Bata neće baš stalno da kritikuje, tražiće odlaganje prvenstvene

  • Autor: Pavle Knežević

  • 16. avgust 2018.

  • 23:02

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Zoran Mirković je zadovoljan pobedom i prolaskom dalje, ali brine "crna rupa" pred kraj meča. Tim se kreće ka stabilizaciji...

Bata neće baš stalno da kritikuje, tražiće odlaganje prvenstvene
Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
Zoran "Bata" Mirković rekao je da neće stalno da kritikuje svoje igrače posle pobede nad Nordsjelandom, ali je rekao da malo brine "crna rupa" na kraju svake utakmice. Od čelnika kluba će tražiti odlaganje meča sa Radom za vikend.

"Mogu da budem zadovoljan rezultatom i igrom u većem delu utakmice i, naravno, prolazom. Još sam zadovoljniji što smo izbacili jednu kvalitetnu ekipu. Loše smo ušli, primili smo gol, ali tokom prvog poluvremena smo pokazali i agresiju u želju da taj rezultat vratimo i to smo vratili do kraja poluvremena.

Što se tiče drugog poluvremena, da ne kritikujem stalno, ali ta crna rupa, poslednjih 15-ak minuta je malo zabrinjavajuće. Imali smo rezultat, imali smo sve, u tim trenucima koliko god da ponestaje snage, moramo da odreagujemo drugačije. Sve u svemu, zadovoljan sam, naravno, izborili smo još dve utakmice. Do četvrtka imamo vremena da pripremimo i tu utakmicu
", rekao je Mirković.

Crno-beli su slavili sa 3:2 i plasirali se u narednu rundu Lige Evrope, gde ih čeka Bešiktaš. Bata je sve vreme pričao o utakmici sa Bešiktašem kao sledećoj, a potom je pojasnio.

"Ako se sećate, ja sam upozoravao i na protivnika i na utakmicu. Znali smo sa kim imamo posla. Ekipa Nordsjelanda je mlada, izutetno motorična, dinamična i znali smo da moramo da budemo agresivni isto kao oni da bismo parirali. Kako se osvežiti? Tu je medicinski blok koji ima program za celu ekipu.

Videćemo šta će biti sa utakmicom sa Radom, mislim da će čelnici tražiti da se utakmica odloži, ali bi bilo dobro, da bismo se što bolje pripremili za Bešiktaš i četvrtak
", rekao je Mirković.

Trener je rekao da je Marko Janković sam tražio izmenu, jer je "imao je problem".

Ovo vam je bio treći meč na klupi, da li vidite pomak u pravcu u kome želite da tim ide?

"Vidim, mislim da idemo ka stabilizaciji. Igrači su koncentrisani, slušaju šta treba da rade i to se provaljuje na terenu. Imaju želju, verujte radimo naporno, pokušavamo da se dignemo iz utakmice u utakmicu", objašnjava Bata.

Ovo vam je treća uzastopna pobeda, koliko to znači i ekipi i vama lično?

"Znači mnogo, nije bila sjajna situacija pre 15-ak dana. Ja sam rekao i onda, ponavljam i sada to su stvari koje nam trebaju, tu se stiče samopouzdanje, a onda je i igra bolja, a onda i po logici stvari i rezultati. Čestitke, naravno, i ekipi Nordsjelanda, izuzetno dobra ekipa", rekao je Mirković.

Trener Nordsjelanda Kasper Hjumland rekao je da je razočaran i da je sve vreme verovao u pobedu.

"Čestitam Partizanu na prolasku dalje i pobedi. Naravno, sada smo vrlo razočarani. Velika razlika su bili prekidi, tri gola smo primili iz kornera. Ako pogledate šansu i kontrolu utakmice, bilo je jako blizu, igrali smo dobru utakmicu. Bili smo blizu i trećeg gola.

Bili smo blizu, ali su prekidi bili velika razlika. Ovaj mladi tim je sada odigrao šest međunarodnih utakmica, što je veliko iskustvo za ove mlade igrače, od kojih je bilo mnogo tinejdžera, ali smo pre svega razočarani
", rekao je Hjumland.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari