put da dolazim u Partizan i vrlo dobro znam šta su zahtevi ovde, kakve su mi obaveze i šta navijači očekuju od nas. Ne dolazim u idealnom momentu, ali sve se da popraviti. Ekipa je zapala u jednu vrstu apatije i treba brzo da radimo, jedino što nam vreme nije saveznik.

Nemamo vremena za velike promene, ali za rad, ciljani, za detalje - imamo. Ekipa treba da se podigne, u grču je i smatram da je to prvi zadatak: da se poradi na psihološkom planu. Imam informacije i iznutra, dosta smo pričali o svemu, o igračkom kadru, svlačionici...
", rekao je Mirković u svom prvom obraćanju novinarima kao trener Partizana.

Kao igrač je bio na desnom beku, a bio je poznat po svojoj borbenosti i energiji.

"Sve u životu što sam postigao, postigao sam svojim radom, energijom i znanjem. Moj angažman će biti pakleni rad, disciplina i energija. Nemam straha, to mi je posao. Nemam problem sa strahom", rekao je Mirković.

Koliko ste pratili igre Partizana i koliko znate kako sada igra?

"Moje interesovanje za Partizan se u poslednje dve godine zasnivalo na dvojicu crnogorskih reprezentativaca, Kosovića i Jankovića, ali gledao sam utakmice i pratio sam. Jasno je da je ekipa u krizi, nema igrača koji bi preuzeo odgovornost. Nismo kompaktni, konkretni, igramo sporo. Mislim da je psiha prva stvar na kojoj treba raditi.

Pričaćemo dosta sa igračima. Oni imaju svoj kvalitet i ovde su zato što su probrani iz najboljeg uzorka. Mi to moramo da ponudimo publici, navijač Partizana zna šta je dobro
", rekao je novi trener Partizana.

Mirković nije želeo sada da priča o pojačanjima, a rekao je da ga je Ljubiša Tumbaković podržao u ovoj odluci.

A kakav će biti kao trener? Koliko će primeniti znanja koja je pokupio u Italiji?

"Ako pričamo o italijanskom fudbalu sada i onda kada sam ja igrao tamo, to je bitno drugačije. Tada je bio dosta brži, dosta atraktivniji. Tada su svi najbolji igrači bili u Seriji A. Ako pričamo o tom vremenu, to je nešto što traže navijači Partizana", rekao je Mirković.

Sportski direktor Ivica Iliev rekao je da mu je "veliko zadovoljstvo i čast", kao i da se vrlo brzo dogovorio sa Mirkovićem.

"Pre par dana smo krenuli u realizaciju ove priče. O Mirkoviću sam se u poslendjih godinu-dve obaveštavao i bio sam dobro upoznat sa onim što može da nam pruži. Njegovi harizma, energija i hrabrost su ono što nam sada treba. A klub ovim želi da pokaže da pravi novi Partizan, na duže staze i da klub i dalje raste", rekao je Iliev.

Mirković je na klupi nasledio Miroslava Đukića, koji je došao posle Marka Nikolića, a zanimljivo je da su sva trojica ostavila veliki trag u manjem beogradskom prvoligašu Radu.

Osim toga, ovo je kapitenu Saši Iliću peti bivši saigrač koji će mu biti trener, pošto su pre njega bili Aleksandar Stanojević, Vuk Rašović, Ljubinko Drulović i Ivan Tomić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Delije Sever 021
Saturday, 04.08.2018
22:44

Bato,da pitamo Miloja da vam damo nekog iz trece postave na pozajmicu,jedno par igraca,cisto da imate da mozete izboriti 2-3 mesto?Mislim dobro i sam vidis da je nasa treca postava kvalitetnija od vase prve,pa da budemo dobre komsije,vi ih malo razigravajte,oni vama malo pomognu i tako.A Sumu uvijte u milion eura i spustite ga negde,da ga neko uzme,no kakve ste srece ti sto bi ga nasli pokupili bi milion a Sumu bi vam ostavili.

avatar
Marko023
Saturday, 04.08.2018
21:45

Puna podrška Batici i Gordanu. Konacno pravi partizanovci. Nemojte da smo skeptici, mnogi pocetnici su u Partizanu imali uspeha (Jokan, Stanoje, Rasovic) Samo neka uspostavi autoritet i podigne moral i disciplinu i vec je uradio vise neko Mukić. Tim nam uopste nije los, samo nam treba trener zeljan dokazivanja i rada. Nek je sa srecom Bato grobarcino!

avatar
gorango
Saturday, 04.08.2018
21:44

Bombas -" O Mirkoviću sam se u poslendjih godinu-dve obaveštavao i bio sam dobro upoznat sa onim što može da nam pruži." ha ahaha haha aha aha aha haha ahh ha!!!!!! Pa ti si angazovao Djukica i odmah se poceo raspitivati za Batu??? Strasno.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Sunday, 05.08.2018
08:15

Ako je to tačno što je rekao tako i treba da se radi. Neće valjda da pravi selekciju za novog tek pred otkazom trenera.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Saturday, 04.08.2018
19:58

Na desnom beku i na (desnom) stoperu, a u reprezentaciji je jednom cak (u Helsinkiju) igrao i zadnjeg veznog u 3-4-1-2:-D Srecno!

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 04.08.2018
19:53

Nakon Đukića koji je svojim demotivacionim govorima hipnotisao ekipu prvo što treba je psihološki oporaviti igrače, a da bi se igralo brže moraju da se dovedu i brzi igrači. Za motivaciju i disciplinu kada je Bata u pitanju se ne brinem.

avatar
Delije Sever 021
Saturday, 04.08.2018
22:03

Motivisace ih Radonja u derbiju i pokazati sta je brzina,ne brini.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Sunday, 05.08.2018
08:19

Ko je taj? Pomoćni sudija.

avatar
Osijek 51
Saturday, 04.08.2018
19:47

Bato, prvo ne zelim nikada da vidim tog Ilijeva, on je morao otici sa Djukicem, a drugo psiha nije uzrok slabosti ve posljedica, oni su svjesni da su losi igraci i zato nemaju samopouzdanje, to ti je kao student koji umire od straha na ispitu kad je nespreman...

avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 04.08.2018
19:28

Bato DOBRODOŠAO!!! Sad da zavrneš onu stvar ovim našima kao Jarniju :-D

avatar
Младић
Saturday, 04.08.2018
19:17

Па јел није Илија Столица био кандидат за клупу Партизана у више наврата? :Р

avatar
Grobar977
Saturday, 04.08.2018
19:14

Tako je Batice! Sve sto si rekao je u centar! Navijači moramo da podržimo Batu!

avatar
Delije Sever 021
Saturday, 04.08.2018
22:44

bata i seka su cokoladice

avatar
Manager
Saturday, 04.08.2018
19:10

E Partizane moj... Dokle vise... 😔