Bata ne krije šta je najveći problem Partizana, sutra protiv "treće ideje" Zemuna

Autor: Pavle Knežević
utorak 04.12.2018.
11:28
Izvor: Sportske.net

Mirković je otvoren kao i uvek, probleme ne krije.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Vremena za odmor nema, a kamoli za pripreme. Partizan sutra igra protiv Zemuna, posle kupa i prvenstva, treći put ove sezone. Trener crno-belih Zoran Mirković kao i uvek očekuje težak meč i najavljuje neke promene.

"Zanimljivo da nam je ovo treća utakmica protiv Zemuna u sezoni i što je još zanimljivije, to je njima treći trener. Težak zadatak je da pripremimo utakmicu, to jesu skoro isti igrači, ali je druga, odnosno, treća ideja. Zemun je čvrsta ekipa, u poslednje dve utakmice sa (Dejanom Đurđevićem) Švabom nisu primili gol.

Igraju takmičarski i imaju dosta dobrih igrača, da se ne ponavljam. Imaćemo težak zadatak. Uvek je teško da u kratkom vremenskom periodu pobedite tri puta. Mi smo svesni toga, a ima i novina u njihovom sastavu i samoj ideji trenera. Siguran sam da im neće biti baš monotono
", rekao je Mirković.

Najveća promena u sastavu tima Partizana je odsustvo Marka Jankovića, odnosno povratak Zorana Tošića, koji se vraća u formu.

"Marko nije spreman za sada, a sačekaćemo izveštaj doktora pre treninga za ostale igrače. Janković je važan igrač za nas i našu ekipu i sigurno će nam nedostajati. Ako se vratite i na period posle Bešiktaša, kada je takođe bio povređen, isto smo teško igrali i stvarali šanse bez njega.

Ne zna se koliko će pauzirati, ali povreda iziskuje mirovanje, a ni to nije garancija. Uvek je tu poslednja opcija da se operativno otkloni. Što se tiče toga da li će Bambi početi, videćemo. Nikada nismo pričali pre utakmice. Svima nam je drago da se Bambi vratio i da može da pomogne ekipi
", rekao je Mirković.

Posle remija u Lučanima bili ste utučeni i ljuti, kakva je sad situacija?

"Dobra je situacija. Znate kako, završila se utakmica i kad si preplavljen emocijama i kad nemaš šta pametno da kažeš, bolje da se odćuti", rekao je Bata.

Oglasili su se i nekadašnji treneri Partizana i pružili vam podršku da rešite probleme, koliko vam to znači?

"Ne znam o čemu govorite, nisam ispratio, ali svaka podrška je uvek dobrodošla, pogotovo u trenucima koji nisu baš dobri", kazao je trener.

Šta je najveći problem ekipe?

"Efikasnost. Mi smo u Lučanima kontrolisali meč, imali 'iks' kornera i prekida, dosta toga se dešavalo pred golom Mladosti, ali nismo iskoristili", kaže Bata.

Ipak, imate najbolju odbranu - koliko vam to znači?

"Logično je da me to raduje, ali kad ne primite gol, a ne date ga istovremeno, rezultat je nezadovoljavajući", kratko kaže Mirković.

UEFA je usvojila format trećeg takmičenja, imate li komentar na to?

"Nisam ispratio još, pa bilo bi neozbiljno da komentarišemo", kratko kaže Bata.

Utakmica Partizan-Zemun počinje sutra od 18.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Tuesday, 04.12.2018
22:22

Izjave otrcane po matrici kao da ih Djukic pise, pa sto ne platite Marku da vam nesto pametno napise, a vi samo procitajte...

avatar
Душан Терић
Tuesday, 04.12.2018
16:11

Ti bato nista ne pratis, nista ne znas i nikada nemas sta da zameris. Djuka je za tebe majstor fudbala