Bata neće baš stalno da kritikuje, tražiće odlaganje prvenstvene

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 16.08.2018.
23:02
Izvor: Sportske.net

Zoran Mirković je zadovoljan pobedom i prolaskom dalje, ali brine "crna rupa" pred kraj meča. Tim se kreće ka stabilizaciji...

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Zoran "Bata" Mirković rekao je da neće stalno da kritikuje svoje igrače posle pobede nad Nordsjelandom, ali je rekao da malo brine "crna rupa" na kraju svake utakmice. Od čelnika kluba će tražiti odlaganje meča sa Radom za vikend.

"Mogu da budem zadovoljan rezultatom i igrom u većem delu utakmice i, naravno, prolazom. Još sam zadovoljniji što smo izbacili jednu kvalitetnu ekipu. Loše smo ušli, primili smo gol, ali tokom prvog poluvremena smo pokazali i agresiju u želju da taj rezultat vratimo i to smo vratili do kraja poluvremena.

Što se tiče drugog poluvremena, da ne kritikujem stalno, ali ta crna rupa, poslednjih 15-ak minuta je malo zabrinjavajuće. Imali smo rezultat, imali smo sve, u tim trenucima koliko god da ponestaje snage, moramo da odreagujemo drugačije. Sve u svemu, zadovoljan sam, naravno, izborili smo još dve utakmice. Do četvrtka imamo vremena da pripremimo i tu utakmicu
", rekao je Mirković.

Crno-beli su slavili sa 3:2 i plasirali se u narednu rundu Lige Evrope, gde ih čeka Bešiktaš. Bata je sve vreme pričao o utakmici sa Bešiktašem kao sledećoj, a potom je pojasnio.

"Ako se sećate, ja sam upozoravao i na protivnika i na utakmicu. Znali smo sa kim imamo posla. Ekipa Nordsjelanda je mlada, izutetno motorična, dinamična i znali smo da moramo da budemo agresivni isto kao oni da bismo parirali. Kako se osvežiti? Tu je medicinski blok koji ima program za celu ekipu.

Videćemo šta će biti sa utakmicom sa Radom, mislim da će čelnici tražiti da se utakmica odloži, ali bi bilo dobro, da bismo se što bolje pripremili za Bešiktaš i četvrtak
", rekao je Mirković.

Trener je rekao da je Marko Janković sam tražio izmenu, jer je "imao je problem".

Ovo vam je bio treći meč na klupi, da li vidite pomak u pravcu u kome želite da tim ide?

"Vidim, mislim da idemo ka stabilizaciji. Igrači su koncentrisani, slušaju šta treba da rade i to se provaljuje na terenu. Imaju želju, verujte radimo naporno, pokušavamo da se dignemo iz utakmice u utakmicu", objašnjava Bata.

Ovo vam je treća uzastopna pobeda, koliko to znači i ekipi i vama lično?

"Znači mnogo, nije bila sjajna situacija pre 15-ak dana. Ja sam rekao i onda, ponavljam i sada to su stvari koje nam trebaju, tu se stiče samopouzdanje, a onda je i igra bolja, a onda i po logici stvari i rezultati. Čestitke, naravno, i ekipi Nordsjelanda, izuzetno dobra ekipa", rekao je Mirković.

Trener Nordsjelanda Kasper Hjumland rekao je da je razočaran i da je sve vreme verovao u pobedu.

"Čestitam Partizanu na prolasku dalje i pobedi. Naravno, sada smo vrlo razočarani. Velika razlika su bili prekidi, tri gola smo primili iz kornera. Ako pogledate šansu i kontrolu utakmice, bilo je jako blizu, igrali smo dobru utakmicu. Bili smo blizu i trećeg gola.

Bili smo blizu, ali su prekidi bili velika razlika. Ovaj mladi tim je sada odigrao šest međunarodnih utakmica, što je veliko iskustvo za ove mlade igrače, od kojih je bilo mnogo tinejdžera, ali smo pre svega razočarani
", rekao je Hjumland.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Friday, 17.08.2018
12:27

O nikakvom psihološkom padu ekipe se ne radi,jednostavno igrači fizički su apsolutno nespremni.Šta su oni radili na pripremama,igrali karte ili šta već,ali oni do 60 -og minuta,kako tako,a onda nikako.Fizička priprema je možda bila dovoljna za Đukićevu taktiku bez trčanja i besomučnog vraćanja lopte u nazad,ali za napred,za bržu i jaču duel igru treba snaga.Kako će se iz ovoga isplivati ne znam,ali smo u velikom problemu.Zbog loše fizičke pripreme učestale su i povrede,a o nekom samopouzdanju nema ni reči.Bato neka ti je Bog u pomoć.

avatar
magister
Friday, 17.08.2018
11:41

U ovom Danskom timu je bar 2 igrača koje bi vredelo kupiti.

avatar
Giorgio
Friday, 17.08.2018
08:03

Samo 3 kluba sa vecim koeficijentom od Partizana je ispalo+u drugom kolu 2 kluba.Fejenord,(Maribor,Legija),AZ ALKMAR,Sparta Prag.I da se igralo po starom sistemu partizan bi bio nepovlascen.Mora da se ima bar 25 boda za povlasceni status.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Friday, 17.08.2018
06:48

Bolje da tražiš pojačanja. Zadnji vezni nam je prekopotreban. Zdjelar i Smiljanićem su prespor i neokretni, okreću ih protivnici u metar. Kosović neagresivan, luta, nema snage. Napred Rikardo ne zna da primi loptu, lopta mu pri svakom prijemu beži, daje prejake pasove. Treba nam napadač koji će onakve šanse lagano da pretvara u golove. 2 igrača minimum da ne pričam o levom beku i još jednom ofanzivnom veznom ili krilom igraču napred.

avatar
Srpska dijaspora
Friday, 17.08.2018
03:00

Moje ocjene za večerašnju utakmicu (od 1 do 10): Stojković 6, Miletić (26) 6, Valiente 6, Marković 7, Miletić (73) 8, Zdjelar 6, Kosović 7, Zakarić 6, Pantić 6, Janković 7, Ricardo 6. Zamjene: Đerlek 5, Smiljanić 7, Enache (bez ocjene, premalo na terenu). Trener Bata Mirković 7

avatar
FamilyHangingOut \'11
Friday, 17.08.2018
00:06

Mani odlaganje, pojacanja ti trazi! I nemoj slucajno da ne promenis nista u svom stabu, imas oci kao i svi koji gledaju sve ovo, a zele dobro Partizanu!

avatar
Südkurve München
Thursday, 16.08.2018
23:14

Miloje ne trazi odlaganje, njemu daju odlaganje utakmice u JSL

avatar
Grb partizana 1997?
Friday, 17.08.2018
03:13

Pa mi smo igrali u nedelju prvenstvenu a u utorak vec igrali u Slovackoj. Sta ce vama odlaganje kad igrate u cetvrtak, znaci imate 4 dana..

avatar
Südkurve München
Friday, 17.08.2018
17:16
avatar
FamilyHangingOut \'11
Friday, 17.08.2018
16:22

Ono kad zvezdas-efempeov(a)c-a zvezdasu pise da je Partizanovac...

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Friday, 17.08.2018
06:42

Njemu daju, a on neće...verovatno mu Napredak namestio odlaganje. Hahaha...komedija s vama.